Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Offentlig sammensatt skifte med mulig skiftetvist hjelp vær så snill


Gjest 359e5...0b4

Anbefalte innlegg

Gjest 359e5...0b4

Siden min kjære far døde i oktober har livet mitt vært et rent helvete med et helt grusomt arveoppgjør.

Jeg har en eldre søster som er en forferdelig person verken jeg eller min far hadde noe særlig kontakt med eller likte..

Av arvinger etterlater min far seg meg og søsteren min som livsarvinger og min stemor som ektefelle som ikke har barn selv. Det er ikke noe testament eller særeie på noe. Min far hadde penger på konto og de eier 2 boliger uten gjeld, hvorav den ene står i stemor sitt navn og den andre eide de halve hver.

Hva jeg først tenkte kunne være en enkel rett på felleseie privat skifte sak uten særeie ble ikke slik. Min stemor nektet for at alt var felleseie, og derfor ved hjelp av økonomisk støtte fra min mor skaffet vi en billig advokat. 

Lang historie kort, saken har gått til offentlig skifte og min stemor påstår skjevdelings krav som hun har meget dårlige bevis for, men siden hun har en dyr annerkjent advokat har hun nå fremlagt dette kravet, vi har hatt et bomøte allerede med den advokaten moren min betalte for, til saken ble for komplisert for han og moren min ikke hadde råd til denne advokaten mer.

Min søster som da har råd til dyr advokat pga sin mann, skaffet en dyr ny advokat og sier hun vil ta saken til retten og det blir skiftetvist, hun sa dersom jeg skulle få arven min måtte jeg ha advokat men siden jeg ikke har råd kunne jeg betale hun tilbake når vi får arven mens hun legger ut for denne nye dyre advokaten og vi deler da 50/50. Det det endte opp med var at min søster mente at siden hun legger ut har ikke jeg lov til å kontakte advokaten og stille spm, si noe på møtene hun ikke hadde godkjent først og bare la hun prate, sitte når hun sier sitt og hoppe når hun sier hopp samtidig som hun ydmyket meg foran denne nye advokaten om at det er hun som legger ut for jeg er fattig og i pengenød osv...

Til slutt så holdt jeg ikke ut mer og sa at søsteren min kan gå videre med den nye advokaten selv og at jeg ikke klarer og forholde meg til og samarbeide med hun mer.

Men søster mener da at dersom det blir skiftetvist og hun tar saken til retten med advokat vil ikke jeg få noe gode av det.

Det hun påstår er at det først gjøres et oppgjør med skjevdelingskravene til min stemor, så tar søstern min saken til retten skjevdelingskravene blir avvist og da skal vi jo ha mer i arv og det overskudde kommer bare til å komme hun til gode.

Hun har også sagt jeg ikke får noe i det hele tatt om jeg ikke har advokat.

Hvordan kan dette stemme? Så jeg må ha råd til svindyr advokat for få få min rettsmessige farsarv? Hvordan kan det være så mye styr for å få arv når jeg er livsarving? Så siden hun har råd til dyr advokat og ikke jeg så arver ikke jeg? Hvordan kan det være rettferdig?

Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre fremover merker jeg blir syk av hele opplegge og jeg greier virkelig ikke forholde meg til min søster mer, skal kontakte bostyrer og informere om at det ikke er noen advokat som representerer meg, kan jeg ikke da få all informasjon sendt direkte til meg selv og dra på bomøter alene? Hvordan blir det da dersom det blir rettsak og skiftetvist om jeg ikke har advokat?

Og til sist dersom jeg ikke ønsker eller orker styre med det her i lang tid fremover kan jeg ta ut et forlik om et beløp med min stemor og trekke meg ut mens min søster tar saken til retten? Må jeg ha advokat dersom dette handler i retten? Hva hvis jeg ikke vil men min søster vil?

Hadde satt utrolig pris på hjelp fra noen som kan dette...

Anonymous poster hash: 359e5...0b4

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er 100 prosent amatør i slike spørsmål, men så langt som jeg forstår er det en bostyrer som du kan be om veiledning og informasjon fra (angående saken). Bostyrer har et ansvar for å sikre at arveoppgjøret gjennomføres på en rettferdig måte?

Det skal visst være et poeng å handle raskt i slik sammenhenger. Kanskje bostyrer kan foreslå et forlik og forklare saken til alle partene? Det er jo et poeng dersom du ikke har råd til en rettsprosess.

Håper jeg ikke villeder her.

Endret av lada1
Lenke til kommentar
Gjest 359e5...0b4 skrev (9 timer siden):

Men søster mener da at dersom det blir skiftetvist og hun tar saken til retten med advokat vil ikke jeg få noe gode av det.

Det hun påstår er at det først gjøres et oppgjør med skjevdelingskravene til min stemor, så tar søstern min saken til retten skjevdelingskravene blir avvist og da skal vi jo ha mer i arv og det overskudde kommer bare til å komme hun til gode.

Du kan bare se bort i fra det din søster sier. Bostyrer tar en avgjørelse som gjelder alle. Deretter kan det bli skiftetvist.

 

Endret av mobile999
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Avgjørelser i skiftetvister gjelder for og mot alle interessenter i boet, arveloven § 172. Den som går til skiftetvist for å øke boets verdier må derfor finne seg i at avgjørelsen kommer de andre arvingene til gode.

Man plikter ikke å ha advokat i en skiftetvist. Det er for så vidt ikke noe i veien juridisk sett for å si at man er enig i forrige talers argumenter. 

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...