Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Drapet skjedde i leiligheten til naboen som han bare så vidt hadde møtt en gang tidligere.

Han drar hånda gjennom håret, støtter den svette panna si inntil veggen osv.

 

Som sagt så var ikke disse to plotthullene avgjørende, men bare faktorer som hjalp til å ødelegge illusjonen.

 

 

Hvis de faktisk tar seg bryet med å ta DNA-prøver av alle smått mistenkte, noe som er lite sansynlig med tanke på hvordan saken utviklet seg, vil det ikke bevise noe annet enn at sossegutten Chris var på besøk hos den gamle madammen for å låne sukker mellom støteøktene med Nola. Chris har alibi, et Jif-plettfritt rulleblad og en narkohai ble funnet drept med den forsvunnede ringen. Saken ble lukket og løst på noen få dager.

 

Så nei, dette er ikke plotthull, men Chris har selvsagt grisens flaks med at ringen faktisk blir plukket opp av akkurat den type person politiet leter etter.

 

 

Mulig det er bare er slik jeg har opplevd det da.

 

Uansett tror jeg man kan bare konkludere med at hovedpersonen har vel mye flaks hvis man skal måle det etter realisme. Jeg mener derimot ikke at dette er en negativ ting i den forstand. Det er kanskje nettop "flaks" filmens tema er også?

 

Men som sagt synes jeg filmen mangler noe, selv om disse plotthullene som jeg opplevde kanskje ikke er plotthull. Manuset og skuespillet er ikke i toppklassen (noe man finner i for eksempel Manhattan og Annie Hall), mens kinematografien er god, men ikke akkurat minneverdig.

 

 

Lenke til kommentar

Det var jo litt av et bevis. Hopkins er en av de gamle traverne som roter seg opp i mye tøv og redder ansikt på å ha denne x-faktoren alle kidsa prater om. The Rite ser ut til å bli en ny slik film.

 

 

Nå vet ikke jeg hva kids du snakker om, men de fleste kidsa var vel ikke født engang når Hopkins spillte i nattsvermeren.

Lenke til kommentar

Buried 2010

Buried er en film som handler om en Amerikans lastebilsjåfør på tjeneste i Irak.

Hovedrollen spilles av Ryan Reynolds som i mine øyner gjør sin største rolle noen sinne.

I filmen følger vi Paul Conroy som akuratt har våknet. Det siste han husker er at han kjørte lastebilen sin i en konvoi.

Nå befinner han seg ikke der, men i stupmørket uten anelse om hva som foregår.

 

Filmen er simpel, minimalistisk men intens til tusen. Reynolds gjør en strålende opptreden som føles veldig troverdig.

Filmen inneholder en del logiske bristepunkt, men om man følger strømmen så blir man fort reven med.

Kameraføringen, lyd og musikk følte jeg spilte en viktig rolle. Og samtlige mestres veldig bra.

Alt i alt så er filmen veldig underholdende, og Reynolds gjør som sagt en verdig rolle!

 

7.5/10

 

spoiler warning. Liten ting om filmen.

 

 

Jeg nevner logiske bristepunkt fordi jeg mener at om man først vet at tiden er ute så gjør man da noe for å prøve å overleve.

Han hadde en kniv tilgjengelig som han lett kunne brukt. Han kunne prøvd å slå hull i siden av kisten og grave seg ut til siden.

Det virka som at det bare var sand som lå over han, så om han faktisk hadde prøvd å komme seg ut hullet i toppen så kunne han kanskje ha lirka seg opp.

Men det skal jo være underholdende, så slike ting må man vel kanskje regne med..

 

 

Endret av Hille
Lenke til kommentar

Nå vet ikke jeg hva kids du snakker om, men de fleste kidsa var vel ikke født engang når Hopkins spillte i nattsvermeren.

 

Kids liker X-faktor. Hopkins har x-faktor. Det redder han hver gang huet hans dukker opp i den ene svake filmen etter det andre. Det er synd at mannen ikke har en mer imponerende CV (og snart er han død).

 

Så de gamle er ikke best, de er bare eldst.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

NLs X-mas Vacation 4.5/6 , klassisk julemorro med fam Griswald.

 

Eddies Island Vacation 3.5/6 , Clark Griswalds fetter Eddie blir bitt i reva av en forsoeksape og som kompensasjon faar han Hawaiiferie....noen hoydare er det ikke men har noen morsomme replikker.

Lenke til kommentar

Silent Night, Deadly Night

 

Var på tide med en ekte juleklassiker igjen. Historien er kort fortalt en gutt som blir skremt til å tro julenissen er slem, så da en fyr i julenissedrakt dreper foreldrene foran ungen klikker det for ham. Når han er voksen og har fått seg jobb blir han nødt til å ta på seg nissedrakt, og da går det jo selvsagt veldig galt. :p

 

Egentlig er det fint lite annet å si om denne filmen. Det brukes mye tid på ungen på sinnsykehuset før han blir voksen, og venter man på en voldsorgie vil man vente lenge. (men ikke forgjeves!) Høydepunktet er selvsagt drapsnissen, men resten av filmen er slettes ikke så mye dårligere. Det er en grunn til hvorfor denne fikk hele fire oppfølgere, og en remake er selvsagt planlagt. Drit i Donald og gjengen. Her er den eneste klassikeren man trenger. :)

 

Vurdering: 8/ 10

Lenke til kommentar

The Curious Case of Benjamin Button gjør at både sjel og kropp er med og er en av de bedre dramafilmene som har vært lagd dette tiåret. Jeg liker den veldig godt og ble positivt overrasket.

Helt enig, og du har ikke nevnt noe av det beste. Musikken. Den stemmer perfekt.

 

Ja, sant det musikken hadde jeg ikke tatt med. Den er nærmest en perfekt dramafilm!

Lenke til kommentar

Black Swan

 

Helt fantastisk! Fargepaletten, kameraarbeidet, skuespillet, musikken, osv. Alt er perfekt med denne filmen. Frysningene kom på samleband og jeg kunne ikke annet enn å måpe. Det hele føltes som ett mektig, variert og ubeskrivelig velsmakende måltid med ingredienser fra Kieslowski, Polanski, Bergman og Lynch. Nei, det finnes ikke nok superlativer til å beskrive denne filmen, bare se den!

 

7/7

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...