Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Parkeringsplass ved boligblokk


Anbefalte innlegg

Hei,

Blokken jeg bor i eies av en dansk bolighai, og parkeringsplassene er merket med logo av tidligere eier. Null annen skilting. Dem sier at bruk av desse må avtales da det er privat parkering, men strengt tatt så er det vel ingenting som hindrer meg i å bruke dem ved behov (uten å misbruke det)? Det er vel skilting som gjelder

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har ikke lov til å parkere der bare fordi det ikke er skilt. Privat parkering er forsatt privat parkering.  Men konsekvensene er ganske små, han kan ikke bare gi deg bot uten videre og må stort sett gi deg rimelig tid til å flytte kjøretøyet før det blir tauet.  

Lenke til kommentar

Det blir ikkje lov å parkere på privat område berre fordi det ikkje er skilta, men normalt så vil skiltinga være viktig for at grunneigar skal kunne gjere noko med parkeringa sidan bilføraren skal ha informasjon om kva vilkår som gjeld for parkeringa.

I dette tilfellet så er nok ikkje skiltinga så viktig når det er du som parkerer der sidan du veit utmerket godt at grunneigar har nedlagt parkeringsforbod, men utan skilting så kan ikkje grunneigare foreta seg så mykje ovanfor ein bilførar som parkerer der i god tru.

 

Det er utvilsomt slik at det er eigar av parkeringsplassen som bestemmer korleis og på kva vilkår det skal være lov å parkere der. Det du eigentleg spør om er kva grunneigar kan gjere når du parkerer der likevel til tross for at du har fått beskjed om at det ikkje er lov utan avtale.
Kor vidt det må være eigne skilt som forbyr parkering kjem ann på på fleire forhold, mellom anna kor klart det går fram at dette er private parkeringsplassar. For det er ikkje slik at du i eit byggefelt kan parkere framfor garasjeporten til ein tilfeldig eigar og påstå at der kan du stå fordi huseigaren ikkje hadde satt opp skilt om parkering forbode. I eit slikt tilfelle så vil det være openbart at du måtte forstå at du ikkje hadde rett til å parkere der utan avtale med grunneigaren.
For oppmerka parkeringsplassar ved ei blokk så blir det likevel ein litt anna situasjon, for som du seier det at det står ein logo til tidlegare eigar av bustadblokka er ikkje einsbetydande med at ikkje bebuarar og besøkande til blokka kan parkere der.
Det som taler mot din sak er at du har fått beskjed om at du ikkje får betale på anna måte, så då kan du ikkje hevde å parkere der i god tru.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...