Gå til innhold

Eksamen Systemutvikling VKII 2004..


Marvil

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja.. Slik der 0-diagram, kontekstdiagram, datakatalog, osv..

 

Project, det er der man setter antall dager for hver ting som skal utføres..?

Om du har den rosa Accessboken, så er visst databasen Friidrett ganske lik..

 

Men har du funnet ut noe om hvilke tabeller osv som skal være med..? Har du tegnet ned noe på ark/data ?

 

Det var nevnt noe med frister for påmelding, tror du det er vitalt..? Er vel bare å lage en linje i tabellen som henter dagens dato og en som man setter til fristen, og om dags dato er høyere enn fristen, blir registreringen stengt elns..

 

Noen andre tips..?

Lenke til kommentar

Det er project ja.

 

Tviler på at det med frist for påmelding er noe særlig viktig. Har ihvertfall valgt å se bort ifra det.

 

Har kommet fram til en ganske liten datamodell med tabellene: elev, bedrift, påmelding, stilling og konkurranse. Har laget et ganske bra ark med sammendrag av masse teori, satamodellen og hva jeg skal ha med i project diagrammet.

Trykk her for å se på det.

Lenke til kommentar

Kravspesifikasjon - viktig

 

Datamodelleringen er viktig

 

Strukturert analyse teller en del

 

 

Synes forberedelseshefte var helt greit og virker som en helt standard oppgave. Ser ut som det blir en rapport med resultatliste og at vi muligens får mer info om de forskjellige standene.

 

Tabellene blir vel noe så standard som:

Elev

Bedrift

Stand

Konkurranse

Messe

 

og selvfølgelig oppdeling av mange til mange koblinger der dette forekommer. Hvis man har fått gjort alt utenom databasen på forhånd så er man jo nesten sikret en 4'er. Leverer man tom database, men har gjort det andre så får man vel 2 eller 3.

 

Lurt å gjøre kravspesifikasjon siden dette som oftest er en del av oppgaven, men noe som svært på besvarelser pleier å inneholde.

 

Cosmic^: Såvidt jeg vet har du bare lov til å ha to sider med og ikke fire...

 

Notater begrenset til to A4-sider

 

Har blitt tolket som to sider på skolen vår i allefall.

Endret av SBS
Lenke til kommentar

NICE :w00t::love:

 

Der stod det masse godis, gitt..:) *lagre*

 

Fikk klarert opp i en del jeg lurte på.

Har ikke fått så mye ned på papiret enda så kan ikke tilby så mye, bortsett fra løsningen på den Friidretts-databasen, men den hjelper vel bare om du har den rosa Access-boka..

Lenke til kommentar

Hm, vi kan printe på begge sider tror jeg.. Var vertfall slik på norskeksamen, da fikk vi 2 A4 ark der vi kunne skrive på den ene siden på hvert ark..

 

Men, er det noen som har laget fullstendig kravspesifikasjon..? Har aldri fått med meg det der.. Vi har fått satt opp noe, men ikke helt fullstendig.. Hele greia med 0-diagram, kontekstdiagram osv osv.. :blush:

Lenke til kommentar

Kravspesifikasjon kan være litt vanskelig og kan også være ganske omfattende...

 

Hvis du skal lage en skikkelig kravspesifikasjon så er det viktig å knytte den opp mot oppgaven og skrive så lite svada og tull som mulig. Husk å beskriv de enkelte funksjonene i systemet (f.eks. resultatliste), hvilke data som kommer inn og hvilke som går ut. Og en ting som er veldig viktig er at du lager eksempler på skjermbilder til alle funksjonene og hvordan dette vil funke.

 

edit: Skal lage kravspesifikasjon i morgen...

Endret av SBS
Lenke til kommentar

Hm, tenkte jeg skulle se litt på det i morgen, og prøve å få lage en skisse.. Har vi utifra den informasjonen vi har fått utdelt nok til å lage en rimelig god skisse..?

 

Edit; Kanskje vi kan utveksle idèer.. :)

 

Har dere MSN ?

Endret av Marvil
Lenke til kommentar

Jeg har også kommet opp i systemutvikling. Synes det er ganske vanskelig. Har tenkt på å ha entitetene: Elev, Bedrift, Påmelding, Konkurranse og Stand.

Men så kommer vi til det at det kan være mange bedrifter fra en klasse. Skjemaet der man registrerer bedriften bør vel være skjema med delskjema, der man registrerer elever i delskjemaet. Slik bør det jo også være i påmelding, der man bør ha delskjema hvor man registrerer hvilke konkurranser bedriften skal være med på. Altså et skjema med to delskjema. Det er mulig jeg tenker feil nå. En annen mulighet hadde jo vært å ha en attributt for hver konkurranse i påmeldingsskjemaet. Så krysse av om bedriftene skal være med eller ei. Vanskelig altså.

Lenke til kommentar
Ser ut som det blir en rapport med resultatliste og at vi muligens får mer info om de forskjellige standene.

Denne messa skal jo først arrangeres neste år, og vi skal lage databasen på forhånd, så jeg tviler på at vi får å lage noen resultatliste. Heller en liste over alle påmeldte til den enkelte konkurransen.

Lenke til kommentar

Hm ja, jeg er enig med deg i det første vertfall.. Slik vi laget et midlertidig oppsett hadde vi info om bedrift i hovedskjema og elever i delskjema.. Bedriftene må IKKE være med på noen konkurranse, så dem må få utdelt standnummer i påmeldingen. Her må en også ha primærnøkkel slik at en ikke kan lagre flere på samma stand.

 

Men om man lager et registrerningsskjema med;

Hovedskjema = Bedrift

Delskjema1 = Elev

Delskjema2 = Konkurranse

 

Den ville kanskje funke..

 

Åssen fungerer det med poeng..?

Lenke til kommentar
Ser ut som det blir en rapport med resultatliste og at vi muligens får mer info om de forskjellige standene.

Denne messa skal jo først arrangeres neste år, og vi skal lage databasen på forhånd, så jeg tviler på at vi får å lage noen resultatliste. Heller en liste over alle påmeldte til den enkelte konkurransen.

I forberedelsen står det at Messearrangøren UB skal ta seg av all nødvendig registrering før og under messen. Kanskje vi skulle hatt med en egen entitet med vinner?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...