Gå til innhold

iRiver iHP-120


Anbefalte innlegg

iRiver iHP-120

 

IHP120.jpg

 

 

Førsteinntrykk av Mp3-spilleren:

 

Jeg hadde sett mange bilder av spilleren på nettet, men det som forbauset meg mest når jeg fikk den var størrelsen! Den var mindre enn jeg ventet, kanskje ikke så mye mindre men fortsatt liten. Lekkert design. Esken den kom i var også oppsiktsvekkende, for den viser frem spilleren I sin helhet fra første øyekast.

 

sammenligning.jpg

iHP-120 i forhold til en dvd og SE T610

 

I pakken fulgte det med:

 

1 stk. Usb kabel

1 stk. lader

1 stk. Ørepropper med "skummstoff" ting som man kan sette på

1 stk. bæreveske i lær

1 stk. fjernkontroll med display

1 stk. line-in kabel

1 stk. ekstern mikrofon

1 stk. manual

1 stk. installasjons cd (som man ikke behøver i hele tatt!)

 

 

Utseendet:

 

ihp-120.jpg

iHP-120

 

Det er kanskje ingen iPod, men spillerens design er grundig gjennomført fra iRiver. Svart og sølv, en populær kombinasjon. Knappene er plassert langs siden på spilleren, uten om en multi-funksjons knapp midt på rett under displayet, minnet litt om den samme knappen på T610'en min. Bærevesken passer slik at alle knappene og ingangene til spillern er tilgjengelig, så den er nok ikke ment så mye for regnværs beskyttelse. Fjernkontrollen er noe av det beste jeg har sett, den er liten og meget funksjonell. Begge displayene, på selve spilleren og på kontrollen, er store nok til at man kan bla seg lett rundt på tusenvis av musikkfiler, textfiler eller mapper. Øreproppene er ikke i samme farge som spilleren, men i mørk blå og særlig mye å se på er de heller ikke.

 

kontrolleren.jpg

kontrolleren

 

Programvare:

 

lite.jpg

Stort bilde

Windows kjenner lett igjen spilleren

 

Programvare eller driver trengs ikke! Denne spilleren kobler seg rett på ved hjelp av den medfølgende USB 2.0 kabelen og gjennkjennes som en harddisk i windows. "Drag & Dropp" fil overføring. Kan brukes til å lagre hva det nå enn skulle være.

 

Firmware:

 

skjerm.jpg

Litt defust bilde av displayet

 

God stabil, ikke noe jeg kan klage på annet enn at den kanksje ikke er like lett å finne fremm på som med iPod. Dette er derimot noe man kanskje setter pris på etterhvert som man venner seg til det. Firmwaren er oppgraderbar, Og det var noe av det enkleste jeg har gjort. Flashet den fra 1.17 til 1.40E på 3min uten noe software igjen. Genialt! Støtter Forresten .m3u filer (winamp playlister) og ID3 tag v1.0 til 3.0 så winamp er en fin partner til spillern.

 

 

 

Batteriet:

 

iRiver oppgir batteri levetid til 16 timer spilletid. Dette stemmer nesten etter min erfaring med spillern, men noe man får hvertfall ikke noe mer enn 16 timer. batteriet er oppladbart, og det støtter fra 110v til 240v, så den passer både i statene og europa. Jeg kjøpte spilleren min fra USA, så jeg måtte skaffe meg ett "reise-kit" som det heter på elkjøp. Dette koster 79kr, og passer perfekt. Tar ca 3timer å lade den.

 

 

Lyden:

 

hodetelefoner.jpg

Sennheiser HD-497 og Medfølgende iRiver ørepropper

 

Nydelig, helt nydelig. Det vil si, om man har ordentlig hodetelefoner/ørepropper. De medfølgende øreproppene er greie, men ikke mer en det. Med Sennheiser Hodetelefonene var det inget negativt å si om lyden iheletatt. Jeg får faktisk med meg ting jeg ikke har hørt før på sangene, så klassikerne er blitt enda bedre for meg. Det er også innebygd radio på spilleren, men denne er ikke mye å skryte av, men hvis man er heldig nok til å treffe perfekt frekvens så fungerer den kjempe fint. Det er forresten en automatisk søke funskjon som finner de klareste signalene, fungerte helt greit å lyden ble bra. Helt greit at denne funskjonen er med som ett alternativ hvertfall.

 

For Mic test og line-in se ett par poster nedover. Takker radiated :D

 

Konklusjon:

 

Jeg er kjempefornøyd med spilleren! Den er brukervennlig, rask, displeyet er klart, avansert og lyden er helt og holdent veldig bra. Den er også relativt liten, og lett. Jeg har ikke lest noe i manualen men jeg har fort lært meg hvordan den funker. Det eneste store minuset ved spillern er prisen på ca4000kr, men ikke nødvendigvis;) For jeg kjøpte den i USA gjennom Ebay, og fikk den dermed for smålige 2600kr! Pluss frakt på 150kr. Det er en hvis risiko i å gjøre dette så jeg skal ikke råde noen å gjøre det, men muligheten er der. Vaffelkake har skrevet en guide til dette her : Mini-guide

 

 

Positivt:

+Fint design

+Stor lagringsplass

+Relativt liten og lett

+Rask og lett overføring fra/til pc

+Bra medfølgende fjernkontroll

+Støtte for mange codec

+Kan brukes som harddisk

+Bundle

 

 

Negativt:

-Prisen

-Medfølgende ørepropper

-Kunne vært litt bedre equalizer

 

 

Karakter: 9/10

 

 

Link til produktet: iHP-120 America & iHP-120 Nordic

Link til produsent: iRiver

 

 

Håper det ikke er for mye skrivefeil ;)

Endret av bugbear
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Hei! får jeg komme med noen få supplementer til testen din?

 

iHP.120 har faktisk en opptaksfunksjon som kan være interessant for mange.

Den støtter både optisk inn, analog line in (3.5mm stereo minijack) og opptak fra en innebygd mikrofon.

 

Den innebygde mikrofonen er av god kvalitet, men siden den sitter svært nært harddisken vil det komme inn endel støy fra denne med jevne mellomrom.

Dessverre har iRiver ikke implementert manuell opptaksvolumjustering, så lyder over normalt tale-nivå vil nesten uten unntak bli overstyrt.

 

Line-inngangen har også en plug-in power mikrofonforsterker, så en vil kunne koble til en dynamisk mikrofon. Men dette har jeg ikke testet.

 

Opptak gjennom analog og optisk inn kan foregå i ukomprimert waw-format eller 64-320kbs MP3. Men også her mangler det nivåregulering. Men med opptak fra optisk inn fra en CD-spiller el. blir kvaliteten knusegod.

 

Men det er et aber, nemilg at annenhver gang harddisken spinner opp, genereres det et ørlite klikk, spilleren "mister" et par frames når minnet (32MB) er fullt og skal dumpes til disk. Dette kan en amatør se over med, med en gjennomlytting vil du normalt ikke legge merke til det, men dette klikket utelukker profesjonell bruk.

 

Så mitt håp er at iRiver vil ordne opp i dette ved senere firmwareoppdateringer, for sammen med en kvalitets-AD-konverter og optisk kabel, vil en ikke være langt fra studiokvalitet. _Så_ nær, men ikke helt perfekt.

 

iHP-120 ville nemlig vært en perfekt erstatning for MD-spillere, DAT spillere og andre opptaksmaskiner som ikke kan laste over opptaket til PC med usb2.0.

 

 

_Radio_

Radioen mottar signal veldig bra, men er nesten overalt avhnegig av å ha fjernkontrollen tilkoblet fordi antennen ligger i denne. Det er ikke mulig å ta opp fra radioen fordi FM-mottageren sitter for nært harddisken.

 

Håper noen får litt nytte av dette. Jeg skal poste igjen hvis den rette firmwareoppdateringen kommer :-)

Endret av radiated
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
  • 10 måneder senere...

Nå har firmware 1.65e kommet, se på www.irivernordic.com

 

Den siste oppdateringen omhandler alle funkjoner som har med opptak å gjøre, bla manuell innstilling av volum for alle kilder (untatt spdif).

 

Dessverre er det fortsatt ikke helt pålitelig overføring mellom minne og harddisk, som fører til klikk i opptakene.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

har spilleren der selv den er digg:D

 

20gig med musikk holder mye.

veldig bra lydkvalitet på opptakene, med intern mic.

genial radio, med bra mootak.

USB 2.0 støtte

ekstern kontrollpanel, slik at man slipper å ta ut irivern ;)

 

 

kjøpte den demobrukt fra komplett.no , og med KOSS porta pro, så var dette veldig bra.. sjuk bass.

Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

Nå er det håp for alle som vil bruke iRiver til opptak. Rockbox har lansert en alternativ firmware, som attpåtil er dualboot-kompatibel, slik at du kan bytte mellom rockbox- og original iRiver-firmware. Den er ennå på betastadiet, og støtter for tilden ennå ikke opptak fra spdif, men den tar opp fra linje/mic til waw uten feil.

Sjekk ut selv på http://www.rockbox.org/

 

Det er også laget en haug med nyttige/morsommme pluginprogrammer, som f.eks sjakk, snake, metronom, ocilloskop, vu-meter, tetris osv. som følger med rockbox. Og sist, men ikke minst, er det kommet støtte for FLAC !

Endret av radiated
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...