Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Den filmen er vel egentlig forumets mest hypede så langt (ettersom den ikke er møtt med noen sterke kritikere enda, men tomler opp fra dott, dorian, cuneax, montag m.m) og jeg vil vel si det er vel fortjent.

Jeg skulle gjerne sett en oversikt over filmer som alle fire liker. Det må være minst 3-4 filmer til i verden som vi alle liker.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enemy at the gates

 

Ganske greit film fra 2. verdenskrig, er selv ikke så fan av de filmene med mest kuler og blod, men litt mere sånne som Eichmann og Der Untergang.

Filmen var en ordetlig helte film, litt kjedelig på starten siden jeg ikke skjønte at filmen handlet om en ordentlig person. Da ble den plutselig mye mere spennende, men minus for altfor mye kuler og blod :p

 

Gir den en 7/10

Lenke til kommentar
Den kunne ikke være amerikansk. :grin:

 

Fotball og USA???

For å si det på en annen måte; "den måtte være tysk/østerrisk/persisk" hva vet jeg(?). Du tar poenget.

Ingenting som tilsier at det ikke kunne vært en amerikansk film, men slik jeg ser det topper denne persiske fotballfilmen det meste. Alle som liker sporten vil ha stort utbytte av denne filmen. Gå og se!

Endret av Montag
Lenke til kommentar

Sånn apropos dokumentarer som setter spor.

 

Yodok Stories

Wow. Traff meg som et spark i magen. Vet jo så forbannet lite om Nord-Korea, og her får man brettet ut grusomme historier fra konsentrasjonsleirene. Utrolig sterkt. Emnet innbyr til mye bruk av patos, men jeg synes regissøren håndterer temaet på en seriøs og god måte. Minnet meg på at jeg lever i en ignorant boble, hvor de eneste problemene er at xbox-kontrollen er tom for batterier og at prisen på øl øker med 1 kr på Rema. Satt ting litt i perspektiv, om man skal bli Dottensk på eftan.

 

Anbefales varmt, og sikrer seg nok en solid plass på min kåring over tiårets beste filmer.

Lenke til kommentar

The Taking of Pelham 123

 

Tony Scott lager remake og viser vel på nytt hvorfor han fortsatt er lillebror i søskenflokken. Ikke det at jeg ønsket en karbonkopi, men det han og forfatter Helgeland legger til eller endrer er med på å gjøre filmen svakere enn originalen. Alt fra John Travolta's rappkjefta latinoskurk til Scott's "hippe" kameraveiving akkopagnert av Jay-Z og den altfor standariserte slutten. Jeg merker nostalgikeren i meg savner den kalde, "gritty" og stilfulle atmosfæren fra 70-tallet, hvor det ikke var behov for å si "motherfucker" hver gang man skulle understreke et poeng. Skurkene hadde stil, og de som desverre satt med ansvaret den dagen ville først og fremst komme seg hjem.

 

Nå høres jeg veldig krass ut, men denne Pelham-versjonen er langitfra dårlig. En habil og fokusert spenningsthriller i sanntid som sikkert vil falle mer i smak for de som ikke vet hvordan plottet vil utspille seg. For oss andre er det ikke mange gode nyheter å hente ut av denne remaken, selv om grunnlaget er godt nok for en ålreit popcornkveld.

 

3/5

Lenke til kommentar

RocknRolla (2008)

 

Min mening.

 

Denne filmen var bare helt genial, skikkelig kul filming og praktfult redigert, kul musikk, og en heldundranes film.

Ville sagt at filmen minner litt om Ocean 11, og de filmene der.

Dette er en helspekket action-komedie som jeg persolig vil egentlig anbefale for alle.

 

 

Jeg gir den terningskast 6 av 6.

 

 

IMDB om RocknRolla

 

Om du ikke har sett dem, se Snatch og Lock, stock and two smoking barrels. :)

Endret av Aleksmy!
Lenke til kommentar

Jeg lurer på hva slags inntrykk folk får av denne filmen. Selv visste jeg bare at DG anbefalte den på det sterkeste, og jeg så den deretter uten for mye forhåndsinntrykk innabords. Dette blir jo bare vanskeligere og vanskeligere for andre folk jo lenger tiden går, så min anbefaling er: se denne filmen nå!

Lenke til kommentar
Jeg lurer på hva slags inntrykk folk får av denne filmen. Selv visste jeg bare at DG anbefalte den på det sterkeste, og jeg så den deretter uten for mye forhåndsinntrykk innabords. Dette blir jo bare vanskeligere og vanskeligere for andre folk jo lenger tiden går, så min anbefaling er: se denne filmen nå!

Heldigvis har alle vært såpass lamslåtte etter filmen at anmeldelsene ikke sier så veldig mye.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...