Jump to content
Sign in to follow this  
Zaxo@bf.no

bios

Recommended Posts

det finner du på abit.com.tw

 

du må ikke oppdatrere bios, men det kan løse noen problemer som kan dukke opp, det er jo ikke akkurat unormalt med sånt innen dataverden

 

du laster ned den nyeste biosen, unpacker fila på en disket eller i en mappe på hdd'en, boter fra en disket rett til dos (<-viktig) og så kjører du en fil fra det du unpacka.

 

abit pleier å lege ved noen txt filer som forklarer ganske nøye

Share this post


Link to post

jeg har hørt om dette, men problemet er: jeg har ikke floppy :)

Ikke har jeg cd brenner heller... :( floppyen ble ødelagt da jeg bygde den nye datan (et eller annet skjedde med strømmen, litt hardhendt kanskje :p) uannsett så tror jeg jeg skal ny floppy, men innen den tid... ? datan har en lei uvane å starte på nytt sånn uten videre og jeg tenkte det kanskje du kunne være bios. Svaret jeg fikk på bios forsterker mine mistanker. Det står at det er en driver sin skyld, og jeg trodde først det var skjermkort driveren, siden jeg har det hyggelige kortet ati radeon 9800 pro med sine fabelaktige drivere som bare elsker windows...

Har kjørt flere forskjellige drivere, en fra windows (den går jo ikke særlig bra) en omega og en cat, alle med samme utslag...

 

kjipt med ny data og den går i vranglås

 

tror jeg stjeler pappa sin floppy for en liten stund jeg :p

Edited by zaxowen

Share this post


Link to post

okay, da bør du kanskje legge inn noen chipsett drivere, de bør ligge på en HK cd som fulgte med...japp HK :p

 

imens kan du sjekke på abit sine sider å se hva de nyere bios oppdatene gjør, og sjekk hvem du har også for å se hvor gammel din er

 

ellers så er det mulighet for å deaktivere rebot when etellerannet fails i egenskaper på min datamaskin, hvis jeg ikke husker feil

 

temp på cpu kan også føre til rebot's, men det kan bare være at bios leser feil temp igjen da...

 

edit: tilleggsinfo

Edited by Spirre

Share this post


Link to post
temp på cpu kan også føre til rebot's, men det kan bare være at bios leser feil temp igjen da...

Jeg har tenkt å kjøpe en ny vifte i allefall, sammen med enda en rambrikke

Så hvis jeg både oppdaterer bios og kjøper ny vifte burde temp være løst... håper jeg får fikset dette da.

 

Fikk låne en floppy av en venn, så nå kan jeg oppdatere bios

 

Dette har da ikke noe med hk,cpu og minne, men vet du om en god radeon 9800 pro driver? har prøvd: omega, cat (nyeste)

 

edit: Added CPU fan fail alarm option. Dette kan kanskje gjøre noe...

Edited by zaxowen

Share this post


Link to post

det er bare de to driverne til ati kort

 

CPU fan fail alarm option gjør bare at pc'en uler som f... hvis vifta dauer

 

men last ned en ny chip sett driver samtidig og instaler den også, det gjør underverker :yes:

Share this post


Link to post

rebot problem fix foresten :)

 

høyre klikk på min datamaskin -> properties -> avansert -> oppstart og gjennopretting -> innstillinger

 

klikk vekk start på nytt automatisk

 

det kan løse noen rebot problemer for deg

 

dette er i win xp, men jeg tipper det er nesten likt i win 2k hvis du har det

Share this post


Link to post

har gjort det fra før, og da får jeg en bluescreen

Den sier at det er en driver som gjør det, men jeg har prøvd alle sammen.... må vel bare vente til det kommer ut en ny driver tenker jeg.

Skal update bios først da... se om det blir noen forandring

Share this post


Link to post

bios er en "pakke" med innstillinger som bestemmer hvor mye strøm de forskjellige delene på et hovedkort/grafikkort osv, skal få. styrer også frekvens på kjerner og minne, denne innstillingspakka ligger på hovedkortet i en liten brikke. man kan gå inn og endre på diverse innstillinger ved å trykke del knappen i starten av oppstart av pc hvis du scønner.....

Share this post


Link to post

har kjørt windows update ja, jeg tror at det enten er driveren til grafikk kortet eller så er det RAM-en, men jeg får vel bare leve med det...

Kanskje det fikser seg når jeg får en driveroppdatering, eller windows oppdatering.

 

Takker for alle svar på bios, jeg er nå et godt snev visere innenfor bios :)

Edited by zaxowen

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...