Gå til innhold

Pc i bil


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Linux-magasineet nr. 1. (februar) hadde en artikkel om et selvbyggeprosjekt for PC i bilen for MP3-avspilling mv.

Ellers når det gjelder små og lite strømkrevende hovedkort, anbefaler jeg å ta en kikk på VIA EPIA Mini-ITX, http://www.viatech.com/en/Digital%20Librar.../pr_miniitx.jsp, som er utstyrt med en integrert C3-prosessor

Har akkurat skaffet meg et hos Telemark Computing, og vi sitter nå å leker med alle ideene om hva denne herlige lille saken som knapt bruker strøm kan brukes til, f.eks. bil.

Lenke til kommentar

Jeg driver med samme prosjekt, men skal lage den som en hi-fi komponent. Jeg hadde tenkt å kjøre samme greia som http://www.mp3bil.no (det som sto i linuxmagasinet).

 

Alfanumerisk display kan kjøpes billig hos http://www.hcs-electronics.no Dette er riktignok displayer som kobles til lpt, men de funker fint til et sånt prosjekt. Trenger man egentlig noe annet enn et 20x4/40x4 display hvis den ikke skal brukes til annet enn mp3?

 

Ir mottaker kan kjøpes som byggesett på http://www.hammar.no (Jeg tenker da på Ir mottaker for Winamp og IKKE den med releer. Har ikke prøvd denne).

 

[ Denne Melding var redigert av: dasspapir på 2002-06-27 09:16 ]

Lenke til kommentar

Jeg er litt i tvil ang dette med HD'er som tryner pga støt, osv.

 

Har blitt fortalt (ikke spør meg av hvem) at alle nye HD'er skal tåle en belastning på 50G. Hvis det er tilfelle, tror jeg nok ikke det blir noe problem å ha den i bilen :smile: Kommer allikevel til å pakke opplegget inn i skumplast, etc.

 

Så til Elektronix. Skal jeg bare plukke ut en random skole, gå dit og spørre om de kan bestille varer fra Elektronix for meg?

 

Nei, tenkte ikke det...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-06-27 18:35, Spilloman skrev:

Hvorfor kjøper du ikke bare en bilstereo med støtte for mp3. Fettern min har hatt det lenge og det funker drit bra.


 

Hvorfor overklokke? Det finnes da prosessorer som kjører med høyere klokkefrekvens...

 

Fordi det er morro å bygge ting selv.

 

I tillegg er jeg lite lysten på å pælme spilleren jeg har fra før. Det er ikke engang RCA-innganger på den, men en FM-modulator skulle vel fikse den biffen.

 

Dessuten... når jeg har fått min 5,6" LCD montert i dashbordet, hjelper det ikke å komme rekende med en liten DIN-størrelse CD/MP3-spiller :grin:

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

http://www.hammar.no/ selges det 5" lcd til gamecube. Pris: 1495 kroner. Dette displayet har AV inngang. Det som trengs da er et skjermkort med AV (TV) out. (768 kr på komplett). Jeg vet ikke om displayet virker uten selve game cuben. (Hvem trenger en gamecube) :smile: På mikroplex selges det 12v dc til 230v ac adeptere. Hvis noen er i gang med å lage strømforsyninger, vil jeg kjøpe! Det må vel være et artig prosjekt på yrkes skolen!!

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Hei dere! Er det ikke tiden inne får å få trådløst nettverk mellom bilene? Tenk å komme inn til Oslo eller Bergen. Med et fildelings program kunne man automatisk overført filer, eller chatte med andre som er på nettverket? Det hadde vert konge det! Hvis bare en av bilene var tilkoblet internett, så hadde alle bilene vert tilkoblet! Dere som er flinke å programere, lag et sånt program!

Lenke til kommentar

Er det ingen som har casemoddet en hel bil? Gir jo gode kjølemuligheter ved overklokking også...bare tenk på viften og radiatoren som allerede ligger der.

 

På vinteren trenger ikke bilen å være i bevegelse en gang. Bare å kjøre til Finse eller Røros og sette rekord i overklokking!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-08 15:01, skrev larstore:

Jeg har tenkt å bygge en pc inn i bilen til avspilling av mp3. Dette blir en p200 med 192mb ram, at-standard. Til dette har jeg endel spørsmål som kanskje noen kan svare meg på..


Takker for alle svar, url-er, eller anbefalinger som kan hjelpe meg til å fullføre dette prosjektet :smile:


 

Kanskje latskap fra min side, men jeg skaffet meg denne:

http://www.xcs.no/index.php?artikkelid=87&back=1

Mye mer praktisk enn masse ledning-styr rundt i bilen. :smile:

 

Edit1: Leif

Edit2: Søple-link (håper denne er bedre)

_________________

20MHz 286

16 MB RAM

40MB HD

14"

 

<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: viggo på 2002-10-26 16:58 ]</font>

 

[ Denne Melding var redigert av: viggo på 2002-10-26 23:38 ]

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...