Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

The Good, The Bad and The Ugly

 

Sammen med Gudfaren 2 og LotR 3 er dette den filmen folk flest reagerte på at jeg ikke har (hadde) sett. Jeg satt meg endelig ned med den igår etter å ha utsatt den ganske lenge. Det var rett og slett ikke så mye som fristet med den, da verken sjangeren eller de to forgjengerne interesserte meg noe særlig. GBU er uten tvil den beste av de tre, men det var likevel ikke snakk om noe life-altering. Det ble en westernfilm på godt og vondt - veldig pen å se på, to veldig kule karakterer (Good og Bad) og en midt på treet-karakter (Ugly) og tagningen som ikke nødvendigvis trenger å være i 14 minutter hver. Jeg skal innrømme at jeg har en tendens til å trekke noen karakterer hvis dialogen er dårlig, men her var den bare fraværende.

 

Alt i alt var det veldig mye som fenget, men ikke nok til at jeg ikke så på klokken etter 160 minutter og begynte å lure på hvor mye lenger dette eventyret hadde tenkt å strekke seg. Det er fint å få sett den og den er uten tvil svært god, men når sjangeren ikke er min favoritt og stemningen ikke helt funker for meg, så klarer jeg ikke å gi den toppkarakter. Jeg foretrekker både High Noon og Unforgiven.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rest Stop

29kr på Cdon.no sier vel det meste. Dette var en film som ikke engsjerte meg. Den klarte ikke å være i grøssersjangeren. Den falt på en måte mellom 2 stoler. Ikke skremmende og skummel og heller ingen actionfilm. Eller noen annen film for den saks skyld. Historien var tåpelig. Jeg likte den rett og slett ikke, men noe kul filming, og ikke helt bånn i bøtta så havner den på..

 

3/10

Lenke til kommentar

Ariel (1988)

 

Veldig koselig film fra Kaurismäki, jeg begynner virkelig å få sansen for ham.

Finland beskrives utrolig depressivt, et sted man helst vil vekk fra fortest mulig, og alle personene fremstår som nærmest helt uttrykksløse. Dette gjør den geniale beksvarte og underfundige humoren særdeles effektiv. Dessuten blir historien svært realistisk når alt er så neddempet. Det meste underdrives, og føles derfor veldig ekte.

Noen på imdb sammenlignet denne med Down By Law, som gir mening for min del. Mange likheter her, men jeg foretrekker sistnevnte.

 

8.5/10

Endret av athorb
Lenke til kommentar

The Kingdom (2007)

 

Når en av legene fra Chicago Hope skal regissere en politisk action/thriller, blir man selvsagt litt skeptisk. Men dette ble ganske bra. Peter Berg har ikke en unik stil enda, han kjører en blanding av Michael Mann, Joe Carnahan og Paul Greengrass. Noe som fungerer slik det skal, selv om han går i et par feller. Actionscenene blir bygget opp akkurat så mye som de trenger, og klimaksene tilfredstiller.

Man finner ikke mye eksepsjonelt i denne, alikevel er det vi får mer en godt nok. Det at filmen prøver å lære folk om andre kulturere, å forstå dem, respektere dem er gjort mange ganger før. Men vi trenger mer av slikt i dagens samfunn. Så jeg har ingen problemer med dette heller.

 

Utrolig gjennomsnittlig og greit, men alikevel veldig god. Merkelige greier.

7/10

Lenke til kommentar

Desperado

 

Filmen har en ganske tynn plott, men noe annet er heller ikke nødvendig. Det er en actionfilm uten så mye mål og mening, det er bare stilig underholdning. Ja, filmen oser av stil. Den mexicanske settingen er noe jeg spesielt liker - mye støv, slitte steinbygninger og skitne skurker. Man kan heller ikke klage på regien eller det latinamerikanske soundtracket.

 

7/10 - God

Endret av Bakke
Lenke til kommentar

Next (2007)

10m.jpg

 

 

 

Filmen handler om en "magiker" med tryllenavnet Frank Cadillac(Nicolas Cage) som kan se 2 minutter av fremtiden. Av en ukjent grunn har han forutsett at han kommer til å møte kjærligheten på en cafè på et bestemt tidspunkt. Der sitter han og venter til hun en dag dukker opp, han griper sjansen med å gjøre det riktige trekket som fører dem nærmere sammen. Samtidig har det seg slik at myndighetene vil ha tak i han for å unngå at en bombe skal sprenge opp store områder, dette vil ikke Frank ha noe med å gjøre. Ettersom han kan bare se 2 minutter inn i fremtiden hvis det har med hans eget liv å gjøre(noe som ikke helt stemmer, ettersom han kan forutse andre mennesker bli drept uten å ha noen merkning på sitt eget liv). Han ser hele situasjonen av at kjæresten Jessica Biel blir brukt for å få tak i Frank, men det myndighetene ikke vet er at han kan visstnok se mye lenger i fremtiden angående hva som skjer med kjæresten. Og hele filmen handler rett og slett om at han ser igjennom hva som skjer hvis han viser at han ikke vet at han kan forutse mer av fremtiden til kjærligheten. Det hele ender med at han går til myndighetene frivillig og ønsker at kjæresten ikke skal ha noe med å gjøre.

 

Et greit konsept, men de bruker feil brikker til puslespillet, så inntrykket filmen skaper virker litt feil. For ikke å nevne at Cage settes sammen med 18 år yngre Jessica Biel? Til å være en film fra 2007 er effektene ikke særlig mye å skryte av heller.

 

 

4/10

 

Lenke til kommentar

Requiem for a Dream.

 

Jeg vil gå så langt som å si at det er en av de beste filmene jeg noen gang har sett! Kun slått av Forrest Gump :p

Filmen er laget på en sånn måte at man blir dratt inn i handlingen, og føler en total tilstedeværelse. Er helt skummelt.

 

Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor
Handler om en "gutt", kjæresten hans, bestekompisen hans, og moren hans. De tre førstnevnte er alle på dop, og lever livets glade dager som doplangere og brukere. Sistnevnte har mistet mannen sin, og bruker for det meste tiden på å se på teite TV-show.

En dag får Sarah Goldfarb (moren) en telefon om at hun skal få være med på et av TV-showene! Hun blir helt ekstatisk, og bestemmer seg for å ha på seg kjolen hun hadde på sønnens graduation. MEN, den er ca 14 størrelser for liten. Så hun begynner å slanke seg.. Med speed. Selvsagt ender dette opp i avhengighet.

Den billedskjønne verdenen til de tre førstnevnte raser også sammen på 1-2-3, og hele filmen ender bare opp i ren jævlighet. Likevel er den så utrolig bra, at jeg får lyst til å hyle.[/spoiler.

 

Anbefales på det sterkeste!

 

Jeg la handlingsreferatet i spoiler, ettersom den inneholder litt mye info for de som ikke har sett den.

Endret av wh1te
Lenke til kommentar

The Last King of Scotland

 

En film så realistisk at den kan slå vinden ut av deg. Den går dypt inn i karakterene Idi Amin og hans doktor, Nicholas. Skuespillet er rett og slett fantastisk. Spesielt utmerker Whitaker seg i rollen som Amin, måten han går fra å være en kosebjørn til et monster er skremmende. En prestasjon som i mine øyne fortjener en Oscar. McAvoy gjør også en god jobb som Nicholas. Selv om hans karakter er fiktiv, bidrar den på en svært god måte i filmen.

 

Historien er gripende, spennende og skremmende. Den bygger opp spenningen på en måte som holder deg på kanten av sofaen, og ender i et fantastisk klimaks. Filmen etterlater deg omtrent sliten og fornøyd.

 

8/10 - Svært god

Endret av Bakke
Lenke til kommentar

Die Hard 4 unrated.

 

 

de har lagt til litt mer blod og litt mer banning, er fremdeles 100 fucks unna å være en die hard film men er jo litt bedre, fremdeles for lite banning og forlite blod, og den fly senen er fremdeles noe av det dummete jeg har sett.

 

gir fremdeles bare filmen 7/10 og det er ene og alene fordi John McClane er kul

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...