Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Belysning på kjøkken uten veggskap


Anbefalte innlegg

Hei! Samboeren og jeg har et kjøkkenprosjekt på gang der kjøkken flyttes til et tidligere soverom der vi har revet vegg til stue. Vi har lektet ut og rettet vegger, og holder på med å legge det elektriske. I den forbindelse må vi legge opp k-rør til belysning, og nå har fremgangen stoppet fordi vi ikke klarer å bli enige om belysning. Jeg er veldig opptatt av at det skal være jevn og sterk belysning på kjøkkenet, spesielt på kjøkkenbenken. Dette er ikke så viktig for samboer, her handler det om at det skal være estetisk. Vi har diskutert alt fra vegglamper, pendel(henge)lamper, spotter osv. Mine forslag har vært utenpåliggende spotter over benkeplaten, og "lang-armede" vegglamper. Samboer har ikke lyst på spotter, og har heller ikke lyst på lange vegglamper (de skal være korte). Problemet er at vi mest sannsynlig skal ha åpen hylle på vegg, noe som vil skygge for vegglamper som er korte. Kjøkkenet nedenfor er bestilt og ligger klart til montering så fort vi får lagt ferdig el og gipset. Noen som har andre ideer å komme med? Hvor viktig er det å prioritere sterk og jevn belysning av benkeplate?

belysning-1.png
belysning-2.png

Endret av Petter_1989
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du ikke ønsker å irritere deg over at du ikke ser hva du skjærer så har du ikke skarpt nok lys.

Spotter er nok det mest naturlige valget som dekker de fleste behov. Lyslister etc fra tak vil ikke skape kraftig nok lys til at benkeplaten blir tilstrekkelig belyst, men det er min mening.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Me hadde pendellampar på eit liknande opplegg. Med nok lampar, rett plassering og riktig type pærer så kan det bli greit lys av sånt òg.

Eg er mest opptatt av arbeidslys, men må ikkje ha like mange lux på kvar cm2 av arbeidsplassen. Ikkje er eg så glad i spotter heller, så det var aldri vurdert. På ein del hadde me ei hylle på veggen over benken og monterte ei LED-list på undersida av hylleplata som fungerte bra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis dere skal ha en hylle bortover på veggen over denne benken så er jo det naturlige valget en LED-stripe under denne. Det vil bli rimelig diskret. Men spørs på hylla selvfølgelig. Utover det står man ovenfor valgets kval. Det er et hav av muligheter, men du og din bedre halvdel må jo bli enige om noe som begge kan leve med. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...