Gå til innhold

Hvilken PC hadde du for ti år siden?


friction

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jag var ett halvår ifrån min första PC:

En 486SLC2/66 med 8MB RAM, på ett IBM moderkort.

350MB HDD,

double speed CD-läsare,

Trident grafikkort med 1MB minne på VESA Local Bus.

Ljudkort och högtalare från Mediavision.

Goldstar 14" bildskärm.

MS-DOS 6.22 och Windows for Workgroups 3.11.

 

/Olle

Lenke til kommentar

486 25Mhz

8mb ram (tror jeg, husker ikke helt)

Skjermkort med 16 farger, som etter en stund ble byttet ut med et som hadde 256 farger slik at jeg kunne spiller WarCraft 2 :w00t:

200mb harddisk

 

Denne ble vell riktignok kjøpt inn i 91/92 men vi hadde den en stund før den ble byttet ut. Husker at pappa fortalte oss hvordan man skulle skru den av, men jeg hadde glemt det av så da jeg skulle skru den av (pappa var ikke hjemme) Jeg hadde fått til å avslutte Windows 3.11, men når jeg var i dos så husket jeg ikke at jeg bare skulle trykke på knappen, så måtte jeg ringe farn til en kompis. Han var mer inntressert i hva vi hadde på maskinen, så jeg måtte skrive dir og lese opp alt som var der, etter jeg var ferdig med det sa han: Flott, nå er det bare å trykke på den store runde knapp forran på kabinettet. :!:

Lenke til kommentar

Min første "pc" var commodore 64 med 5 3/4 diskettstasjon, kasettspiller og matriseprinter :D

 

Etter den gikk jeg over til en 386SX som jeg ikke husker helt specs'a på....

 

Etter den igjen tok jeg et kvantesprang frem til pentium 133. med 64 mb ram.. SUPER stabil! kjørte nfs 4 og greier.... Med litt hjelp av et overklokka voodoo 3 kort seff... *sukk* savner den stabiliteten i gamle dager......

Lenke til kommentar

For 10 år siden (eller kanskje 8 er ikke helt sikker) hadde jeg en 133mhz cpu med 32mb ram og en 3gb harddisk, har ikke peiling på hvilket lydkort og skjermkort jeg hadde, men jeg kjørte monster truck madness og jazz jackrabbit glatt :D

 

pcn tilhører nå farsan som fortsatt bruker den :cool:

 

den begynner vel å bli utgått på dato da men...

Lenke til kommentar

Hohum. For 10 år siden var jeg nykonfirmert og gikk mot alles råd, jeg investerte i en datamaskin. Det var en AST 386 sx 33, med et "desktop" kabinett som var på størrelse med dagens miditower. Med det fulgte det en Samsung Syncmaster 14" monitor.

 

I første omgang hadde jeg vel bare 80 MB HD-plass, men jeg fikk to gamle 52 MB disker av far (han brukte på den tiden en Victor 386 sx 20), så jeg hadde ~180 MB i et år. Da hade far investert i en megasvær 420 MB HD, og jeg var misunnelig som fy. Det viste seg så at biosen på hans maskin ikke STØTTET så store HDer, no some gjorde sitt til at jeg byttet med han, han fikk 80 MBen min, jeg gav han et mellomlegg og fikk 420 MB HDen... Med andre ord hadde jeg sinnsyke 520 MB med HD plass, noe som var lokal rekord på den tiden.

 

Vel, resten av spesifikasjonene var kurante og på den maskinen, jeg hadde 4 MB ram, et Cirrus Logic skjermkort med 1 MB minne (kunne se på skitne SVGA-bilder med QPEG. Tok ca 9 sekunder før et JPG bilde var kommet over hele skjermen. Gikk kjappere når jeg konverterte dette til GIF.) Jeg var og en av de få som hadde lydkort, og ikke nok med det, jeg hadde faktisk et Soundblaster Pro lydkort... Stereo og gode greier...

 

Denne maskinen bringte meg mye glede. Spilte nesten gjennom UFO med den bl.a., og kunne spille DOOM uten hakking, så lenge jeg brukte den optionen som gjorde at DOOm ble mye styggere, rent grafisk sett. Ellers spilte jeg en del Wolfenstein (Wolf3d) og Spear of Destiny (SOD).

 

Mye glede...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...