Jump to content

glotón

Medlemmer
 • Content Count

  414
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

About glotón

 • Birthday 10/25/1984
 1. Lurer litt på om dette egentlig er verdt å kjøpe nå som Forgotten Empires (http://www.forgottenempires.net/) er ute? De har jo ikke gjort noe med grafikken, men har gjort det mulig å ha høy oppløsning, og støtter widescreen. I tillegg er det noen nye sivilisasjoner, og kombinert med gameranger er det lekende lett å spille med andre. Noen som har prøvd begge utgaver?
 2. OpenGL har forandret seg ganske mye de siste årene, og det er nok en del læresteder som henger litt etter. I tillegg krever moderne bruk av OpenGL litt mer oppsett, og det blir nok da fristende å lære bort eldre kode for å unngå forvirring. I moderne OpenGL må man skrive små shader-programmer (programmer som kjører direkte på skjermkortet) som bytter ut deler av fixed function pipeline. I tillegg vil man typisk opprette buffere i skjermkortminnet, og så overføre dataene man vil tegne over i dette minnet. Akkurat koden du har skrevet ovenfor er derfor ganske forskjellig fra nyere kode. Koden ovenfor er i hvertfall fra før 2009, antageligvis eldre. Nå skal det imidlertid nevenes at selv om måten du har skrevet OpenGL ovenfor ikke er den mest moderne er det ikke unyttig å lære seg den allikevel. Veldig mange 3d-applikasjoner er skrevet på denne måten. Boka du nevner ovenfor kom så vidt jeg kan se ut i 2007, og den vil ikke inneholde bruk av moderne OpenGL. Jeg vil anbefale deg OpenGL superbible 5th edition. Den kom ut i 2010, så den inneholder ikke det aller nyeste, men jeg syns den på en god måte introduserer deg for moderne OpenGL uten at man helt mister oversikten. Nå skal det snart komme ut ny versjon av The Red Book (regnet som standardboka i OpenGL), men er litt usikker på når den faktisk blir publisert, har blitt utsatt flere ganger.
 3. Jeg lurer på om noen kan si hvordan tastaturet er på denne maskinen? Leste en anmeldelse hvor de var fornøyde med maskinen (eller, det var G53SX, men regner kanskje med at tastaturet er omtrent likt..) hvor de ikke var superfornøyde med tastaturet.. I tillegg lurer jeg på om noen har installert linux (i en eller annen form) og hvordan dette fungerer?
 4. Hallo Galaxy brukere! Jeg har veldig lyst til å skaffe meg en 10.1" galaxy, men lurer på om aftenpostens e-avis fungerer. Hadde noen av dere som har brettet kunne gått inn på http://eavis.aftenposten.no/aftenposten/86841/archive/demo/ og sjekke hvordan det er å lese avisen? Er interessert i om zooming osv er nødvendig eller om det tilpasses bra. Et screenshot hadde vært ypperlig På forhånd takk!
 5. Takk for respons Ser nå at jeg uttrykte meg litt uklart. Jeg mente egentlig ikke nettaviser generelt, men spesialabonnement for e-brukere. F.eks når det gjelder aftenposten er det denne abonnementsformen som er aktuell for meg: http://a.aftenposten.no/kjop/article2842.ece Jeg har aftenposten iPad versjon, og den er meget behagelig å lese. Det som er dumt er at det ikke er noen egen android app, dvs at jeg i så fall må bruke den versjonen som er ment for pc, og det er særlig denne versjonen jeg lurer på hvordan vil se ut på et android nettbrett.
 6. Jeg vurderer å skaffe meg et nettbrett. Er ikke interessert i å kjøpe iPad, men ønsker et android-basert brett. Et av de viktigste bruksområdene blir å lese nettaviser. Særlig er jeg interessert i aftenposten sitt e-Avis abonnement siden jeg kan få tilgang til dette via familien. Jeg ser imidlertid at aftenposten har valgt å ikke lage en egen android app, men kun for ipad. Er det noe som har erfaringer med aftenpostens e-avis i nettleser? Fungerer det bra å lese det der? Jeg vil jo tro det fungerer dersom man har flash-støtte?
 7. Kult! Er veldig interessert i høre litt mer hva du synes? Er du fornøyd med hastigheten på åpning av programmer og menyer? Ca. hvor lang tid tar det for eksempel å åpne nettleser? Er den god å skrive meldinger på, eller blir det sånn at du beveger fingerne fortere enn det telefonen reagerer? (har som sagt brukt htc hero, og der var dette et problem)
 8. Hei! Lurer på om du har mottatt denne telefonen? Syns også den virker spennende og er interessert i høre om hvordan du syns den er i bruk. Har tidligere hatt en htc hero, og med sine 533 mhz syns jeg den blir litt treg til vanlig bruk. Hvordan fungerer denne? Er den rask til å åpne programmmer, menyvalg osv? Andre erfaringer tas også i mot med takk!
 9. Det er jo ikke så mye dyrere.. Men er ikke den låst til ventelo? Selges den uten operatørlås?
 10. Jeg er på utkikk etter en Androidtelefon til rundt 3000kr. Har nå lest diverse tester og jeg har kommet frem til at valget står mellom: Htc Desire S Htc Incredible S Samsung Nexus S LG Optimus 2x For meg virker det som om det er små forskjeller mellom Desire S og Incredible S, så hvilken av disse man velger er kanskje ikke så veldig farlig. Jeg ser på det som en fordel at Desire er litt mindre og muligens har litt bedre batterilevetid. Det største plusset ved disse telefonene syns jeg er HTC Sense, som jeg er veldig godt fornøyd med. Byggekvaliteten på særlig Desire S syns jeg virker veldig bra, og det drar opp. Samsun Nexus S virker som en veldig spennende mobiltelefon. Men jeg har aldri brukt en androidtelefon med det originale UI, så jeg er litt usikker på hvordan dette er å bruke i forhold til f.eks htc sense. Jeg liker godt batterilevetiden og stort innebygget minne på denne telefonen. Virker jo også som skjermen er svært god. LG Optimus 2X er jo den raskeste av disse telefonene og det er derfor jeg har tatt den med i vurderingen, siden prisen ikke er så mye høyere. Jeg er imidlertid ikke helt sikker på om ytelse kommer til å ha så mye å si. Brukervennlighet og batterilevetid er viktigere enn litt bedre ytelse for meg akkurat nå. Noen som har noen gode argumenter for å velge noen av disse fremfor de andre? Erfaringer og tips tas i mot med takk!
 11. Hei! Tusen takk for ypperlig svar! Var helt ideelt å få erfaringer fra noen som har maksinen. Tror rett og slett jeg bare går får det du anbefaler. 7k var et estimat på hvor mye jeg ville bruke, men har ingen problemer med å bruke en tusenlapp ekstra. Det eneste jeg lurer på er om jeg skal går for ZOTAC GeForce GTX 460 1GB PhysX CUDA PCI-Express 2.0, GDDR5, 2xDVI, native-HDMI, DisplayPort, 256b istedenfor Radeon-kortet. Jeg har litt lyst på GeForce-kort pga støtte for CUDA og OpenGL 4.1. Tror du dette vil være noe særlig forskjellig fra kortet du anbefalte med tanke på ytelse? Igjen tusen takk for veldig nyttig svar!
 12. Jeg er på utkikk etter en ny stastjonær-pc for å kunne spille på. Hovedbruksområdet vil være spill, men den vil selvfølgelig bli brukt til "vanlige" oppgaver i tillegg (film, musikk, etc). Det er lenge siden jeg har sett på stasjonær-pc, så jeg er ganske utdatert på hva slags spec man bør gå for. Jeg er åpen for det meste av merker, men ønsker helst Nvidia skjermkort. Siden jeg ikke er så oppdatert på specs, og ikke har erfaring med å bygge et system fra bunnen av hadde det vært behagelig å kjøpe et ferdigsystem. Det hadde imidlertid vært fint om komponentene i systemet er slik at det er greit å bytte ut flaskehalskomponenter senere, f.eks sette inn nytt skjermkort, prosessor etc. Jeg har sett på kompletts juletilbud: http://www.komplett.no/k/cl.aspx?bn=10627 Jeg har skjerm fra før, så det trenger jeg ikke å kjøpe, så jeg har vurdert de to maksinene øverst på siden. Etter det lille jeg har lest om specs har jeg kommet frem til at Komplett Crazy Christmas Gamer, kanskje ikke er ett så veldig godt tilbud? Det virker på meg som om prosessoren er litt svak? Og 2GB ram må da være litt lite til å være spill-pc? Det jeg har kommet frem til så langt er dermed å gå for Gamer i05 og kanskje oppgradere prosessor til quad i5? Eller er ikke dette så viktig? Og er det evt. andre komponenter jeg bør oppgradere? Hovedkort og kabinett har jeg null peiling på, så det hadde vært fint om noen kunne si noe om dette er greit, eller om jeg kjøper noe det er vanskelig å oppgradere siden? Dersom noen har forslag til helt andre pc-er tas disse i mot med takk!
 13. Takker så langt for alle svar! Jeg har dog et spørsmål, jeg er litt usikker på hvordan jeg rydder opp i de to variablene Vanligvis når jeg må legge til noe i pathen så har jeg bare lagt det til i .bashrc, men utover det er jeg ikke helt sikkert på hva jeg skal gjøre.. Tenkte jeg skulle prøve å gjøre det, for så å reinstallere pakkene..
 14. Utskrift følger: :~$ echo $PATH /home/lars/scripting/src/tools:/home/lars/scripting/Linux/bin:/home/lars/ext/Linux/bin:/opt/conduit/root/epydoc/epydoc-3.0.1/bin:/opt/conduit/root/scipy/ipython-0.8.4/bin:/opt/conduit/root/scipy/numpy-1.1.1/bin:/opt/conduit/root/docutils/docutils-0.6c1/bin:/opt/conduit/root/scientific_python/scientific_python-2.7.8/bin:/opt/conduit/root/imagemagick/imagemagick-6.4.2/bin:/opt/conduit/root/python/python-2.5.1/bin:/opt/conduit/root/sympy/sympy-0.6.1/bin:/opt/conduit/root/gnuplot/gnuplot-4.2.0/bin:/opt/conduit/root/simula/scitools-0.4.0/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games:/opt/matlab/bin/:/usr/bin/:/usr/local/texlive/2007/bin/i386-linux/:/home/lars/apps/bin/ :~$ echo $LD_LIBRARY_PATH /home/lars/ext/Linux/lib: Etter å ha tenkt litt mer (og sett output fra path) lurer jeg på om jeg ikke har instalert noen greier uten package-manager, brukte nemlig "conduit" for å installere noen pakker fra universitetet...
×
×
 • Create New...