Gå til innhold

Pris på PhotoShop


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De fleste vil greie seg med Photoshop Elements, jobber man ikkje profesjonelt

er dette et glimrende program. De fleste bruker bare 5% av Photoshop, så

i de fleste tilfeller er det veldig overkill.

 

Koster bare 800 - 900 kr for Elements... ellers er jo Gimp et glimrende gratis

alternativ.

Endret av kvikks
Lenke til kommentar

Forskjellen mellom Elements og CS er tilsynelatende ikke så stor, og den blir ennå mindre med versjon 3 av Elements som er lansert, men ikke i butikkene ennå.

 

Jobber du vesentlig med jpg filer vil jeg tro Elements vil fungere bra. Problemet med Elements er at det (i versjon 2) hverken supporterer 16 bit eller raw filer. Raw support komer i versjon 3.0, muligens også 16 bit, men det er jeg ikke sikker på.

 

En annen forskjell er at batch funksjonen (automate) er mye mer avansert i CS. I tillegg har CS mer av alt. Filter, tools (f.eks healing brush).

 

Men for meg er den store forskjellen altså raw og 16 bits funksjoner. Poenget med raw er at en del kameraer supporterer dette. Raw tar vare på all info som senoren på kameraet greier å fange opp, mens med jpg introduserer man både en lossy komprimering og reduksjon fra 12/14 bit pr farge til 8 bit pr farge. Med raw får man derfor muligheten (med en del ekstra arbeid) å få bedre resultat på noen vanskelige motiv.

 

Samme gjelder 16 bit håndtering. En del scannere og kamera med raw support kan gi mer enn 8 bit pr farge. Dette gir muligheten til "kraftigere" manipulering av bildet i Photoshop uten at bildet får synlige bivirkninger av bildebehandlingen.

 

I dag ville jeg ventet på versjon 3 av elements før jeg kjøpte noe. Mulig at det blir bra nok til at man slipper å kjøpe CS. Foreløpig er bare Adobes reklame tilgjengelig, så det er vanskelig å vite hvor bra nye Elements blir. Vent på en test på et seriøst nettsted!

Endret av se#
Lenke til kommentar

Photoshop 6 og 7 har akkurat samme levetid som nye digitalkameraer. Dvs. at selv om en ny versjon har kommet ut så betyr ikke det at det som har eksistert frem til nå plutselig blir megadårlig.

 

Photoshop 7 har masse bra funksjoner. Noen få nye funksjoner har kommet til i CS, men jeg tviler på du vil få noen problemer.

Lenke til kommentar

Du kan prøve denne:

 

Photoshop Grunnleggende - Introduksjon

 

Når det gjelder forskjellene mellom Photoshop CS og Photoshop Elements 3.0, som en annen her etterlyste så har jeg lest litt rundt om kring og tror forskjellene er:

 

- Elements har ikke vektor-muligheter

- En del avanserte plugins en kan kjøpe vil ikke fungere

- Elements har ikke så avanserte muligheter med hensyn til lag (men vet ikke hva som evt. er fjernet eller endret)

- Færre muligheter i 16-bit enn Photoshop CS har (dvs. at 16-bit er støttet, men man kan gjøre mer i CS i 16-bit), men vet heller ikke her hva som evt. er fjernet eller endret

 

Ting som er nye etter det jeg skjønner:

- 16-bit støtte, til en viss grad

- Raw-støtte, lurer på om de ikke har brukt den samme pluginen som for CS og da er vel støtten identisk

- Bakt inn Photoshop Album inn i Elements, håper disse er tettere integrert enn bare å ha de to produktene installert samtidig

- Healing brush og slikt er visstnok også med

 

Sitter ennå og venter på at pakken skal dukke opp fra Ravenholm, men nå ble vel ikke status hos Adobe "Shipping now" før sist uke så tar vel ennå noen dager etter helgen.

 

Når det gjelder Photoshop Album så håper jeg at Adobe har rettet kalender-wizard'en sin, som i 2.0 kom med norske månedsnavn, men engelske dagsnavn.

Endret av lassevk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...