Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Voksne barn/unge voksne som ikke spiser opp maten


Anbefalte innlegg

Det er ingen tvil om at oppdragelsen har sviktet her. Etter 18 år bør de ha blitt voksne, og være stand til å spise opp mesteparten av det de har på tallerken sin. Ta av skorper er noe overengstelig foreldre og barn i 1-3års alderen driver med. Du kan si ifra til disse barna selv om hva du mener. Jeg regner med at dette skjer i hennes hus. Så du kan si hva du mener, men du må huske på at det er hennes husregler som gjelder. 

Heller ikke vær redd for å kjøpe for mye pizza. Restene kan alltids settes inn i kjøleskapet. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har null problem med at enkelte bommer på mengden de forsyner seg med. Noen ganger smakte det ikke helt som tenkt, andre ganger er appetitten dårligere enn håpet, og noen ganger er maten mektig. Noen spiser ikke alt på alle kjøttstykker, noen lar det ligge igjen saus, og andre spiser ikke bunnen av brokkoli. Det er variasjoner av "spist opp". 

Dette er ikke en "forsyne seg for mye sak", det handler ikke om mat i det hele tatt, det handler om empati. Alle visste at det var litt lite mat. Det skjer også i blant. Da forsyner man seg litt sparsomt, sånn at man blir mett nok, og så spiser man opp. Sånn at alle kan få mat. Å ikke gjøre det er en mangel på empati og folkeskikk. 

Å ta det opp uten at det blir oppstandelse, det vet jeg ikke hvordan skal gjøres- men jeg tror jeg ville formulert det som et litt åpent spørsmål. "Jeg tenkte på en ting, sist vi hadde pizza så var det litt lite, og så la jeg merke til at X og Y ikke spiste opp stykkene de hadde tatt. Det ble jeg litt overrasket over, for det er jeg vant til. Er det noe dere har snakket om før? "

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...