Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hvordan har DU sikret ditt trådløse nett?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har surfet byen rundt de siste dagene med mac og programmet KisMAC. Har til nå funnet hundrevis av sikrede og usikrede nett. Uavhengig om folk har ssid-broadcast off, mac-filtrering, wep, wpa, osv, kommer dem opp. Grunnen til dette, er at det trådløse nettverket "alltid" er der, om ikke aksesspunktet sender ut signaler, vil ikke folk kunne komme inn - selv de som "skal" ha tilgang (har username, wep-passord, osv).

 

Så ut i fra KisMAC, får jeg ssid, bssid, kanal, hvilken kryptering/beskyttelse, samt signalstyrke. Dette kan jeg - om jeg vil - dra videre over i andre "cracke/hacke"programmer, slik at dem knekker koder, mac-filtrering, osv.

 

Så folkens - ingenting hjelper om noen faktisk VIL inn.

Lenke til kommentar

at trådløst nett ikke fins sikkert overhode er jo ikke noe nytt.. men poenget er jo å stoppe fjortissen med svetteringene og tenna på tørk.. ikke den drevne hackeren som kommer inn uansett.. =) men jallakim du kunne jo godt få komt å testa mitt trådløse nettverk tviler på du hadde komt så lang da men =)

Lenke til kommentar
men jallakim du kunne jo godt få komt å testa mitt trådløse nettverk tviler på du hadde komt så lang da men =)

Hadde jeg hatt nok erfaring og kunnskap, hadde jeg ikke fått noe problem med saken. Men jeg er ikke dreven nok til det, og det er ikke noe jeg har tenkt til å bli heller.

Ser ikke vitsen med å snylte på andres nett, når jeg har bredbånd selv, og alle mine venner har bredbånd/trådløst. Jeg synes bare det er gøy å sitte å se hvor mange som faktisk ikke sikrer nettverket sitt.

 

edit; hawkie er en god mann. that's the spirit.

Endret av jallakim
Lenke til kommentar

Har bare satt på WEP og 64 bits kryptering. Brukte MAC filtrering en stund, men da jeg bygger og reparerer en del PC ble det for tungvint å legge til nye MAC adresser hele tiden. Har ikke skjult SSID heller. Men sjekker loggen med jevne mellomrom. Regner ikke med at noen vil kjøre opp i min egen innkjørsel og stresse for å komme på nett. Har ikke vært noen fremmede PC der inne på 6 mnd som det har stått åpent(uten MAC filtrering) Men er litt enklere med enebolig og god avstand til nærmeste nabo. Før jeg setter opp en ekstra antenne vil det ikke være noe problem for min del. ;)

 

Ståle

Lenke til kommentar
Har bare satt på WEP og 64 bits kryptering. Brukte MAC filtrering en stund, men da jeg bygger og reparerer en del PC ble det for tungvint å legge til nye MAC adresser hele tiden. Har ikke skjult SSID heller. Men sjekker loggen med jevne mellomrom. Regner ikke med at noen vil kjøre opp i min egen innkjørsel og stresse for å komme på nett. Har ikke vært noen fremmede PC der inne på 6 mnd som det har stått åpent(uten MAC filtrering) Men er litt enklere med enebolig og god avstand til nærmeste nabo. Før jeg setter opp en ekstra antenne vil det ikke være noe problem for min del.  ;)

 

Ståle

Det var det jeg mente jeg også ja ;)

Endret av pain
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...