Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hvordan deler jeg Telenor ADSL


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
koble til en switch, sett inn nettverkskabelen fra modemet i en av de vanlige nettverksprotene på switchen (ikke uplink) og da skal internett være delt hos alle andre maskiner tilkoblet switchen  Er ihvertfall det hos meg, har tiscali...

 

Ja, men her snakker vi om telenor....

Gjør akkurat det samme som deg, men telenor har visst ikke dette oppsettet.

Lenke til kommentar
Kan være jeg gjetter villt, men kan det være en brannmur som stenger? Når du skal inn på routeren, skal port 80 brukes?

 

Bare noe jeg kom på i farten...

sorry ass, men har ikke så mye peiling....

Så hvordan bruker jeg port 80?

 

Men det som er så rart er at jeg kom in på routeren i går :hmm:

Lenke til kommentar

Hvor har du koblet kabel fra modem inn i ruter? På dsl port eller en av de fire andre portene? MÅ kobles til dsl port da Topcom modem har innebygget dhcp server og det har ruter også. Da kommer du ikke inn. Tilleggsopplysninger; 192.168.1.1 eller 192.168.2.1 er ruterens ip adresse ikke modemets.Det er modemet i dette tilfellet som kobler opp mot internett ikke ruter, så DSL oppkobling på ruter skal stå på dynamisk ip, ikke ppoe med brukernavn og passord. Det var tidligere når modemet ikke hadde innebygget ruter at det oppsettet var vanlig.

Endret av it2005
Lenke til kommentar

Jeg velger "Dynamisk Ip" i router ikke "PPPoE", tror PPPoE kun trenges i Topcom modemet ? Eneste som går i min Dlink 614+ Router iallefall.

Før jeg fikk router brukte jeg oppkoblingen til Telenor på PC, så passord ligger muligens lagret i Topcom modemet fra da ? mvh sr@online

Lenke til kommentar

lite trolig at router`n går inn på Pc`n din å henter passordet, for så å legge det til i noe annent enn pppoe.. Har du telenor så skulle du i teorien bruke pppoe om du ikkje har noe helt spes.. Skjønner i grunn ikke helt denne tråden... er det telenor som er prob, eller router`n som er kjøpt?

Lenke til kommentar

Oppkoblingen fra Telenor ble slettet i Pc før jeg koblet til Dlink 614 Router.

Da jeg koblet til router første gang prøvde jeg først "PPPoE - med dynamisk IP" som det står at Telenor bruker, men fikk ikke koblet til Telenor da.

 

Etterpå testet jeg valget "Dynamisk IP" i Dlink Router og da behøvde jeg ikke skrive brukernavn & passord. Oppkoblingen gikk da smertefritt.

Senere har jeg hatt alt utstyr strømløst, når jeg da kobler strøm til igjen kommer alt opp av seg selv.

 

Konklusjonen må vel da være at Brukernavn & Passord ligger lagret i Topcom 871 modem fra da jeg hadde oppkoblingen fra Telenor Online på PC ?

Lenke til kommentar

Nei når en velger "Dynamisk IP" (øverste valget i Dlink 614 ) så er det ikke noe spørsmål om om brukernavn. Trykker "Apply" så restarter ruter og alt er oppe og går etter ca.30 sek. Ble overasket selv at dette virker, var sikker på at det var PPPoe som måtte brukes med Telenor. Men samme det så lenge alt virker OK :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...