Gå til innhold

For mye gjær i bollene


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Ok, så jeg er på jobb,  eldreomsorgen, og har bakt rundstykker. Forvekslet tørrgjær med vanlig gjær og har dermed hatt 4 ganger for mye gjær i deigen. 

Jeg baker så godt som aldri, hva skjer hvis man har for mye gjær?

Endret av Tussi
  • Hjerte 2
Videoannonse
Annonse
Skrevet
Nukleosid skrev (6 minutter siden):

Tror ikke det er farlig, men mulig man kan bli litt oppblåst/vondt i magen?

Kan vel heller ikke smake optimalt.

Tror stekingen må jo drepe det som er igjen, men kanskje jeg skal smake på dem først iallefall...

  • Hjerte 1
Skrevet

Fant dette på nett:

"For mye gjær kan føre til at deigen blir flat ved å slippe ut gass før melet er klart til å utvide seg. Dermed klarer ikke deigen holde på gassen."

Mulig deigen ikke hever ordentlig, eller at baksten blir flat/kompakt etter steking?

  • Liker 1
Skrevet
Nukleosid skrev (3 minutter siden):

Fant dette på nett:

"For mye gjær kan føre til at deigen blir flat ved å slippe ut gass før melet er klart til å utvide seg. Dermed klarer ikke deigen holde på gassen."

Mulig deigen ikke hever ordentlig, eller at baksten blir flat/kompakt etter steking?

Takk, det høres logisk ut, det var veldig fin heving, men på slutten så ble de flate... hvis de blir for hardt for vi bare bruke vanlig brød.... jeg ville bare gjøre noe hyggelig 😅

  • Hjerte 2
Skrevet

Du får en mindre optimal heving og litt mer smak av gjær. All gjæren vil bli drept i stekeprosessen.

Om bollene smaker godt og har hevet seg skikkelig så er det ingen skade som har skjedd.

  • Hjerte 2
Skrevet

Prøv å bake scones eller noe annet med bakepulver neste gang. Da slipper du hevetiden også 😉 Håper uansett det ordner seg og at de blir spiselige. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Skrevet
Gavekort skrev (3 minutter siden):

Du får en mindre optimal heving og litt mer smak av gjær. All gjæren vil bli drept i stekeprosessen.

Om bollene smaker godt og har hevet seg skikkelig så er det ingen skade som har skjedd.

 

Trippelure skrev (Akkurat nå):

Prøv å bake scones eller noe annet med bakepulver neste gang. Da slipper du hevetiden også 😉 Håper uansett det ordner seg og at de blir spiselige. 

Takk. De virker fine 😁

  • Hjerte 4
Skrevet
Trippelure skrev (3 minutter siden):

Så bra, du gleder nok mange hjerter med nybakte rundstykker til kvelds 😊

  • Hjerte 3
Skrevet
Tussi skrev (1 time siden):

Tror stekingen må jo drepe det som er igjen, men kanskje jeg skal smake på dem først iallefall...

Alltid lurt å smake på maten før man serverer andre :lol:

Skrevet
Maskinfører skrev (47 minutter siden):

Alltid lurt å smake på maten før man serverer andre :lol:

Haha. Ja de var gode, ikke så mettende men luftige og fine 😆 pasientene likte det,  det er det viktigste ❤

  • Liker 1
  • Hjerte 4
Skrevet
Tussi skrev (6 minutter siden):

Haha. Ja de var gode, ikke så mettende men luftige og fine 😆 pasientene likte det,  det er det viktigste ❤

Så bra, da ble alle glad 🥳

  • Hjerte 3
Skrevet
Tussi skrev (22 minutter siden):

Haha. Ja de var gode, ikke så mettende men luftige og fine 😆 pasientene likte det,  det er det viktigste ❤

Så bra at de ble gode :D ja da er du flink da til å lage boller alltid fint når mottakere blir fornøyde ❤️:D

  • Hjerte 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...