Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

NAT under "bridged mode" på 3com adsl modem?


Anbefalte innlegg

Først litt info:

Jeg har et 3Com ADSL Wireless 11g Firewall Router ADSL modem (http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=300716&cks=PRL) og får adsl levert fra et interkomunalt firma som heter Solør Brednett (www.brednett.no). På lokalnettet har jeg tenkt å kjøre 3 windows (XP) maskiner, 2 av dem trådløst.

 

Problemet er at jeg ønsker alle maskinene på internett samtidig, og at jeg ikke får til å sette opp dette i modemet. Problemet ligger i at jeg må bruke "Bridged mode" (istedefor bla PPPoE og PPPoA) for å koble meg opp, og når jeg gjør dette blir IP'en jeg får fra ISP'en automatisk sendt videre til den første maskina i nettverket mitt som requester IP. Derfor blir det ikke delt noen IP til resten av maskinene og de kommer logisk nok derfor heller ikke på nett :/

 

Jeg er temmelig sikker på at det et eller annet sted skal gå ann å sette opp modemet til å bruke NAT selv om jeg må koble meg til med "Bridged mode", men til tross for iherdig leting har jeg ikke funnet ut hvor dette gjøres. Hadde jo selvsagt fungert å koble en trådløs router til ADSL modemet, men da blir poenget på sett og vis borte ettersom jeg kjøpte trådløst ADSL modem fordi jeg regnet med at jeg kunne bruke det.

 

 

Setter stor pris på alle tips som hjelper!

 

 

________

|shadow|

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Problemet er at jeg ønsker alle maskinene på internett samtidig, og at jeg ikke får til å sette opp dette i modemet. Problemet ligger i at jeg må bruke "Bridged mode" (istedefor bla PPPoE og PPPoA) for å koble meg opp, og når jeg gjør dette blir IP'en jeg får fra ISP'en automatisk sendt videre til den første maskina i nettverket mitt som requester IP.

Bruke RFC 1483 i steden for bridge og div PPP?

Du har vel nyeste firmware til den?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...