Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Ulyd i vaskemaskin (video)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

@Milhouse85 Du skrev noe om at du mistenkte vannpumpa, som du mener er lett å bytte selv.
Det kan være realistisk, såvidt jeg forstår. Hvorfor kom du på andre tanker etter å ha sett hele, og slettet svaret?
Jeg har ikke kjøpt reservedel ennå, men vil være sikker før jeg shopper.

@WiiBoy Det er en luke nede til høyre, hvor man kan tømme ut vann og skru ut filteret. Er vel for å hindre skjorteknapper å spyles ned i avløpet. Det var bittelitt lo og grus inni der. Er impelleren tilgjengelig derfra, uten å snu maskinen og skru av baksiden?

Vaskeprogrammet ble fullført perfekt. Varmt, rent og tørt tøy som vanlig. Jeg er fornøyd med maskinen, som jeg kjøpte brukt for noen år siden.

Lenke til kommentar

Pumpen pleier vel ikke å være på (og dermed kunne lage en lyd) mens trommelen går rundt?

På den andre siden kan det heller ikke være noe med trommelen fordi lyden går bare videre selv om trommelen stopper opp, gjør en liten pause og starter igjen i motsatt retning.

Mysteriøst ....

Lenke til kommentar

Det er ingen motstand eller ulyd i trommelen når den roterer. Når det er avslått og åpen kan jeg rotere den som på en helt vanlig, fungerende maskin.
Lyden må være noe annet enn motoren og drivverket.
En pumpe, ventil eller liknende. Jeg er usikker på om det inntreffer i forbindelse med tømming. Da er det i så fall pumpa..?

Lenke til kommentar

Pumpa kunne være aktiv til uvanlige tidspunkter om det var en lekkasje som blir fanget opp av bunnpanna - har selv bare opplevd det med en oppvaskmaskin. Men da ville vel programmet bare stoppet.

Kan du gi en link til eksakt denne maskinen - eller nesten eksakt? Står gjerne en kode på et klistremerke.

Lenke til kommentar

Modellbetegnelse må vente. Klistermerke med slik info står i døråpningen, men nå er den ikke ferdig på to timer. 😴 Jeg har startet et nytt vaskeprogram, denne gangen med en sånn pose OMO maskinrens, i henhold til instruksjonene.

Så langt ingen ulyder, men det er tidlig i programmet.
Jeg har flyttet maskinen frem, så jeg har tilgang til å inspisere avløpet. da kan jeg lettere se om lyden dukker opp samtidig med tømming av brukt vann til avløpet.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar
20 minutes ago, Mannen med ljåen said:

@WiiBoy Det er en luke nede til høyre, hvor man kan tømme ut vann og skru ut filteret. Er vel for å hindre skjorteknapper å spyles ned i avløpet. Det var bittelitt lo og grus inni der. Er impelleren tilgjengelig derfra, uten å snu maskinen og skru av baksiden?

 

Jeg kjenner ikke til din maskin, men det er ikke uvanlig at noe større ting kan havne i impelleren derfor pleier den også å være tilgjengelig uten å måtte flytte rundt på maskinen. 


 

Lenke til kommentar

Maskinen har jo helt sikkert vannstopp rett på vanninntaket på veggen. Inni der sitter jo et elektrisk drevet ventil. Kanskje den har av en eller annen grunn begynt å vibrere? Lekkasjevarsler på gulvet som tuller?

Hmmm... Har du lavt vanntrykk? Ikke åpnet vanntilførselskranen helt? Knekk i tilførselsslangen? Det kan jeg tenke meg kunne føre til vibrasjoner. Men også det ville være rart om det skjedde mens vaskingen forgår feilfri

Endret av trikola
Lenke til kommentar

Takk for videoen. Min er nok en mer påkostet modell, da døren foran filteret er hengslet, og fungerer som en vannrenne. ingen grunn til å brette papir for å dirigere vannet ned i et håndkle, som i videoen. Filteret har også en luke for hygienisk drenering, så man slipper å skru den ut før det er tomt. Jeg lot alt renne ned i et serveringsbrett, og tømte vannet i do.

Er så fornøyd med denne maskinen, blir bare mer og mer fornøyd når jeg ser hvor dårlig design andre har. 🙂

Men tilbake til videoen. Jeg gjorde jo som den sa før jeg startet maskinrens.  Det var bittelitt lo og grus, men ellers veldig ren. Videoen viser hvor impelleren er. Jeg skal lyse inn med lommelykt når den er ferdig med maskinrens. Eventuellt få ut mer grus.

Krysser fingrene for at grus var årsaken, og at det nå er løst. Den har ikke bråkt denne gang.

Se etter sånne smarte løsninger som min har når dere kjøper maskin neste gang!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...