Gå til innhold

Hva kan en P4 2.8GHz PC800 klokkes til?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bus på 250mhz. Det gir deg en 3.5Ghz. Det klarer prosessoren med standard luftkjøling, hos meg i allefall ;)

 

Husk bare å sette AGP\PCI hastigheten til "Fixed" slik at den ikke ødelegger noe. Samt at du kanskje vil sette rammen til å kjøre på 5\4 av bushastigheten til cpu, om du ikke har overklokkvennlig ram det er da.

Lenke til kommentar

Glemte VCore ja. Du vil kanskje kjøre opp denne fra 1.525(Hvis jeg har rett på default her) til minst 1.575. Kanksje 1.6, men den trenger ikke så veldig mye etter min erfaring.

 

Noe mer da? Jo: Finn ut hvilken jumper som er Clear Bios før du starter. :roll:

 

3.5Ghz er faktisk en forholdsvis liten puff i forhold til potensialet. Med vannkjøling kan du vel ligge med bus på 270+ på denne(Disse..) prosessorerne. Men, varierer gjerne. Nå skal jeg imedlertid gi meg og la folk med mer peiling slippe til :)

Lenke til kommentar

Ok, du er helt fersk, riktig?

 

Er selv ganske nybegynner, og har ikke vert mye borti stepping. Klart meg fint uten å vite mye om det. Men det er noen "steppinger" for visse prosessorer som klokker bedre enn andre osv. Men nå er disse Pc800 prosessorene meget klokkevennlige i utgangspunktet så dropper å utgreie om det jeg ikke vet noe om.

 

Når du skal klokke er det er i Bios man gjør det. (Det finnes stregt tatt program som lar deg styre fra windows, tho mest AMD baserte prosessore, men Bios er jo så mye koseligere..hehe)

Dit kommer man som regel med å presse del under det første oppstartsbildet. Om du kommer deg inn i bios kan det være stor forskjell fra hovedkort til hovedkort. Hvilket har du foresten?

 

Anyways, i bios har du flere menyer. Det er som regel i første meny du finner settingsene til å justere klokkefrekvens, hvis ikke får du lete litt. Det er en del småting som du kanksje bør ha klart for deg før du begynner da. Justerer du bus hastigheten følger gjerne minnet samt AGP\PCI med. Det skal finnes en option for begge disse. AGP\PCI skal helst være "Fixed"(eller AGP-66mhz\PCI-33mhz som vel standard _tror_ jeg) og minnet på 5\4 om du skal kjøre på 250Mhz bushastighet. Du kan tøye disse med bus hastigheten et stykke, men da vil du nok ikke komme stort lengre enn til 210-20mhz tror jeg før du har fått en feil.

 

Jumperen jeg nevnte er en funksjon på selve hovedkortet. Det er enkelt og greit en "kontakt" som kobler sammen flere "pins" etter ønske. Det er optill mange slike jumpere på et hovedkort, men da en som har funksjonen og resette bios, om du skulle gjøre noe galt og ikke klarer å boote opp igjen. Denne "Clear CMOS" består vanligvis av 3 pins(kontakter som står en liten halv cm opp fra hovedkortet, med et kort stykke mellom). Denne jumperen kontakter 2 av de 3 pinnene sammen i vanlig drift. Skulle derimot noe gå galt kan du "flytte" denne jumperen over til f.eks pin 2&3, istedet for 1&2. Ved å flytte denne jumperen i noen sekunder er nå hovedkortet der det var da du begynte, nesten i alle fall.

 

Dette med jumpre og slikt står i manualen til hovedkortet ditt. Let der under noe som "Clear Cmos" lr noe. Du kjenner deg igjen når det står om flytting av jumper osv.

 

Oj, ble jo langt gitt. Håper du ble noe klokere. Et tips på tampen tho er at du ikke må starte for hvast. Begynn i det små. Prøv å kom deg opp til 3Ghz først. Husk bare at om ram og slikt følger prosessor må dette også forandres ettersom flesteparten av brikkene vi dødelige kjøper ikke kan klokkes så veldig mye. Ram og Bus kjører som regel i 1 til 1 ratio, skift denne slik at rammen klokkes "ned" når du klokker prosessoren "opp".

 

...

....

Lenke til kommentar

hmm interessant, ja ble litt klokere :D

så man kan endre bus hastigheten så lett?

stilig.. hva anbefaler du selv og begynne på?

skjønte nå hva jumper var, og jeg finner så klart bios selv hehe, er ikke sååå

n00b, men har aldri klokka en cpu før :)

 

forresten, mitt hk heter Abit-IC7 :)

Lenke til kommentar

Abit IC7 er en god start. Det er generelt alle nyere Abit hovedkort for 478 socket. Altså, først må du spørre deg hva du trenger de ekstra Mhz'ene til. Selv kjører jeg min cpu på orig. hastighet til vanlig bruk. Overklokker den bare for å teste, samt når det er noe spesielt da. Klokket opp hele maskinen "et hakk eller to" til FarCry da, slik at jeg kunne kjøre alt på max, men borsett fra det holder det i massevis. Å klokke en 2.8Ghz cpu for kabal eller cs for den del er "overkill".

 

I din interesse synes jeg du skal lese OCshoot.no sin omtale av IC7. Her finner du bilder osv som kanskje vil forklare en del.Her finner du testen!

 

Selv vil jeg konkludere med at 3.5Ghz er kanskje litt mye over tid for luftkjøling, self om boxed viften klarer det. Problemet da er at om du ikke har ram som kan klokkes hardt er det hipp som happ. Du kan klokke prosessoren til f.eks ca 3.2Ghz, med en bus på 229mhz, men det klarer trolig ikke minnet på ratio 1 til 1. (Bus\Minne) Og da må du sette ned minnehastigheten til 4\5 av bus hatigheten. Men da blir minnet faktisk ca 182mhz, som er ca 20mhz tregere enn ved 2.8Ghz. Håper du henger med? :D

 

Tingen er at med 250Mhz bus vil minnet bli akkurat 200mhz om du har en ratio på 4\5 til bushastigheten. Og ettersom valgene på disse Ratioene mellom minne og bus er få, blir det vanskelig og finne det som er akkurat best for en nybegynner. Konklusjonen min blir å klokke i det små så langt minnet ditt vil la deg gå. Har du f.eks. en Twinmos brikke med Winbond kommer du sikkert et stykke. Nok til at du selv synes at overklokking er morro, samtidig som du er "snill" mot maskinen.

 

Oppskriften vi som prøver det slikt bruker er gjerne å prøve så langt det går, for å så gå litt tilbake slikt at det blir stabilt. Programmer for å teste maskinenes stabilitet finner du om du spør her på forum. Både for minne, cpu osv.

 

Nå er det natta for min del :)

Lenke til kommentar

Ratio på minnet finner du under "bios" delen av testen og er ikke noe skummelt. Der ser du akkurat det jeg snakker om. Men jeg vil anbefale deg å sette AGP ratio til Fixed, og derifra prøve å klokke maskinen uten å skifte "DRAM-Ratio". Klokk så opp bushastigheten med noen mhz om gangen, og kjør deretter testprogrammer i windows som viser om maskinen er stabil. Du kan starte på 210mhz å jobbe deg oppover. Når ting blir ustabilt kommer du ikke lengre uten å skifte ratio på minnet.

Lenke til kommentar

hehe den er grei. pc'en gikk dukken igår, hovedkortet har vært ustabilt lenge, du har kanskje titta innom tråden angående det..? så sitter på min gamle pc som pappa skal få snart, fordi min nye pc jeg skal klokke etterhvert ville plutselig ikke starte hdd'en.. så den slang jeg inni pappa's fremtidige pc som jeg sitter på nå enn så lenge.. til jeg får nytt hk og ny hdd fra komplett :)

 

men fin hjelp, får nok spørre litt mer i morgen, hvis jeg lurer på noe mer :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...