Gå til innhold

Ny cpu til P4!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

På dette hovedkortet må du ha en P4 med 800 "MHz" FSB. Unngå P4E (Prescott), for du vil få mer ytelse med NW. Et chipset hvor faktisk P4E yter mer enn NW på samme klokkefrekvens, er hvis man har et hovedkort ATI Radeon 9100IGP Pro chipset. Det skal visst være et av de få unntakene fra regelen, om ikke det eneste.

Endret av stigfjel
Lenke til kommentar

Tja.. tror ikke du vil få så veldig mye bedre ytelse av å velge en "rimelig" CPU men om du er veldig fristet og pengene brenner i lomma, gå for enten Pentium4 2,8GHz northwood 800FSB (fra 1595 kr i følge prisguiden) eller en Pentium4 3,0GHz northwood 800FSB (fra 1952 kr i følge prisguiden)

 

PS. Ytelsen øker nok noe. I de programmene der CPU-kjernen er flaskehalsen så vil nok en 3,0GHz være inntil 18,4% raskere enn den gamle CPU'en din, mens der FSB-båndbredden er flaskehalsen kan du få inntil 50% økning i ytelsen. (Husk du må ha dual PC3200 minne for å kunne få full utnyttelse av dette). I andre programmer (f.eks mange spill) vil nok skjermkortet eller andre ting være flaskehalsen og i de programmene vil du ikke få noen ytelseøkning. Dvs. forvent ytelsen til å øke med mellom 0 og 50% avhengig av hva du tester. Om du mener dette er verd 1600-2000 kr blir opp til deg.

Lenke til kommentar
Hvis du er en ekstrem overklokker så kan det hende at P4E er bedre, men da må du klokke den over 3,6-3,8Ghz. Da trengs det nok vannkjøling, eller bedre.

Hvorfor er P4E bedre til klokking da den blir mye varmere enn P4C?? :ermm:

Pga at Prescott arkitekturen klarer høyere hastigheter enn NW, men man trenger jo mye bedre kjøling også...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...