Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Delkasko ved snøfall


Anbefalte innlegg

Som mange har fått med seg var det mye snø i vinter på sørlandet. Foreldrene mine var på ferie i utlandet og hadde parkert bilen sin utenfor boligen. På bildene kan dere se hvor mye snø bilen hadde fått over seg. Når dem omsider kom tilbake i mars fant dem bilen "totalskadet". Taket var blitt bulket inn. Rutene var knust og panseret var skadet.

Det dumme er at dem byttet til delkasko rett før ferien. Spørsmålet er om dem kan kreve noe av forsikringen. Forsikringen nekter å gå med på noe. Men man ser jo tydelig at det er mye mer snø ved trappa enn resten av parkeringsplassen, så her er det brøyterne som bare har dumpet snø. Kunne man evt kjørt sak mot dem som brøytet ?

1712241793000.jpg

1712241793004-1.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville tatt kontakt med de som er ansvarlig for brøyting. Mye snø som kommer av snøvær vil aldri skade en bil på den måten(muligens noen unntak men da snakker vi veldig ekstreme forhold).

Tipper de som brøytet ikke så at det stod en bil der.

Ta uansett også kontakt med forsikringsselskapet ditt i tillegg da om de dekker skaden, så vil de følge det opp mot ansvarlig.
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om det har vært skiltet datoparkering eller parkering forbudt i perioden snøen ble brøytet kan en ha en noe svakere sak. Generell regel er 24 timer varsel.

Men, privat for parkering er det nok ikke like strengt vil jeg anta?

Om den som brøytet kan ha trodd det bare var snø der har dette blitt gjort uten overlegg, men et vist ansvar bør en fortsatt ha.

Det kan være smart å ha noen en kjenner som "passer på" når en bortreist over lengre tid, det kan alltid oppstå uventede hendelser.

Endret av toralfb
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...