Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Moderne hus med mekanisk ventilasjon 24/7: Lufteventiler vinduer skal de være lukket eller åpne om vinteren / sommeren?


Anbefalte innlegg

Jeg tenker at lufteventiler vinduer kanskje bør være lukket hele tiden (altså de som er på toppen av vinduene)? Ettersom ventilasjonen gjør jobben med å unngå fukt? Så sparer man strøm om vinteren? (Huset jeg bor i er fra 2002 og har såkallt aktiv ventilasjon og er da "tett").

Eneste problemet er vel om man reiser bort et par måneder om vinteren og evt. ventilasjonsystemet får funksjonsvikt..... ? Det skjer jo heldgivis sjelden. Da kan man vel kanskej få et problem ved at det da står tett uten ventilasjon. Jeg har reserve oppvarming med panelovner som står på 8 grader.

Endret av infoerbra
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Såvidt jeg vet skal de være tett hele tiden. Jeg har 2 ventiler åpen i kjeller det meste av tiden da ikke alt arealet der er ventilert. Jeg har også 1 ventil åpen på stue når jeg bruker vedovn. Ellers skal det ikke være behov for åpne ventiler. Når du reiser bort kan du sette ventilasjon på minimum. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
infoerbra skrev (29 minutter siden):

Hva da med rullegardiner foran vinduet (dobbelt plisje eller hva det heter) som jo tetter noe. Da er det kanskje ikke så lurt igjen å lukke vindusventilen på akkurat de vinduene som har slik "isolasjon"?

Så lenge rommet har mekanisk ventilasjon så skal vel det være nok. Det vil legge seg vann/dugg på vindu om det er for lite ventilasjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...