Gå til innhold

Er avhengig av å handle på nett, sliter med gjeld


Gjest 8737e...009

Anbefalte innlegg

Gjest 8737e...009

Får ikke jobb

Hei, jeg er 18 og jeg har en avhengighet med å handle på nett, jeg bruker det for å ha mindre angst for jeg sliter med helseproblemer og jeg klarer ikke å få angst vekk for jeg blir gal av mine helseproblemer at jeg handler på nett for varer og da får jeg mindre angst. Dette har ført til at jeg alltid kommer i gjeld hver gang fordi jeg handler mer enn det jeg har råd til, jeg har 50000 gjeld i delbetaling og 20000 i kredittkortgjeld, jeg vet ikke hvordan jeg skal komme ut av dette. 

Jeg blir støtte av Nav med minstesats og jeg bor hjemme, jeg trenger en jobb for å få ned alt og det blir ikke nok med minstesats, kan noen vær så snil sjekke om de kjenner noen og spørre om de gir jobb? 

Hver gang går faktura til inkasso og jeg må betale med faktura fordi jeg får ikke råd til å betale tidligere faktura, jeg har ringt de jeg har kjøpt hos, men de vil dessverre ikke utsette sånn at jeg kan få betale 


HJELP!!!

Anonymous poster hash: 8737e...009

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • aklla endret tittelen til Er avhengig av å handle på nett, sliter med gjeld
52 minutes ago, Guest 8737e...009 said:

Jeg blir støtte av Nav med minstesats og jeg bor hjemme, jeg trenger en jobb for å få ned alt og det blir ikke nok med minstesats...

Det du må gjøre er å slutte å handle, både på nett og ellers, inntil du er gjeldsfri.

Gå til fastlegen din og fortell om alt sammen, hen kan henvise deg videre i systemet.

Denne tvangsmessige handlingen på nett er ikke problemet, det er (noe av) symptomet på problemet - en god spesialist kan hjelpe deg med å komme til bunns i dette.

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest 1259e...5dd

1.  Legg fra deg telefon/pc -> Selg de hvis du må, kjøp en telefon som ikke er smart.

2. Dra til lege og fortell alt. Gjør som du blir fortalt.

3. Selg unna det du kan, få venner/familie til å hjelpe deg med salg. Veldig mye via finn kan selges uten at du trenger å møte personene som kjøper det.

4. Nedbetal med det du har tilgjengelig.

5. Ta en butikkjobb eller annet som er lett å starte fort med - > lønn til nedbetaling gjeld

6. Snakk med venner/familie om problemene dine så de kan hjelpe deg. Frem til du har lært deg å kontrollere behovene dine selv med hjelp fra feks psykolog eller lege så er dette 2nd best.

7. Gå 3-4 turer om dagen. Når du våkner - Lunsj - Etter middag - Kveldstid.   Du MÅ ikke tenke noe på turen, du kan bare rusle rundt og titte på ditt og datt..  Lat som du har en hund.

6-7 mnd med dette så er du gjeldsfri, mest sannsynlig lært deg å håndtere følelser og problemer som vil oppstå når du føler på angst og alt annet "dårlig"
Hvis ikke det er tilfellet..ja da fortsetter du og gjør ditt beste. Så lenge DU vet du gjør ditt beste..Så er det alt som teller. 
viktig å være kritisk mot deg selv også, ikke skylde på andre for ditt eller datt.

Lykke til!  Andre har klart det før deg, andre vil klare det etter deg.. Så det er ingen grunn til at ikke du skal klare det heller.

Anonymous poster hash: 1259e...5dd

Lenke til kommentar

Er det riktig av meg å gjette at det er selve netthandelprosessen som fungerer angstdempende?

I tilfelle kan du jo bruke angreretten til å returnere varene. Omstendelig og litt tullete men det holder deg i det minste ute av finansielle problemer, som igjen gir deg mer overskudd til å fokusere på de mer grunnleggende tingene? 😊

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...