Jump to content

Hjelmn

Medlemmer
 • Content Count

  1072
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

About Hjelmn

 • Birthday 09/18/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Er det virkelig ingen elektroingeniører eller lignende som kan gi noen svar her inne?
 2. Forrige oppgave: 2b) Motoren kobles til merkespenning. Vi styrer magnetiseringen og momentet på akslingen slik at cos(φ) = 1 og det går merkestrøm i ankerviklingene. Tegn viserdiagram der du får med størrelse og ca. retning på Uf, Em, og spenningsfall over Xd. Tegn også inn Ia. Merk av vinkelen β. Beregn: • Den indre induserte spenningen (Em) • Belastningsvinkelen ( β ) • Momentet (T) • Magnetiseringsstrømmen (Im)
 3. Holder på med en innlevering om synkronmaskinen, er kommet til siste oppgave og står helt fast, jeg trenger litt drahjelp! Vi har en stjernekoblet, 16-polt synkronmotor med følgende merkedata: Merkeeffekt SN = 15 kVA Merkepenning UN = 440 V, 50 Hz (linjespenning) Synkronreakans Xd = 4,5 Ω / fase Tomgangsmagnetiseringsstrøm Im0 = 10 A Vi antar lineær sammenheng mellom magnetiseringsstrøm og indusert spenning, og ser bort fra resistansen i ankerviklingene. oppgave: Motoren er koblet til merkespenning. Den magnetiseres med tomgangsmagnetiseringsstrøm (Im0), og belastes med et moment på akslingen til det går merkestrøm i ankerviklingene. Tegn viserdiagram der du får med størrelse og ca. retning på Uf, Em, og spenningsfall over Xd. Tegn også inn Ia og få med retningen på den. Merk av vinklene φ og β. Beregn: • Belastningsvinkelen (β) • Effektfaktoren (cos(φ)) • Den aktive belastningseffekten for hele maskinen (P) • Momentet på akslingen i dette tilfellet (T) noen som har peiling på hvor jeg skal begynne, tror jeg har laget et riktig viserdiagram?
 4. Det er så lenge siden, så jeg husker ikke dessverre..
 5. Start stopp motor, dreieretningsvender, tidsrelè, kontaktorer. Tegne det opp får du gjøre selv, her har du noen stikkord
 6. Hei. Har fått en oppgave i automatiserte anlegg om å lage diverse dokumentasjon på et transportanlegg. PLS-skjemaene går greit, men det er et punkt som er litt diffust. Har lagt ved oppgaven, det er punkt B jeg ikke helt forstår, noen som har tips/forslag? Innlevering 6 automatiserte anlegg.pdf
 7. det er vel ikke det som er minste hastighet for at det skal kalles bredbånd? helt i starten ble jo dobbel isdn linje regnet for å være bredbånd
 8. Hei. Har fått en innleveringsoppgave som innebærer bredbånd, kabeltyper etc. har fått følgende spørsmål: Hva legger du i begrepet "bredbånd"? Hva er den minste hastighet en kan ha før du vil definere dette som bredbånd? Begrunn svaret. Her er jeg mere ute etter din mening enn i offisielle definisjoner og vil ha en begrunnelse for hvorfor du mener som du gjør. Noen som vil gi meg noen tips?
 9. Du går Vg1. Hovedsaklig det du trenger å fortelle om lasking, hvis dette kommer opp under evalueringen. Er at vi lasker motorene våre som stjerne for å få minst mulig startstrøm på motoren. Dette fordi det gir motoren en "mykere" start, som igjen fører til lengre levetid. Derfor har vi på de fleste motorer i industrien vår idag "stjerne- trekant vendere". Disse starter motoren i stjerne og vender deretter til trekant. Da vil motoren trekke mer strøm og gi maksimal effekt. (P = U * I) mulig du allerede har hatt evaulieringen, men vi må få høre hvordan det gikk
 10. - DMX-enheten får styresignaler fra en lysmikser som kan settes opp med både analog og digital styring. Den analoge delen fanger opp lyd fra scenen og genererer styresignaler ut fra dette, mens den digitale delen genererer sekvenser for av/på av lyskastere Tror dere det blir snakk om å forklare virkemåten til DMX enheten? hvordan den er oppbygd og lignende?
 11. Ja, jeg leter etter noe mer info om den DMX enheten, koblingsskjema osv. Kunne også trengt noe skjema på den styringen i siste punkt. Regner med jeg må lage en sannhetstabell og kanskje sette opp en AD/DA omformer eller lignende..
 12. Hei, har fått forberedelse til eksamen i morgen. Noen som vil komme med noen tips? Elektroteknikk og Elektroniske systemer Du er ansatt i en bedrift som leverer komplette lyd og lys produksjoner til konsertarenaer, stadioner etc. Bedriften har også sin egen vedlikeholdsavdeling der det drives med service og reparasjoner av eget utstyr. Det jobbes nå med oppsett av en større produksjon i Telenor Arena på Fornebu, prosjektering, samt kontroll av utstyr pågår for fullt. Noen av dine oppgaver er som følger: - En DMX-enhet (dimmer for lys styring) har feil med styrekretsen. Styrekretsen inneholder flere spenningskilder med resistansnettverk, denne blir svært varm. Du vil finne effektomsettingen i resistansene. - På scenen skal det settes opp roterende (motorstyrte) lyskastere som nylig er innkjøpt. Du får i oppdrag å dimensjonere strøm/effekt tilførsel for disse, samt vurdere nødvendighet for fasekompensering. - Til opptrekk av en lyskasterrigg skal det monteres en trefase motor. Du skal dimensjonere effekt og strømforbruk for denne. - I en røykmaskin er det en trekkmagnet som er oppbrent. Det er ikke mulig å få tak i ny, men dere har liggende ulike andre typer på lager. Du vil prøve en av disse og beregner hvilke spesifikasjoner en ny magnet må ha. - DMX-enheten får styresignaler fra en lysmikser som kan settes opp med både analog og digital styring. Den analoge delen fanger opp lyd fra scenen og genererer styresignaler ut fra dette, mens den digitale delen genererer sekvenser for av/på av lyskastere Det ser jo ut som det er ganske opplagt hvilke oppgaver vi vil få..
 13. Hei, har fått følgende digitalteknikk oppgave, og trenger litt hjelp med å få laget sannhetstabellen. Figuren viser et blokk- og kretsskjema for en markisekontroll. Vindmåleren (vi kaller den A1) gir ut høyt nivå dersom det er for mye vind. Da skal markisa gå inn (opp). Fotosensoren (A2) gir ut høyt nivå dersom solen skinner. Markisa skal da gå ned (ut). Styreenheten gir ut høyt nivå på Q1 når motoren som styrer markisa skal gå. Høyt nivå på Q2 når markisa skal gå inn (opp) og lavt nivå når markisa skal gå ut (ned). Bryterne er som følger: S1, endestopp nede. S2, endestopp oppe. S3, manuell ned. S4 manuell opp og S5 stopp. Legg merke til at disse bryterne er aktiv når de er lave. Sett opp sannhetstabell og den Boolske ligninga for Q1. Tegn kretsen du kommer fram til ved hjelp av porter. Forenkle denne kretsen og tegn den på nytt (bruk gjerne proteus) Sett også opp uttrykket som gjelder når Q2 er høy og tegn kretsen. Som du ser så vil sannhetstabellen bli noe stor og uhåndterlig. Derfor kan du i første omgang se bort fra de manuelle bryterne, opp, ned og stopp. Ta så disse med etterpå. Tenk også på hvordan disse virker i forhold til sol og vind.
 14. Det ser ihvertfall ut som at du har mere peiling enn meg så det er ingen ikke-inverterende krets, men en spenningsfølger?
×
×
 • Create New...