Gå til innhold

Uteluft inn i kabinettet spørsmål


Anbefalte innlegg

Jeg har nå bestemt meg for å ta luft inn fra luftventilen i veggen og over radiatorene mine (i bunnen av kabinettet) og inn i kabinettet. Spørsmålet mitt er hvordan HDD og drev takler lave temperaturer?

 

Tanken er å lage en ventilforlengelse så luften kommer under kabinettet, og dermed vil kabinettet`s temp bli svært lav (utetemp + 5-6c vil jeg tro). Grunnen er at jeg vil hindre kondens siden jeg skal ha CPU, chipset og VPU så kald som mulig. Kabinettet vil ikke dra inn romluft, kun luft fra sjakten. Noe som igjen fører til problemet mitt; vil HDD takle det?

 

Grunnen til at jeg spør er at jeg skal kunne fjerne kabinettet fra hyllen og sjakten og ta det med ut, og alt bør være lett å ta med seg.

 

Noen som har noen meninger om det?

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, ute luften vil bli trukket inn i kabinettet. Så minusgrader vil det nok bli (utover høsten/vinteren). Men det vil ikke bli store variasjoner i luft temp og komponent temp. Skal lage kassen jeg må ha først og se hvordan det blir for viftene og trekke luft fra den (ventilen er ca 2m over gulvet så jeg må lage en trakt som er isolert mot inneluften).

Lenke til kommentar

Testet trakten nå, med 2x120mm vifter som trekker luft inn i bunnen av kabinettet gjennom 2m 100mm slange som går fra luftventilen (2m over gulvet) og ned til ett lite rom ved gulvet under kabinettet. Viftene trekker luft fra dette rommet og inn via bunnen av kabinettet. Luft ut av kabinettet, blir sørget for av 2x80mm vifter rett under PSU og PSU viftene. MAO blir det overtrykk i kabinettet.

 

Testen jeg har gjort er å sette 4 lamper med hver sin 60W pære inne i kabinettet (ja lampene er små, og JA jeg slet med å få plass :p) og deretter skru på både lamper og vifter (120mm viftene drar 120m^3 hver og 80mm viftene drar 55m^3 hver). Temperaturen inne i "kabinettet" overskred aldri 6c over utetemp over 2 døgn. Noe som jeg må si meg fornyd med, med tanke på at jeg ikke blir kald som F!"# av at lampene`s rom holder ca 10c lavere temp enn der jeg sitter. Generelt sett vet jeg ikke hvordan det vil bli når temperaturen kryper lengre ned ute, og jeg føler for å fyre så jeg har ca 25c inne, men jeg vet allerede at jeg må isolere alle panel, da Alu kabinettet`s paneler blir våt av kondens allerede nå....

 

Jeg har ikke isolert rommet rundt 100mm slangen (mellom 2cm treplatene og 100mm røret på innsiden). Regner med å bruke noe glava isolasjon som jeg har liggende etter ombygging.

 

Edit: har desverre ikke kamera tilgjengelig nå, men har ikke gjort noe jeg ikke kan ta fra hverandre for å ta bilder.

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Det vil garantert fungere! Jeg har jo kjørt med omtrent samme løsning i over ett år, uten at dette har gitt problemer av noe slag.

Nå har jeg riktignok en innvendig kanal i kabinettet som leder luften direkte til raddisen, men oppstillingen gir uansett ganske lave temps på resten av systemet også, men minusgrader får jeg ikke på disse, uansett. Derimot kan jeg på en god / kald dag oppnå minusgrader i vannet.

Skitt og lort i radiatoren er ikke noe problem. Utelufta er faktisk ganske ren og fin, og jeg har fortsatt ikke behov for rengjøring av radiatoren.

Kjør på, Ave!

 

Btw; Skal se om jeg kan legge ut noen bilder av opplegget mitt senere.

Lenke til kommentar

Hyggelig med tilbakemeldinger ;)

 

Har ett problem nå ser jeg :ermm:

 

Luften ut av kabinettet danner kondens langs baksiden av kabinettet. Må nok lage noe lurt rundt viftene så kondensen ikke dannes over alle kablene der bak.

 

Dette er hovedproblemet mitt nå som jeg ser det. Hvordan få ut luften av kabinettet. Jeg kan naturlig nok ikke ha vifte i toppen (da vil jo kondensen ramle ned via viften....) noe som hemmer luftstrømmen i kabinettet vesentlig. I front av kabinettet er det knapt noen strøm av luft i det hele tatt (der HDD, pumpe og drev blir plassert).

 

En av de viktige tingene med dette er at jeg skal kunne ta kabinettet med all kjøling ut på LAN uten å måtte krølle med kjølingen, ergo er ekstern Radiator egentlig utelukket. Slik jeg har gjort det nå, er det nermeste jeg kommer tror jeg. Men jeg ser at HDD`ene mine må jeg gjøre ett eller annet med, ellers vil de ikke like seg på LAN. Men jeg kan ikke ta den vanlige varianten med en vifte rett foran som trekker luft fra utsiden av kabinettet (.... kondens) når maskinen står her hjemme. Ser ut som jeg må lage en HDD kjølervifte som kan tas ut og erstattes av en plate som hindrer luft fra utsiden når jeg er hjemme. Jeg håper ribbene på siden av diskene mine (Raptor) vil være nok når maskinen`s ambient temp er såpass lav som den vil bli.

 

Ang sommervarmen, så har jeg en plan der også. Luftventilen hos meg er åpen fra innsiden av veggen (mellom indre og ytre vegg). Trolig det samme som Ulvestad hadde en maskin i. Der vil jeg prøve å ta luften fra om sommeren.

Lenke til kommentar

Hvaaa? Kondens nå?? Bor ikke du på Nordstrand da? Altså omtrent på samme høyde over havet som jeg befinner meg på? Her er i alle fall luftfuktigheten pt 69%, og har ingen probs med kondens?

Det der skjønner jeg virkelig ikke.

Kan du si noe mer om forholdene rundt maskinen? Som i seg selv også må være meeget kald på overflaten, for at fuktigheten i luften kan kondensere. Merkelige greier, rett og slett. :hmm:

Lenke til kommentar

Problem solved :D

 

Edit: jeg hadde håpet at jeg kunne slippe å isolere mot gulvet. Jeg tok nå vekk kabinettet og fant at det ikke er tilfellet (der var det vått!), noe som igjen førte til følgende spørsmål: når vannet huseier plantene sine sist (og sprutet vann inn via ventilen...). Svaret så jeg når jeg tittet ut og ser slangen ligge rett foran vindu :p

 

Planten er flyttet og problemet løst ;)

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Haha! Ivrig huseier da, som vanner plantene sine på denne tiden av året!

 

Her er min løsning, med utgangspunkt i en ventil i 2.etg (Ingen blomster å vanne her! :p )

Vegginntak.jpg

Man kan skimte deler av den innvendige kanalen innenfor ventilen.

 

Innvendig kanal:

Kanal.jpg

 

Slik ser den ut forfra:

Kanalfront.jpg

Legg merke til 120mm hjelpevifta innerst i kanalen. Brukes vanligvis ikke, bortsett fra de gangene jeg virkelig vil ha mengder med kaldluft inn.

 

Korresponderende hull i bunnen av kabinettet:

Innvkanal.jpg

Bildet er ganske gammelt, og viser en tidligere maskin.

I prinsippet er løsninga den samme, på den jeg har nå.

Lenke til kommentar
konge :D

teste det ? mange grader lå det på ?

Takk!

Akkurat nå ligger vanntempen på ca 19grader med rad.vifta på "dead slow". (Utetemp ca 10grader).

Ifjor vinter med 8-10minus ute, kom jeg ned i en vanntemp på minus 1 til 2grader, såvidt jeg husker.

Kan jo klokke ganske godt da! :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...