Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

TRON (1982)

TRON gir meg et kritisk, men holdbart innblikk på hvordan sjangeren science fiction framstilles i Steven Lisbergers hode.

 

Den ganske så undervurderte sci-fi filmen fra 1982 har fått tittelen kult klassiker og det ved hjelp av dens animasjon, historie, karakterer og kreativitet. Både fortellingen, manuset og regien er gjort av den New York-fødte Steven Lisberger som med sin korte liste filmer på CV'en er mest kjent for de to Tron-filmene. Jeff Bridges, Bruce Boxleitner og David Warner har hovedrollene og filmen ble faktisk nominert til 2 Oscar priser. Det som først skulle bli en ren animert film fra Lisbergers side endte til slutt opp med å bli en blanding av animasjon og live-action.

 

Datahackeren og arkade spill eieren Kevin Flynn (Bridges) er en ung og talentfull ingeniør innen programvare som gjennom et forsøk på å komme seg inn i dataselskapet ENCOM prøver å bevise at en av sjefene, Ed Dillinger (Warner), stjal fire videospill som han selv skapte. Dette klarer han ikke siden Dillingers supermaskin "Master Control Program", MCP, kontrollerer det meste av datasystemene. Flynn får med seg sin ekskjæreste Lora (Cindy Morgan) og hennes type Alan Bradley (Boxleitner) for å prøve å slå ned supercomputer programmet. Etter å ha brutt seg inn i ENCOM og brukt Bradleys program "TRON" blir Flynn omgjort til data og tatt med inn i datamaskin universet. Han er nå fysisk fanget i en verden hvor herskeren MCP og hans onde kompanjong Sark (Dillinger) er de øverste lederne. Dataprogrammene her er alter egoene til skaperne sine hvor nå Clu (Flynn), Tron (Bradley) og Yori (Lora) blir tvunget å være i en elektrisk og fargerik verden med gladiatorirske kamper og spill. Deres oppdrag er nå å slå ned det som holder dem fanget, Mastet Control Program!

 

Jeg kan begynne med å si at dette er en teknologi som lykkes godt visuelt sett hvor animasjonen og live-action sekvensene klirrer bra nok. Det er tross alt 1982 og jeg merker godt at tidsånden er på plass med gamle retro arkade spill og 80-talls frisyrer. Men det står ikke i veien for noenting. Det er helt og holdent i datamaskinen vi skal være. Det er derimot historien som sporer litt av. Den er, som oppfølgeren, ganske tafatt på utviklingen og videreføringen. Å ha en solid fortelling er ikke lett, men hakke bedre skulle de ha klart. Rollene og skuespillet er så som så. Jeg kan ikke si at jeg jubler for prestasjonene hvor jeg ikke helt klarer å bry meg om karakterene. Det er ingen av skuespillerne som stikker seg ut, siden den interessante siden av de ikke kommer frem. Joda, de er fanget i en ubeskrivelig verden av bites og ram, men likevel føler jeg ikke med dem.

 

TRON er som et videospill. Her sitter jeg med håndkontrollen og kjører tøffe animerte kjøretøy hvor de irriterende mellomscenene dukker opp oftere enn jeg ønsker.

06/10

http://www.youtube.com/watch?v=3efV2wqEjEY

Endret av .........
Lenke til kommentar

SKYLINE

http://www.imdb.com/title/tt1564585/

 

At denne filmen fikk 4.5 / 10 på imdb overasker meg litt ettersom den i mine øyne ikke fortjener dette.

 

Filmen har ett par kjente skuespillere men de leverer ikke bra i denne filmen.

Det som skuffer meg mest er historien. Filmen har en bra start og har brygget opp ett bra univers, men klarer ikke leve opp til dette.

70% inne i filmen ventet jeg fortsatt på at plottet skulle komme men det kom aldri.

 

Filmen har ett par kule action sener og noen pene panoramebilder av LA.

Animasjonene av "aliene" er til tider bra men kunne vært såå mye bedre.

 

Det som skuffet meg mest var slutten, den har ingen mening what so ever, og legger bare igjen ett stort "WTF?? var dette slutten?"

 

Alt i alt gir jeg denne filmen terningkast 2 og mener da at jeg er snill.

Anbefales ikke på det sterkeste :)

Lenke til kommentar

Groundhog Day (1993)

Groundhog Day er en unik film som ved hjelp av originalitet og humor gir meg den underholdningsverdien jeg leter etter i en skikkelig komedie.

 

Bill Murray har i lang tid vært mest kjent for sine gode, gamle humorfilmer på 80- og 90-tallet og denne her er en av de beste. I filmen befinner han seg i regi av Harold Ramis sammen med blant andre Andie MacDowell og Chris Elliott. Den regnes som en komiklassiker og ligger på IMDBs Top 250 liste med en Bafta pris for beste originale manus i lomma. Jeg har alltid likt Bill Murray, til og med navnet hans er morsomt. Her er han en dyktig skuespiller som i en pussig situasjon leverer med oppfinnsomhet og vittighet.

 

En selv syk værmann ved navn Phil (Murray) må for fjerde gang reise fra Pittsburgh til Philadelphia for å dekke den årlige høytidsdagen "Groundhog Day" i den lille byen Punxsutawney. Det er en dag fylt med festligheter og mange mennesker hvor å finne ut om det blir seks uker til med vinter fra beveren Punxsutawney Phil er det store høydepunktet. Her, sammen med nyhetsprodusent Rita (MacDowell) og kameramann Larry (Elliott), gir Phil en rask rapport fra stedet og vil helst dra som fort som mulig. En snøstorm ødelegger for han og de er tvunget til å bli her litt lenger enn forventet. Han våkner opp og finner raskt ut at han er fanget i 2.Februar "Groundhog Day" hvor han må leve den samme dagen hver dag. Det første steget hans er forvirring, deretter å trekke fordeler ved det, så frustrasjon og til slutt, gjennom gjentatte forsøk på å drepe seg selv, akseptering.

 

Filmen baserer seg egentlig på et veldig interessant og festlig konsept. En ganske egoistisk værmann finner seg i den situasjonen at han må leve den samme dagen om og om igjen. Det er en ganske simpel idè å lage film om, men samtidig er det også noen dype punkter med et godhjertet budskap som får det til å bli litt magisk. Jeg lar fantasien flyte over og vet at det kommer til å bli gøy når jeg får bekreftelse at dette ikke er det siste vi får se av denne dagen. Karakteren Phil gjør til slutt alt som er mulig for å lære, forstå og kjenne menneskene og hendelsene mens realiseringen om at han faktisk er bundet til denne dagen dukker frem. Regien er veldreid utført, samt manuset gir meg en følelse av att karakterene og historien stemmer med hverandre slik at premisset ikke blir framstilt som klisje, men heller som morsomt og fengende. Bill Murray avlegger en engasjerende og suveren prestasjon som ved hjelp av støttespillerne gjør det til sin film.

 

Groundhog Day er for meg en klassiker man kan se når som helst. En tidløs komedie jeg kommer til repetere flere ganger.

08/10

http://www.youtube.com/watch?v=T_yDWQsrajA

Endret av .........
  • Liker 1
Lenke til kommentar

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

 

Veldig artig og underholdende, med flere gode skuespillere som debuterte i denne, enkle og geniale filmen. Jack Nicholson spiller utrolig bra sammen med Brad Dourif, Christopher Lloyd, Danny Devito m.m.

 

Jeg har aldri sett denne filmen før nå, men fant ut at den ikke kunne vente lenger, så jeg bestilte den på blu-ray via play.com, og angrer ikke på det :)

 

Alt i alt, en veldig underholdende, morsom og genial film!

Lenke til kommentar

Ten to chi to AKA Heaven and Earth

 

En intresang film, den har sine ups and downs.

 

På up siden, har du store fargerike slag og mange av dem. Karakterene er gode og spilles bra.

En av de få krigsfilmene som går litt dypere inn i strategier i krig.

Filmen er filmnet i canada noe som er rart for en japansk krigsfilm, men hadde vel noe med at de trengte nesten 1000 hester. Flere av soldatene har ansiktet sitt dekket til fordi dem brukte tusenvis av canadiske statister.

 

Filmen gjør det veldig enkelt å følge slagene da en side er rød den andre er sort.

 

Det ble brukt over 3000 statister på føtter og 800 spesial trente heste stuntmenn på hester.

Mens Lotr brukte 200 hester og 6000 CGI hester, får vi her 800 ekte hester som rir i formasjon.

 

Det er de gode tingene så kommer de dårlige.

 

Slagene er faktisk litt anti klimaks, det er mye masjering og likte hack and slash, de gangene soldater slåss slår de bare på hverandre med rusting det ser fake og billig ut.

Slagene er ikke så mye slag som veldig korigrafiske danse ting. Det hele virker bare ikke virklig, mange folk som ser kult ut, men slagene er bare ikke troverdige det er for opplagt at de bare faker det.

 

Det er noe skuffende, mye oppbygging lite payout.

 

Men filmen er fremdeles høyst severdig, og perfekt måte å komme i mood for Shogun 2 total war.

Lenke til kommentar

The Other Woman/Love and Other Impossible Pursuits

 

Har gledet meg til denne lenge nå etter å ha sett traileren og den skuffer ikke. Natalie Portman følger opp skuespillerprestasjonene etter Black Swan og viser at hun er en av de beste kvinnelige skuespillerne der ute. Dessuten er hun så inni hel**** deilig å se på i denne filmen! :p

 

Filmen blir betegnet som en komedie, noe som er helt feil. Den har noen småmorsomme replikker her og der(spesielt fra den lille gutten, som overrasket meg positivt), men ikke så mye at filmen blir en komedie. For filmen den er trist nesten tvers igjennom. Dette hadde jeg ventet på forhånd så ble ikke en så stor overraskelse.

 

9/10

Endret av Brow
Lenke til kommentar

Thor2011_3.jpg

 

Thor

 

Akkurat kommet hjem fra kino. Synes denne var kjempebra. Var litt skeptisk til den, men følte den leverte bra. Ikke helt på høyde med den første Iron Man, men like bra som Iron Man 2 og The Incredible Hulk. Synes skuespillet var bra, story'en var bra og effektene var knall. Gleder meg til gjensyn med den når den slippes på Blu-Ray. Men før det kommer Captain America senere i sommer som jeg tror kommer til å bli den beste fra Marvel frem til nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...