Jump to content
Sign in to follow this  
Arve1234567890

AMD Cool'n'Quiet funksjonen

Recommended Posts

Har noen en god forklaring på hvorfer jeg ikke kan få Cool'n'Quiet til å fungere? Verken temperatur, spenning eller viftehastighet har gått ned.

 

Jeg har AMD Athlon 64 2800+ 1.8 GHz på EPoX EP-8KDA3+ Hovedkort med 1 stk Crucial PC3200 DDR-DIMM 256MB.

 

Jeg har installert driver for c'n'q og har satt funksjonen på auto i biosen.

Share this post


Link to post

Hvis du har enablet i BIOS, innstalert Cool 'n Quiet driveren og satt på ''minimal strømstyring'' i strøminnstillingene i kontrollpanel , så vet jeg ikke hva som er galt...

 

:D

Edited by TDK

Share this post


Link to post

Hjalp ikke så veldig mye... AMD har ikke oppført hovedkortet mitt under hovedkort som støtter c'n'q ,men jeg har sett andre steder og tester hvor kortet støtter dette... kan det være biosen? Da jeg flashet inn ny bios forsvant c'n'q fra biosen. Har flashet tilbake den gamle biosen.

Share this post


Link to post

Begynte plutselig å fungere!!!! :D

Flashet inn nyeste bios og så funket det.... Har prøvd å gjøre det samme før men da forsvant c'n'q funksjonen fra biosen...merkelig :hmm:

Til de som ikke får dette til:

Du må ha både prossesor ,vifte(boxed viften fungerer helt fint)og et hovedkort som understøtter dette. Jeg har AMD Athlon 64 2800+, Epox 8KDA3+ hovedkort og en minnebrikke på 256MB. For at cool'n'quiet skal fungere på mitt hovedkort kan en bare ha en minnebrikke. Prøv å ha en minnebrikke hvis du ikke får cool'n'quiet til å fungere. Hvis det no fungerer så prøver du igjen med to eller flere for å være helt sikker på at du ikke kan ha flere minnebrikker.

Hvis du har hovedkort, prossesor og vifte som understøtter dette, installerer du driver for c'n'q (finnes her og evt på cden med drivere som fulgte med hovedkortet. Installer også Power Now Dashbordet her

Deretter går du inn i biosen og setter AMD cool'n'quiet på auto eller enabled. Hvis du har en funksjon inne i biosen som heter Smart CPU fan Temperatur så sitt en temperatur på denne. Det vil gjøre at viftehastigheten vil gå ned. Jo høyere temp. jo fortere går viften ned og med en gang CPU tempen går over den angitte temp skrus viften på fullt.

Deretter flasher du inn nyeste bios(finnes noen hovedkort som ikke støtter c'n'q før bios oppdatering).

Så går du inn i kontrollpanelet og sitter strømstyringen på minimal strømstyring eller max batteri. Deretter åpner du Power Now dashbordet og ser om strømmen på viften har gått ned til 1,1V. Du kan også installere CPU-Z og PC Wizard her hvis du har lyst på mere overvåking.

Edited by Arve1234567890

Share this post


Link to post

Fant ut at cool and quiet "forsvant" fra biosen hvis eg hadde to minnebrikker i og med en gang eg tok den ene ut, kom funksjonen tilbake. Sto på disabled i biosen etter eg tok ut den ene brikken, men etter eg satte funksjonen på auto funket alt som det skulle

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...