Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Har nettopp sett Standpunkt på NRK om ulv. Må være den teiteste debatten jeg har sett på TV. 99% av publikum var i mot ulv. Folk buuet på en teit måte hver gang folk for ulv sa hva de mente. Folk er sååå redde for ulver, det er faktisk bare 17 ulver man snakker om. Det var til og med en dame som nesten begynte å grine når hun fortalte hvor skummel ulven var :D. Ulv har jo ikke drept noen mennesker har jeg hørt. Hvorfor bry seg om noe som er ikke har skjedd? Ingen har jo blitt drept av ulv! :w00t:

 

Et annet problem var selve programmet, hva er vitsen med debatter der alt publikumet er mot ulv? Må være det mest subjektive programmet jeg har sett, til og med programlederen var mot ulv!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må vi vente på et ulvedrap før vi handler? Hvor har du 17 ulv fra? Det skytes da flere flere titals ulv hvert år i Skandiavia. Ulven er et raddisprosjket som koster staten masse penger. Putt ulven på apeøye i Dyreparken og la Hedmarkingene være ifred. Det er bare WWF, noe ræddiser og rovdyre-elskere som liker ulv, og man kan ikke kreve at NRK skal skrape sammen ulve-fans for å skape inntrykk av at befolkningen er delt i synet på ulv.

Lenke til kommentar

Fikk 17 ulver fra TV programmet. Skjønner ikke hvorfor man er redd for ulv når Bjøner er farligere? Jeg skjønner ikke hvorfor folk gidder å bry seg om noen få ulver. Det må være menneskene som er det værste rovdyret! :thumbdown:

 

Hva er vitsen å drepe noen uskyldige dyr som ikke har drept noen mennesker? Hvorfor bor det bønder så nærme skogen? :hmm:

Lenke til kommentar
Det er bare WWF, noe ræddiser og rovdyre-elskere som liker ulv, og man kan ikke kreve at NRK skal skrape sammen ulve-fans for å skape inntrykk av at befolkningen er delt i synet på ulv.

NRK må jo ha et bedre delt publikum eller er det jo liten vits med debatter. Jeg er lei av programmer der 90% er mot en ting. Jeg tror ikke mesteparten av Norges befolkning er i mot ulv og det er flertallet som bestemmer. 60% stemte nei til ulven i løpet av programmet, dette er sikkert på grunn av at folk synes det er teit å delta på slike undersøkelser (Sløsing av noen kroner er det også!)

Lenke til kommentar

Om ikke annet for å få litt fart her: Hvis det kommer noen aliens på besøk til vår noe skitne planet og disse finner ut at det kanskje var et hyggelig sted å bo, da mener du altså at det ikke er noe problem for deg at de dreper det de kommer over av mennesker? Jeg mener, vi ville jo være en ganske stor trussel for dem, sant?

 

Hvilken trussel ulven er for mennesker ser jeg ikke. Sorry. Trusselen mennesket er for ulven ser jeg derimot ganske klart. Ulven var her først, tror jeg. Så kom vi og skulle ha land. Greit nok, Norge av alle er jo ganske stort, mengden bebyggbart ommråde vs. mangden ubebyggbart område er jo grei, og mengden av vilt i skauen er vel osso grei. Så kommer "lystjegerne" og bøndene. det blir mindre mat til ulv og andre dyr, og det blir mye mindre plass. Hva skjer da? Jo, da kolliderer vi med dem. Men er det ikke klart hvem som taper på det? Klart jeg ser bøndenes synspunkt, det er jo trist å miste noen sauer (kanske enda tristere for den sauen som blir spist?!) i året, men det er jo menneskets skyld i utganspunktet!

 

Men men, noen er vel altids uenige jeg, da. Selv mener jeg at man burde avlive alle katter pga den enorme trusselen de utgjør mot norges stadig minkende spurvebestand! Leve spurven!! (naturlighvis mente jeg ikke det, synes katter er noen nusselige små vesen, men det er en viss likhet)

Lenke til kommentar
Ulven har aldri hørt om disse sonene og rusler rundt uavhengig av de.

Jeg tror ikke ulver skjønner dette så godt! Men jeg lurer på hva bøndene skjønner når de ikke gidder å høre på det forskerne sier. Bønder er mot EU, bønder er i mot ulv og internasjonale avtaler. Er bønder for noe i det hele tatt? :w00t:

Lenke til kommentar
Er bønder for noe i det hele tatt?

 

Hmm, fetteren min er bonde men forøvrig helt ålreit, og han er helt klart for breibandutbyggning på utsiden av byane. Modempower!

 

Slutt å mobb de som gir deg mat på bordet!

 

Helt enig! Er på ingen måte mot bønder generelt! Er faktisk på landet så ofte som mulig, kan trenge litt frisk luft innimellom livet i byen. Go bønda, go bønda, go bønda!

Lenke til kommentar

Bønder gjeter ikke lenger sauene sine. Er det ikke litt naivt å forvente at alle sauene skal vende hjem når man ikke ser etter dem? Dersom jeg slang alle eiendelene mine ut i naturen og ventet noen måneder, hadde jeg ikke hatt store forhåpninger om å finne dem igjen. :nei:

 

Det var flåsete sagt, men dog. Det er for lett å skylde på ulven.

Lenke til kommentar

Det er flere mennesker i norge som blir drept av sine egne kjæledyr enn ulv. Så hvis det er noe man burde være redd for er det naboens hund ikke ulv.

Det er 200 år siden forrige gang et menneske ble drept av ulv i norge.

 

Jeg skjønner ikke hva det feiler de hysteriske menneskene som er så redd for at ulven skal drepe ungene deres. Det er en million ganger større sjans for at unger blir drept av vanlige hunder.

Men den store stygge ulven, den er en draps maskin som så fort den får sjansen, så dreper barn og kvinner :roll:

 

En vet alltid hvor man har ulven, i motsetning til hunder. Hunder er jo menneskenes beste venn, så de er vi ikke så redde for. Men der ligger problemet. Det er mange eksempler på at unger skal klappe en hund og hunder klikker å river dem i filler.

 

Poenget mitt er at ulven er det siste man behøver å være redd for. Det er like stor sjans for å bli angrepet av en ulv som å vinne førstepremien i lotto 5 ganger på rad. Og husk at ulver er ville dyr som er redde for mennesker. De merker fort om det er mennesker i området og stikker av.

Endret av StrongBad
Lenke til kommentar

Problemet er vel at ulven lusker rundt i nabolaget og skremmer ungene og spiser litt sau. men vil vi ha ulv i Norge så må man bare godta at ulven av og til lusker rundt i nærheten av folk. Sauebøndene får uansett mer i erstatning om sauen blir tatt av ulv enn hva de ville fått for kjøttet.

Lenke til kommentar

Lurer på hva som skjer med naturen når vi har utryddet de naturlige rovdyrene vi har i Norge? Naturen er jo avhengig av rovdyr. Uten rovdyr havner naturen i en stor ubalanse. Dette fører til alt for mange planteetere, som igjen fører til at mange dyr dør p.g.a. liten tilgang på mat. Bønder tenker også lite på våres fremtidlige generasjoner når de er for å skape ubalanse i naturen.

 

Jeg skjønner ikke hvorfor sauene går alene, og ikke har noen gjetere. Tror man at teite sauer som lever i "fangenskap" greier å passe på seg selv? Bøndene for skylde på seg selv. Men jeg synes at politikkere bør fokusere på massive informasjonskampanjer som forteller at ulver er helt ufarlige, og hjelpe bøndene med å skaffe seg store hjerer.

 

Men jeg tror at Hedmarkningene alldri gir seg likevell :green:

Lenke til kommentar
Jeg skjønner ikke hvorfor sauene går alene, og ikke har noen gjetere. Tror man at teite sauer som lever i "fangenskap" greier å passe på seg selv? Bøndene for skylde på seg selv. Men jeg synes at politikkere bør fokusere på massive informasjonskampanjer som forteller at ulver er helt ufarlige, og hjelpe bøndene med å skaffe seg store hjerer.

Hvem skal betale for gjetere ? tviler på at mange bønder har råd til å ha en gjeter :thumbdown:

 

Kanskje det er en idè å sette opp høyere inngjeringer rundt sauene ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...