Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg driver med et par bøker for tiden. Untamed (nummer 4 i House of Night serien) av P.C og Kristin Cast. Veldig spennede fantasy serie for ca. 15 +. Tror ikke de alt for voksne vil like de bøkene :p

En annen serie jeg leser inneholder bøkene Wicked Lovely, Ink Exchange og Fragile Eternity av Melissa Marr. Denne serien er enda bedre enn den første jeg nevnte! Fantasy her også.

Lenke til kommentar
Nå har jeg nettopp begynt på hegnars Aksjeskolen!

Den boken var et herlig sammensurium av dårlig språk, delvis misforståtte teorier og forenklinger. At de velger litt enkle løsninger faglig sett hører kanskje hjemme i sjangeren; språkføringen finnes det ingen unnskyldninger for.

 

Akkurat nå holder jeg på med David Grossmans Løvehonning, med undertittel Myten om Samson. Fengslende fortelling, om en er interessert i jødisk/armensk* kulturhistorie er den verdt den lille tiden den krever.

 

(*Armenerne har ikke noe med historien å gjøre i utgangspunktet, men folkets skjebne er på en del punkter ikke helt ulik jødenes.)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-PMxZbwCI

Eg les Lunar Park av Bret Easton Ellis, er ei slags samansmelting av sjølvbiografi og bisarr horrorhistorie. Har berre eit 20-tals sider igjen og har ikkje vorte skuffa så langt.

 

Anbefales på det varmaste!

Lenke til kommentar

Har så vidt begynt på The Mayfair Chronicles Volume 1: The Witching Hour av Anne Rice. Igjen. Den virker ganske bra, men det skjer fint lite i starten. Ikke at det er noe negativt, selvsagt. Etter den blir det nok Volume 2 og 3, før jeg går over til The Vampire Chronicles. Starter der med Queen of the Damned (har lest de to første) og skal nok ta hele serien etterhvert. Sier jeg nå, i alle fall. :p

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-PMxZbwCI

Nettopp ferdig med Magnus E. Marsdals FRP-Koden og Hans Petter Sjølis Mao min Mao.

 

Begge kan anbefales.

 

Nettopp ferdig med Magnus E. Marsdals FRP-Koden og Hans Petter Sjølis Mao min Mao. Eg har nettopp starta å lese Hobitten igjen.

Lenke til kommentar

Jan Kjærstad - Forføreren

 

Nå har jeg lest snaut 100 sider og må si meg imponert over skrivestilen, som stadig skifter og gjør boka mindre ensformig. Til nå har alle de små historiene boka består av blitt forunderlig godt bundet sammen, selv om de er tilsynelatende tilfeldig plassert. Samtidig lurer jeg litt på hvorfor Jeg-personen i boka prøver å fremstå som anonym, når det står klart å tydelig på bokens framside at det er Kjærstad som har skrevet den. Jeg-personen hevder også flere ganger at han ikke er norsk. Hva har jeg gått glipp av her?

Lenke til kommentar

Da har jeg gitt opp Forføreren. Den ble for lang og uinteressant.

 

Skummet heller kjapt igjennom den godeste Bjørneboes "Frihetens øyeblikk" som er den første boka i trilogien hans om bestialitetens historie. En helt OK bok fra mitt synspunkt. Trilogien er plassert høyt opp blant Norges beste bøker, så jeg har stor tro på at bok 2 og 3 i serien er bedre :)

 

Da jeg var ferdig med den startet jeg på Nygårdshaugs Mengele Zoo. Den ble kåret til Norges beste bok blant folket selv, ikke kritikerne. Etter å ha lest det første kapittelet, rundt 60 sider, må jeg si meg enig. Selv om jeg ikke har lest mye norsk litteratur vil jeg påstå at Mengele Zoo overgår Hamsuns "Sult". Ingen dårlig prestasjon det, selv om Sult kanskje er noe overvurdert.

Lenke til kommentar

Har tatt frem Napoleon's Finest, Davout and his 3rd corps igjen.

 

En utrolig flott bok, store sider, masse kart og diagramer som viser tropper og formasjoner, samt fine malerier som viser uniformer og landskap.

 

Boka er har kovere i lær, med 3 forskjellige side lagrere, boka er også signert av forfateren og er bok 748 av 1400 laget.

 

 

Selve inholdet er egentlig en oversettelse av en fransk bok gitt ut i 1898 med div forbedringer , samt ruter med info om soldater og og offiserer, det som står skrevet er egentlig bare raporter fra offsierer som var under slag.

 

Hvert slag har først en lang beskrivesle fra Marshal Davout, så får man kortere beskrivelser fra offiserer under han, så man får mer beskrivelser av enkelt battaljoners opplevelser.

 

Boka tar for seg perioden 1805-1807 er ca. 350 STORE sider, bare en hærlig bok

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...