Gå til innhold

Hvilken plate kjøpte du sist?


dessessop

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om ikke minnet mitt svikter meg var mitt siste musikk-kjøp intet mindre enn fire Tracy Chapman cd'er.

 

"New Beginning" (1995)

"Telling Stories" (2000)

"Let it Rain" (2002)

"Where You Live" (2005)

 

Alle kostet 100 kr.+, litt usikker. Alle er bra, men best er i grunn "New Beginning", men det er jo ikke nytt at en artist er best på sine tidligere utgivelser, og den låta jeg liker best på plata er "Give me one Reason" som først ble utgitt på hennes selftitled album i '88 (som jeg forøvrig også har fra den tida cd'er kosta mindre enn 100 kr.+) "You're The One" fra "Tracy Chapman"/"Let it Rain" er også utrolig bra.

 

Platene ble kjøpt i Oslo for alt for lenge siden (Bodø har for tida ingen cd-butikk, så jeg kjøpte platene sist jeg var i Oslo.) De ble kjøpt på Oslo City på Platekompaniet, om det er det de har der.

 

Om noen tenker at de vil sjekke ut Tracy Chapman foreslår jeg definitivt at de prøver "Tracy Chapman"-plata først. Kom over den i LP format i Tønsberg i sommer (The Garden tror jeg stedet het) og angrer fremdeles på at jeg ikke kjøpte den... Alt som jeg har hørt av denne dama er sterkt, bra og samtidig behagelig for øret, men det er noe med debutplata hennes som er så utrolig sterkt, blant annet a cappella-låta "Behind the Wall" som fikk meg til å gråte første gangen jeg virkelig hørte på den. De mest kjente sangene fra denne plata er "Fast Car", "Talking 'bout a Revolution" og kanskje ikke fult så slagkraftige "Baby Can I Hold You", men om man hører mellom disse sporene finner man også mesterverk som "Across the Lines", "Mountains o' Things" og "Why?". Alle låtene er perfekte for de som liker melankolsk pop, behagelige rytmer og sterke tekster fra ei kvinne som virkelig har opplevd verden på godt og vondt. :-D

Lenke til kommentar

siste platen jeg kjøpte var intet annet enn 'Kaizers Orchestra - Våre Demoner' fantastisk album. :thumbup:

 

jeg likte egentlig hele sulamitten, men vist jeg skal velge en favoritt så blir det 'Die Politzei'. for første gang spilt inn i studio ;)

 

edit: kaizers er vell et 'enten eller band' enten så liker du det eller så liker du det ikke ^^

 

jeg er i alle fall glad for at 'maskineri' er et tilbakelgat kapittel. dette var kaizers som jeg kjenner dem. noe er nytt, men denne gangen har de utviklet seg i positiv retning.

Endret av 2ball(s)
Lenke til kommentar
Jimmy Eat World - Jimmy Eat World (CD) £4.99

Gratulerer med et særdeles godt kjøp!

 

The Loved Ones - Keep Your Heart 149,00 på Tiger

51dTaxFyelL._SL500_AA240_.jpg

Kommentar: Har sett fram til denne, og med tanke på at jeg bestilte den før påskeferien, så har forventningene blitt litt for høye. Kanskje. Med medlemmer fra bl.a. Kid Dynamite og Paint it Black kunne man fort forvente en type musikk. Vel, Loved Ones er ikke langt unna, bare skru ned aggressiviteten og tempoet ett-to hakk og bytt ut de politiske tekstene med mer personlige tekser og du har dem.

Lenke til kommentar

Jeg var innom Platekompaniet på Torgallmenningen i Bergen.

Der kjøpte jeg meg to album av Kasabian, begge for kr 169,-/stk.

 

1009-200.jpg1309-200.jpg

 

Kasabian - Kasabian (t.v.)

Kasabian - Empire (t.h.)

 

Kasabian er et britisk band hvis sjanger er en blanding av alternative rock, indie rock og electronica. De har mange knallåter som bl.a. "L.S.F.", "Club Foot" og "Shoot the Runner". Verdt hver eneste krone :)

Endret av Skjoldal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...