Gå til innhold

Skolelinux 1.0 – «Venus»


Anbefalte innlegg

http://www.skolelinux.org/no/

I dag ble Debian-baserte «Skolelinux» versjon 1.0 lansert. Mer enn tre års arbeid ligger bak, og lanseringen av 1.0 er en milepæl i Skolelinux historie.

 

Skolelinux versjon 1.0 er første stabile utgave etter tre års utvikling. 47 utviklerversjoner og 3 testkandidater har vært lansert, og 93 skoler har registrert seg som testskoler – med en eksplosiv utvikling de siste månedene.

 

Skolelinux er en ferdigkonfigurert nettverksløsning basert på Linuxdistribusjonen Debian – tilpasset skolers behov og ressurser.

 

Viktige endringer siden siste testkandidat er:

 

* Forbedringer i installasjonsprogrammet, samt oversettelser.

* Oppdatert maskinvaredatabase så mer maskinvare oppdages.

* Oppgradert J2RE fra 1.3 til 1.4

* Sikkerhetsoppdateringer: cvs, kdelibs, krb5 og linux.

 

Prosjektet oppfordrer så mange som mulig til å prøve ut den nye versjonen og gi tilbakemeldinger slik at neste versjon blir enda bedre. For dem som ønsker å gi generelle tilbakemeldinger henviser vi til diskusjonslistene. For konkrete feilmeldinger, bruk Bugzilla.

 

http://www.skolelinux.org/no/news_archive/...skolelinux_v1.0

 

noen som har testet den?

og hvordan går det med norsk oversettelse av openoffice?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skolelinux kjører i utgangspunktet kun debian woody-pakker (noe som går treig i oppdatering av software, fordi det kun gis ut sikkerhetsfixer, ikke vanlige oppgraderinger, og debian i utgangspunktet er treig på å gi ut nye versjoner). De pakkene som woody ikke er bra nok er det noen som har laget pakkene selv, men da står de også ansvarlige for sikkerhetsoppdateringer til de pakkene. KDE er ikke oppdatert, da dette er en så kritisk del av systemet at ingen tørr å påta seg å følge med på pakkene. Mozilla ble oppgradert nå i våres da mozilla 1.0 var alt for gammel til å kunne brukes på endel websider, og backportene ikke fungerte på grunn av feil GCC-versjon.

 

Seinere kommer Skolelinux til å basere seg i størst mulig grad på debian testing, som gjerne har mer oppdatert software; men dette skjer ikke ennå. (såvidt jeg har skjønt så skal skolelinux ha tilgang til å uploade direkte i testing-arkivet til debian....). Tror nok det blir nærmere versjon 2.0 om et par år....... :/

Lenke til kommentar
Hmm... Tror du noen skole gidder å reinstallere alle de 10-500 pc'ne de har hver 3. måned?

Greia er vel at de bare trenger å oppgradere på serveren, resten av pcene kjører jo bare os fra den... Kan jo gjøres uten at noen merker noe særlig til det....

Lenke til kommentar

Den norske OO.org fungerer helt fint, iallefall på windows boxen min..

ehh.. så du rebooter for å bruke openoffice? det hadde da vært fint om du finner en norsk versjon av openoffice på openoffice.org, den er ikke der.

Nei, men har ikke prøvd den norsk utgaven på linux (den engelske følger med de fleste distribusjoner, når jeg lastet ned for windows valgte jeg norsk)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...