Gå til innhold

Blir alle filer borte ved skader på harddisk?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

En kamerat av meg leverte inn PC'en sin fordi Windows ikke ville boote. Han fikk straks beskjed om at harddisken var defekt. Firmaet han leverte den inn til lovte at han skulle få en ny harddisk, men er det da mulig å kopiere filene fra den gamle harddisken over til den nye?

 

Håper på svar så fort som mulig :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Harddisken var neppe defekt. Firmaet gjorde bare det som var enklest, kjappest og billigst for dem. (Husk at kunden selv er ansvarlig for backup)

 

Du har helt rett i at det aller meste er mulig å hente ut selv fra en defekt harddisk. Det er bare snakk om kostnader. Noen ganger er det enkelt, andre ganger er det mer alvorlige problemer og det kan koste over 10.000 å få ut dataene. I stedet for å gi massevis av service kunden ikke har rett til, og få høye kostnader på grunn av det blir det veldig ofte gjort kjapt og enkelt ved å bytte ut harddisken med en ny.

 

Jeg synes likevel firmaet burde kunne levere den defekte disken tilbake til deg sammen med den nye og fungerende disken slik at du selv kan bestemme om du ønsker en kostbar og/eller tidkrevende gjennoppretting av dataene.

Lenke til kommentar

Takk for alle svar!

 

Dr. Erling: Må man ikke registrere det programmet? Hvor mye koster det?

 

Vet ikke hva som var feil, men det hørtes ut som at firmaet (PC styling) ville gjøre det enkleste, nemlig å sette inn en ny harddisk.....

 

Håper forresten han får tilbake den gamle harddisken sammen med den nye. Kan det hende at det fungerer å overføre noen av filene hvis vi kobler til den gamle disken?

Lenke til kommentar

Mange programmer lønner det seg faktisk å kjøpe. Har du rotet det til og trenger et program for å rett det opp, så skulle det bare mangel at du spanderer et par kroner på det ;)

 

OG der bomma Becks.... As usual. :thumbup:

 

Programmet tror jeg må registreres. En prøveversjon lar deg se filene, men ikke kopiere de over til en harddisk som funker.

 

 

DrE

Lenke til kommentar

du kan bare glemme problemstillingen - du får garantert ikke tilbake harddisken som er ødelagt. den går nok i retur til produsent eller rett i søpla. som tidligere nevnt så er kunde *alltid* ansvarlig for data selv. eneste unntaket er når du leverer pcen til reparasjon hos ibas. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...