Gå til innhold

FotoLabo - Nei takk!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Tenkte jeg skulle vekke denne posten opp fra dvalen igjen:)

 

Jeg sendte inn 185 bilder til fremkalling (lenge siden forrige gang ja...) onsdag 6.oktober og mottok bildene i posten tirsdag 12.oktober. Litt treg levering, men det kan ha sammenheng med det høye antallet bilder.

 

Bildekvaliteten? Synes fargene var knallbra, varme og knæsje farger, beste jeg har opplevd. Men synes bildene manglet en anelse skarphet. Mulig jeg har blitt litt vant til FotoKnudsen sin oppskarpingsprosess?

 

En annen ting; jeg brukte Photolink programmet deres og valgte 10x15cm med "Fit-in" noe som i forhåndsvisningen gav full høyde på bildet med hvite marger på høyre og venstre side. Men når jeg mottok bildene var det hvite kanter oppe og nede også, noe som medførte at selve bildene ble litt mindre enn jeg hadde håpet og regnet med.

 

Men totalt sett er jeg veldig fornøyd. De kunne kanskje også kosta på seg en liten rabatt ved fremkalling over 100 bilder som de fleste andre tilbyr?

Fint innlegg, men et spørsmål svirrer i hodet mitt: Hvilket firma?

Lenke til kommentar
Noen som har forsøkt å bruke Akerfoto? Noe dyre ser jeg, men de har iaf vært utroolig flinke med vanlige filmbaserte bilder tidligere. Kanskje verdt og prøve?

Har aldri forsøkt Aker Foto, men de har jo helt like websider som Foto-Olsen. Noe fuji system kanskje? Synes Aker Foto har litt for drøye priser. Papir av gull?? Foto-Olsen er 3,40 kr billigere pr bilde..... Og med den kvaliteten de leverer er ihvertfall ikke jeg i tvil så langt. Hadde vært moro å teste akerfoto, men da må de droppe prisene en god del..

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Akerfoto er etter min menig veldig dyktige. Veldig fornøyd med bildene jeg har fått derfra i 20*30cm. Mange i Oslo Kamera klubb som bruker Akerfoto og er kjempefornøyde.

Men til bilder i 10*15 så synes jeg prisen blir litt for høy. Men skal jeg ha neon store forstørrelser så kosrter rammer så mye at jeg kan gi litt mer for bildene for å få et bra resultat.

Lenke til kommentar

Testet Foto-Olsen. sendte inn bilder på fredag kveld. Ikke fått de i posten tirsdag. Får håpe de kommer i dag.

Mange steder betaler man for antall bilder om det er 9*13, 10*13 eller 10*15.

Mens hos Foto-Olsen må man velge eks 10*15. Har man 200 bilder her får man disse til 1,50 kr. Men har man 10 stk i tillegg til 10*13. så går ikke dette som 210 bilder, men 10 stk og koster da en formue.

La inn bilder på forskjellige størrelsene og fikk en megaregning. Måtte legg inn på nytt med alle i 10*15. Da gikk prisen ned betraktelig. MEn fortsatt dobbelt så dyrt som hos Japan Photo. Får se hvordan kvaliteten er hvis jeg får bildene snart.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Hvorfor tester ingen VSFL?

 

De leverer til mange butikker i Norge, og man laster opp bildene via WEB og kan hente dem i butikken etter noen dager. Ingen frakt eller gebyrer tilkommer.

 

Her i Oslo er det bl.annet Lomork Foto som samarbeider med dem.

 

Priser:

 

10x15cm

1,90 /stk

 

15x20cm

6,95 /stk

 

20x30cm

9,90 /stk

 

30x40cm poster 129,00 /stk

 

40x50cm poster 149,00 /stk

 

jule-/takkekort med konvolutt

10x20cm slimline

3,50 /stk

 

 

 

 

Jeg er meget godt fornøyd med kvaliteten på bildene jeg har fått derfra.

Vi drev å sendte en del digitalt fra butikken til VSFL. Kvaliteten var både og der også syntes jeg, men mye bedre en KODAK som aldri får ett bilde fra meg igjen. VSFL er største Lab n i hele skandinavia etter det jeg har hørt.

Lenke til kommentar

Det er vel eller verdt å nevne at Eurofoto vant testene fra Dinside i fjor, og den fra HjemmePC nå i vår. Selv om sistnevnte gikk mer på fototjenesten enn fremkalling. Dinside/TV2-testene er jo blitt en tradisjon, så vi får håpe de kjører den enda en gang. Det blir vel litt med fototjenester som alt annet at ikke alt passer alle. I Norge er jo alle etterhvert blitt en kopi av Fotoknudsen/Eurofoto...

 

Vil selv anbefale Eurofoto på det sterkeste. Grei pris, gratis lagring, rask levering og en fototjeneste fullt på høyde med det beste fra utlandet (som det het i militæret :D)

Lenke til kommentar

JEg har nettopp mottatt 33 bilder i 20x30 cm og 5 stk i 34x50 cm bestilt fra Fotolabo. Bildene konverterte jeg til deres egen profil før disse ble sendt via programmet deres. Jeg har en kalibrert skjerm som rekalibreres hver 14. dag. Uten unntak er jeg svært tilfreds med bildene jeg har mottatt. Samtlige har svært gode farger og er i overensstemmelse med det jeg ser på skjermen. Skarphet og detaljer er glimrende. :D

 

JEg har ved flere anledninger tidligere benyttet Akerfoto og har vært godt fornøyd. Men etter å ha sett resultatene fra Fotolabo er det disse jeg kommer til å benytte fremover. Ikke bare er kvaliteten høy, men prismessig er de også svært bra, spesielt sammenlignet med Akerfoto.

 

Min erfaring tilsier at Fotolabo kan levere svært høy kvalitet under forutsetning av at du har en kalibert workflow og benytter den profilen som ligger tilgjengelig for nedlasting på deres hjemmeside.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Bruker www.eurofoto.no jeg

Lynrask levering.

Uendelig lagringsplass gratis. :thumbup:

2944496[/snapback]

Jeg bruker også dem (ble med på lasset da de slo seg sammen med minebilder.no), og så langt er jeg svært godt fornøyd. De har ofte kampanjetilbud, og da sender jeg gjerne inn en batch på noen hundre bilder... ;) Da blir prisen svært konkurransedyktig.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 1 måned senere...

Vi har i alle år benyttet oss av Haugesunds tradisjonsrike og beste fotobutikk Foto Erik, vi har riktig nok prøvd forskjellige leverandører, som Fotolabo, Eurofoto, FotoKnudsen etc men alltid vendt tilbaket til Foto Erik

 

Nå har vi riktignok ikke framkalt papirbilder siden sommeren 2004 :blush:

 

Men etter en opprydning og sortering på harddisken ligger nå 300 bilder klare til utbrenning (venter på ny dvd-brenner). Etter å ha sortert bildene tok min kone kontakt med sin svært fotointeresserte venninne og fikk bekreftet at Foto Erik fortsatt er plassen å framkalle bilder.

 

Med priser fra 1,50 kr så er de konkuranse dyktige også.

Endret av kimare
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Z1gdpRRA

Men bruker vi bare norske foto-nettbutikker?

 

Jeg har benyttet www.pixum.com flere ganger og er svært fornøyd. Bra priser, god kvalitet, bredt utvalg og god service. Bildene blir sendt fra Tyskland og porto er den samme som fra norske butikker.

 

Noen andre med erfaringer utenom de vanlige - alså utenom de som står på listen til TV2, dinside.no, etc.

 

 

L.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Har ikke orket å lese alt som er skrevet under denne tråden men kan ikke noen komme med svaret på hvem som lager de BESTE bildene med best kvalitet og beste farger osv. selv om de kanskje er dyre? Dersom man har noen gode bilder som man vil ha ut burde de fleste være villige å betale det det koster for å få dem i like god kvalitet som de var opprinnelig.

Lenke til kommentar
Har ikke orket å lese alt som er skrevet under denne tråden men kan ikke noen komme med svaret på hvem som lager de BESTE bildene med best kvalitet og beste farger osv. selv om de kanskje er dyre? Dersom man har noen gode bilder som man vil ha ut burde de fleste være villige å betale det det koster for å få dem i like god kvalitet som de var opprinnelig.

5831469[/snapback]

 

Aftenposten Forbruker.no hadde en test av fotolaber. Jeg ble bedt om å være med å vurdere bildene, og hvilke som ble best. Aftenposten kåret Foto Labo til vinner, og det var ikke bare på grunn av prisen. Bildekvaliteten var også høy. Men det var ingen av labene som ga helt optimalt resultat, på alle bildene, så skal du ha det, må du gjøre jobben selv på egen skriver.

 

Når det er sagt, så var det få av labbene som ga blasse og uskarpe bilder, så der har det nok skjedd en forbedring.

 

Det kan være forskjeller fra gang til gang, med alder på kjemikalier osv, så en slik test vil aldri bli fullstendig, men her er testen i Aftenposten, som blant annet lister dem opp etter kvalitet:

http://forbruker.no/digital/tester/article1228879.ece

 

Erik

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...