Gå til innhold

Dell Inspiron 8600C


sonycam

Anbefalte innlegg

stigfjel: Hvilke problemer mener du?

 

Det kommer jo vel også litt an på hvor "seriøst" nettverket er? Er det i et hjemmenettverk eller nettverk som settes opp for å spille burde det vel ikke være noen problemer? Jeg har i hvertfall min pc i nettverk hjemme konstant, og har ikke opplevd problemer.

 

Pro er sikkert bedre enn home, men det kommer jo an på hva det skal brukes til. Kjipt å kaste 730 kroner ut av hvis man ikke trenger det..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg bruker remote desktop en del, og da strekker f.eks. home ikke til. Dessuten har jeg lenge lekt litt med tanken på å sette opp et domene, og da strekker xp home i hvert fall ikke til. Dessuten er det en del rettigheter man kan sette opp i xp pro som ikke finnes i home. Jeg er helt avhengig av kunne detaljstyre operativsystemet, så da blir det xp pro hvis jeg skal ha windows.

Lenke til kommentar
Må si meg enig med Frekkas her, Inspiron-serien er ikke så dårlig som folk skal ha det til.

Jeg har en 3.5 år gammel Dell Inspiron 8000, som vel må regnes som nokså gammel når det gjelder bærbare. Jeg var kjempefornøyd med den det første året - god ytelse og knallgod skjerm (fortsatt den beste jeg har sett!). Men, etter ca. 1.5 år begynte problemene.

-Harddisken ble gradvis mer støyende, inntil det var mulig å høre den spinne gjennom en lukket dør i et stille hus. Viftestøyen ser jeg på som et behagelig sus sammenlignet med surringen fra harddisken.

-Så begynte den venstre museknappen over touchpad'en å halte, så knakk den rett og slett. Jeg gikk over til å bruke knappene under touchpad'en..

- Etter 2 år knakk deler av hengslene til skjermen; etter dette måtte skjermen åpnes og lukkes med en spesiell teknikk. Jeg har alltid behandlet PC-en med forsiktighet, og episoden med hengslene skjedde en gang jeg åpnet skjermen på helt normal måte.

- Etter 2.5 år begynte tastaturet å bli dårlig, og nå er det ubrukelig.

- Etter 3 år sa skjermen takk for seg. Dette skyldes trolig enten ikke fungerende backlight eller inverter (massevis har samme problemet; se Dell Community Forum).

 

Min erfaring er derfor at Inspiron er lite holdbar.

Jon

Lenke til kommentar

Mange ting som kan sies om DELL, både utifra kvalitet, "feel", uteseende osv. Har selv hatt en i8600 og var rimelig happy med den. Det er imidlertid på et område at ingen kan konkurere med DELL, og det er på bredskjermer. En av ppløsningene de tilbyr på i8600 og D800 er helt fantastisk og man må nesten prøve det. 1920x1200 (wuxga) er uovertruffent om man ønsker å jobbe med flere vinduer oppe samtidig.

Lenke til kommentar
En levetid på 3,5 år på en laptop er ganske bra da. Er ihvertfall sikker på at jeg har byttet laptop innen 3,5 år  :thumbup:

Tja, du har vel rett i det, tatt i betrakting at den har blitt bruket enormt mye. Men jeg syns allikevel det var litt i overkant mye problemer, som startet ganske tidlig.

Jeg har mange ganger sverget aldri mer Dell, men nå er jeg litt på gli, mest pga skjermkvaliteten til Dell (så lenge de virker, da).

Jon

Lenke til kommentar

Vil ikke si at den bråker nei, det er kun mulig å høre at maskinen står på hvis det er helt stille i rommet du har maskinen. Når jeg har den med på lesesalen, er det ikke mulig å høre at den er på hvis man ikke legger øret ned til maskienen. Men selvsagt, når du driver med krevende oppgaver starter vifta for fullt, og da hører du det, men til tekstbehandling, surfing etc. er den stille.

Lenke til kommentar
Vil ikke si at den bråker nei, det er kun mulig å høre at maskinen står på hvis det er helt stille i rommet du har maskinen. Når jeg har den med på lesesalen, er det ikke mulig å høre at den er på hvis man ikke legger øret ned til maskienen. Men selvsagt, når du driver med krevende oppgaver starter vifta for fullt, og da hører du det, men til tekstbehandling, surfing etc. er den stille.

Jeg har samme pc, men jeg kjøpte min 8600a/b i februar. Men har batteri tid og ytelse økt på de 8600c? Tenker mer på at cpu'en har nå 2mb cache etc.

 

Ved vanlig load som f.eks word og websurfing, holder batteri i ca. 4 timer. Hvordan er det på de nyeste modellene? Og ved denne loaden har vifta tendenser til å skru på seg i par sekunder og deretter gå igjen i dvale modus.

Lenke til kommentar
Er 8600c fullestendig lydløs? Jeg mener altså musestille, ikke en lyd?

Du finner vel ingen pc som er fullstendig lydløs, må isåfall være Palm eller liknende :D

Ved vanlig surfing/tekstbehandling er den lydløs, så fort du belaster prossesoren med mer krevende oppgaver vil vifta gå på trinn èn en liten periode. Det er ikke sjenerende. Det høyeste støynivået kommer ved krevende 3D oppgaver som spill. Da går den for full maskin, men da har du lyd uansett.

 

Vifta styres jo gjennom sensorer på CPU, GPU, RAM og HDD. Programmet som er nevnt I8kFanGUI kan brukes til å holde kontroll på dette.

Dette er da en Desktop erstatter og den må sies å være meget stillegående. :thumbup:

Lenke til kommentar

Til alle dere som synes 8600 er tung, dere er noen sveklinger ;) Neida jeg bare tuller. Men personlig synes jeg ikke at den er så tung. Har den med meg hver dag til skolen. I dag ligger den i ryggsekken sammens med ei stor Java bok på 800 siden, noen andre litt mindre bøker og hodetelefonene mine og jeg synes ikke det blir for tungt. Hvis man har en god ryggsekk/bæreveske så er ikke vekten et stort problem.

 

Personlig så er jeg stor fornøyd med maskinen, men anbefaler hvertfall 5200rmp harddisk, helst 7200rmp. 4200rpm er en skikkelig flaskehals!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...