Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bakhjul låser seg i revers etter skifte av bremseklosser og bremsewire


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har en Nissan Leaf 2017 med håndbrekkwire. Skulle kun bytte wire, men bestemte meg også for å bytte ut skiver+klosser+wire på begge bakhjula. Nå henger det ene bakhjulet seg under revers, og lager en sinnsyk pipelyd.  Jeg smurte også glidepinnene samt byttet mansjettene. 

Noen som vet hva det kan være?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du sjekket at alt glir lett og er smurt opp skikkelig? 2017 og må allerede bytte wire høres ikke bra ut. Byttet du både bremseklosser og bremsebånd, eller bare en av delene? Det kan jo være at brekk mekanismen er låst fast eller rustet. Det er også viktig å skjønne hvordan strammingen fungerer. Dette finner du video av på YT. 

Lenke til kommentar

Antar at Nissan Leaf også har hydraulisk bremsesystem ?

Sjekket nivå av bremsevæske? Bremsevæske skal byttes annet hvert år uansett da den trekker til seg fuktighet over tid slik at væsken kan koke = null bremseeffekt.

Etterhvert som klossene slites kan det også være etterfylt bremsevæske. Nye klosser presser stempler (i kaliper) tilbake og dermed bremsevæske tilbake. Hvis for fullt kan det hindre stempler i å bevege seg tilbake og nye klosser blir liggende mot bremseskive.  Samme hvis stempler har fått møkk el rust på siden som gjør at de ikke glir tilbake i kaliperen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...