Gå til innhold

Hvilket av disse to skjermkortene er best?


Anbefalte innlegg

Jeg skal nå kjøpe meg hovedkort og skjermkort og har allerede bestemt meg for hovedkortet. Valget falt på sus A7N8X-X Socket A AMD ATX. Skjermkortene det står og vipper mellom nå er disse:

 

Asus Radeon 9600XT 128MB DDR AGP, ATI 9600XT, DVI-I, Tv-Out, Retail

Sapphire Radeon 9600XT Atlantis 256M DDR AGP,ATI9600XT,DVI-I,TV-Out, Full-Retail

 

Hvilket lønner det seg å kjøpe? Jeg bruker PC'en mye til spill som CS, Unreal Tournament 2003 (snart 2004), Quake III Arena, Star Wars: Knights of the Old Republic o.l. og er drittlei av hakking. Det må også sies at jeg liker høye oppløsninger og eyecandy. Siden disse to koster omtrent det samme, hvilket lønner det seg å kjøpe med tanke på ytelsen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil tro at det beste valget er det øverste. Nå skal jeg ikke garantere noe, ettersom det ikke er oppgitt hva slags ram som er på det nederste, kan hende det står noe på Sapphires sider.

 

Edit: Må si meg enig med de to neste innleggene, når du først legger såpass med penger i et skjermkort, gå for 9800 Pro.

Endret av Rikky
Lenke til kommentar
visst kortene er like dyre og det er samma kort, gå alltid for 128mb-versjonen(pga raskere minne)

Forskjellen i ytelsen er da ikke så stor? Og mulig disse 128MB kommer til nytte ganske snart :hmm:

nei hvist du ikke klokker er jo det ikke forskjell, men 256korta har som oftest minne som kjører på maks av hva det tåler, menst 128-korta kan klokkes endel(minnet altså)

 

tror det ikke er så lenge til vi får bruk får 256, da kommer selføgelig minnet på 256kortene vere sånn som 128mb-korta er idag...

 

men hvist man har to like kort, et med 128mb og et med 256. like raskt minne på begge. Da ville 256-kortet vere mye dyrere en hva 128-kortet hadde kostet..

 

derfor kan det vere fristenede å se 256kort til nesten samme prisen som 128-kort, men da er det som regel billigere minne på(tregere)

Lenke til kommentar

Kan ikke annet en å si meg enig med gutta. For 3 hundringser får du rundt 50% bedre ytelse på standard innstillinger. Om du slår på eyecandy (AA og AF) i nyere spill, gir 9800 Pro spillbare framerates, mens 9600 XT produserer et helt OK slideshow...

 

Test som viser forskjellen.

 

Nå bør det kanskje nevnes at pcutstyr.no har 9600 XT til 1.321,00, men jeg hadde uansett valgt 9800 Pro om jeg spilte mye.

 

R

Lenke til kommentar
Jeg HADDE et Sapphire Radeon 9600XT med 256 MB, det var et greit kort til CS og sånt, men når du kommer til HALO og sånt så :thumbdown:

 

Ville lagt på noen kroner og kjøpt det billigste 9800Pro korte du fant!!!

Nå skal det sies at jeg har testet Halo og det hakket hos meg også, se profilen for specs. Men grunnen for at det hakker i halo er at det er dårlig koding fra konsoll over til pc.

 

Og si at et 9600xt er et greit kort til cs er vel å ta litt i. Det er vel overkill for cs.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...