Gå til innhold

Hvorfor har jeg dårlig kreditvurdering selv om jeg er gjeldfri og har fast inntekt? vurdering 33/100


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
depaderp skrev (16 minutter siden):

Er 100% ufør og gjeldfri. ødelegger gammle betalingsannmerkninger fra 5+ år min nåværendre kreditvurdering selv om jeg har gjort opp for meg?

Har du mange kredittkort liggende? Å ha muligheten til å for eksempel ta opp mye kreditt for å kjøpe den nye iPhone, gjør at det sammenlignes med lån 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, oddeh said:

Betalingsevne. Er du ufør har man som regel ikke den beste betalingsevnen etter at faste utgifter trukket og dermed en risiko.

Jeg er 100% ufør, med ung ufør. De få gangene jeg har bestilt med kreditt, og blitt vurdert, er min score alltid opptil 80/100 med ingen til lav risikovurdering.

Vært sånn i alle år.

Det som blir lagt mest til grunn er din inntekt & betalingsanmerkninger. Den som utfører en kredittsjekk har ikke sjanse til å vite hva en person sitter igjen med etter alle utgifter og skatt er trukket fra. Derfor ser man samlet på årsinntekt før skatt, deretter betalingsanmerkninger. Gjeld blir også vurdert. Meg bekjent så er det en foreldelse når det kommer til anmerkninger tilbake i tid, nyere anmerkninger er av betydning ikke de langt tilbake i tid.

Dette fikk jeg høre når jeg skulle «krite» et TV til 15.000,- hvor jeg selv visste jeg hadde 7.000,- igjen etter alle utgifter til å delbetale dette på. Det var ikke noe problem. To dager etter levering på TV kom det kjente kredittvurderings brevet i postkassen min.

Fikk også høre at noen ganger forbeholder de seg retten til å ikke gi kreditt av grunner de ikke er pålagt å svare for, dette ved en tidligere anledning dog.

Til trådstarter: det vites ikke om du er nektet kreditt, eller om du bare genuint lurer. Hvis din vurdering er 33/100 enda du er gjeldsfri kan det være annet enn som trekker ned. Er du f.eks alltid sen med betalinger, går de til forfall? Har du mange regninger som er forfalt som ble betalt langt over tiden? Hør med de som har vurdert deg.

 

Lenke til kommentar

Mange faktorer som spiller inn. Hvis du er ung, har ingen formue og lav inntekt så er det ganske naturlig at du ikke få så høy kredittscore.

Sist jeg sjekket selv så hadde jeg 50 i kredittscore. Ligger ca på gjennomsnittslønn i Norge og har ca 3x inntekt i gjeld. Aldri hatt betalingsanmerkninger eller lignende. 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...