Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Tette et hull på badet. Trenger tips


Anbefalte innlegg

Hei. 

Trenger tips til å tette dette hullet på badet. Har kun tilgang til hullet på den ene siden og har derfor ikke noe som støtter opp bak. Murvegg. Noen tips til hvordan dette hullet kan tettes igjen?

 

bilde.thumb.jpg.81a28d143bcad08bcc553ad1e3644320.jpg

Endret av Johnny_1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Før du går i gang er det fint om du svarer på noen spørsmål:

- Har veggen en brannhindrende eller røykhindrende funksjon? I så fall må nok hindret opprettholde kravene også i hullet, noe som betyr at du må velge materialer deretter.

- Har hullet en ventilerende effekt? I så fall må ventilasjonsfunksjonen sikres på et eller annet vis. F.eks med en rist i stedet for noe tett. Dette er spesielt viktig om du kan risikere kondens og råte inni hulrommet bak.

Hvis dette er i orden, har du noen varianter å velge mellom, som en start:

- Bor et hull i en plankebit, tre en tråd gjennom og knyt en stor knute på den, f.eks med en pinnebit eller noe sånt i knuten sånn at knuten ikke kan dras gjennom hullet i plankebiten. Planken må være lengre enn hullets diameter og smalere enn hullets diameter. Så holder du godt i tråden og trer plankebiten på langs inn i hullet. Når den er på baksiden kan du snu plankebiten sånn at den sperrer baksiden av hullet. Da kan du spenne opp tråden mot et eller annet og støpe igjen foran. Med tråden gjennom støpet. Når det har herdet kan du klippe tråden, sparkle, male etc.

- Mål diameteren. Bruk hullsag og lag en rundt plate med samme diameter som hullet. Hullsaga etterlater et senterhull som du kan tre en lang maskinskrue gjennom. Bruk mutter og skiver for å feste den godt i plata. Bind en tråd i enden av skruen og tre plata inn i hullet i veggen. Bruk tråden og skruen til å posisjonere plata noen millimeter innenfor din side av veggen. Feste plata med smeltelim mens du fortsatt holder i tråden eller skuen og vent til limet er kaldt og hardt. Da kan du sparkle over og male.

- Skjær til en passe bit siporex eller leca, bor et hull for en tråd som skal sikre at den ikke faller for langt inn. Putt den i hullet og sparkle over og mal.

Endret av Simen1
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...