Gå til innhold

Hvorfor har skatteetaten økt lønnsgrunnlaget mitt for 2024?


Gjest e6b9d...749

Anbefalte innlegg

mronym skrev (1 time siden):

Jeg har funnet en meget enkel og fornuftig forklaring på en vanvittig estimat på nesten 200K + hos meg.
Skatteetaten bruker som regel oktober avlønning for å estimere.

Siden det ble forsinkelser i lønnsoppgjøret i år var det akkurat oktober at arbeidsgiveren min utbetalte det som man hadde blitt enig om men hadde ikke rukket å prosessere. 

Ingen behov for konspirasjonsteorier også, bare (u)heldig sammentreff. 
Og ingen betydning i praksis, siden jeg er uansett på samme tabell uavhengig av det, størst utslag kommer evt. av høyere renter på boliglånet.

 Det foreligger ikke slike grunnlag for min del, men det er samme leksa vært eneste år så det er fakta og ikke en konspirasjonsteori. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
krikkert skrev (10 timer siden):

Å spekulere i at Skatteetaten ønsker å sitte på pengene just in case har lite for seg. Jeg får bedre rente på skatteoppgjøret mitt enn jeg får i banken. 

Ikke vanskelig å få bedre rente enn de 3,51% Skatteetaten har for 2023 da

Lenke til kommentar

1) Skatteetatens rentefot er skattefri, så du må legge til 22 % skatt. Da blir rentefoten du må konkurrere med 4,5 %.

2) Skatteetatens rentegrunnlag løper fra 1. juli selv om rentegrunnlaget stammer fra desember. Du skal ganske mye opp i rente for å ta igjen fem måneder løpetid. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Her har skattekortet tatt utgangspunkt i en lønn 500k over min fastlønn. Får ikke tabell,men prosent på 47%.  Må jo rette dette. Har hatt samme jobb i over 20 år,så gud vet hvordan de har kommet frem til dette skattekortet.

Mhp skattekort er det jo slik at dersom du kan håndtere restskatt er det bedre å sette av penger på egen høyrente konto enn å betale skatt løpende.  Mao bedre å administrere skatt selv enn å la skattetaten ta kontroll. Det forutsetter selvfølgelig stålkontroll på egen økonomi. Det har alltid irritert meg at staten skal ta forskudd på skatt fordi de tror vi ikke er i stand til å sette av penger til å betjene skatten ved forfall. Mao tror de folk flest er idioter. Har alltid planlagt for restskatt..Egentlig burde alle som vet de klarer å sette av penger for restskatt gjøre akkurat det og løpende betale for lite. Mulig skatteetaten sin algoritme var lei av å se jeg putte skattepenger på høyrente konto og dyttet ut et skattekort fra en annen dimensjon..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Staten tror ikke at folk flest er idioter. Staten vet det - den har noen års erfaring med beskatning. Da ordningen ble vedtatt i 1952 hadde man statistikk som tilsa at ca. 48 % av skattepliktige lønnstakere hadde tvangstrekk i lønn for ubetalte skatter, og ytterligere 12 % hadde frivillig trekk i lønn for å dekke opp forfalt skatt (se Ot.prp.nr. 17 (1951) på s. 1).

Ordningen med forskuddstrekk er av ganske ny dato - den ble innført i 1957 etter mønster av Tyskland (innført i 1920-årene), Finland (1943 for staten, 1946 for kommunene), og Sverige (innført i 1947). Men at dette har vært et problem for staten og kommunene ser man helt tilbake til Skattelovkommisjonen fra 1899s innstilling til nye skattelover (som ledet til byskatteloven og landskatteloven 1911). 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...