Gå til innhold

infoerbra

Medlemmer
  • Innlegg

    261
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av infoerbra

  1. Elektriker var her nå og fjernet defekt termostat. Den var fra 2016. Jobben tok elektriker 7 min.
  2. Er det lett å demontere termostaten selv? Ta av hovedsikring og så skru ut?
  3. Takk for tipset, men dessverre det blinker selv etter å ha skrudd av og på sikringen og ventet i 5 sekunder mellom av og på sikring. Jeg så på bruksansvisningen, men fant ingen svar der.
  4. Termostaten går til gulv-varme på kjøkkenet, men har ikke vært i bruk på 4 år. Ble innstallert i 2016. Strømmen gikk i dag og ble borte i 3 timer. Når strømmen kom tilbake la jeg merke til at panelet startet å blinke av og på. Se bildet vedlagt. Altså blinker på slik bildet viser og så helt svart skjem (som skjermen har vært nå i de siste årene som AV). (prøve å laste opp video også, vet ikke om det funker i forumet her)....... Prøver å trykke på av og på knappen. Ingeting skjer da tilsynelatende. Prøver så å holde av og på knappen inne i flere sekunder, men ingen ting skjer. Skjer ikke noe når trykker på de andre knappene heller annet enn: Når jeg prøver den øverste knappen og får opp da "testmodus" som tekst i displayet og det klikker litt i termostatet hver gang denne knappen og teksten "testmodus" kommer. Jeg får vel følge med på gulvet slik at den ikke plutselig har skrudd på varmen...... Ellers noe råd? Haster det å få elektriker her eller kan jeg reise fra dette noen dager. Står på farten til å reise i morgen fredag 17.03.2023. Har egentlig ikke bruk for denne funskjonen da ikke bruker gulvvarmen på kjøkkenet. Har panelovn, foretrekker den. 334859533_6017008098413794_9221255728898927098_n.mp4
  5. De som brøyter prøve å unngå å brøyte når det er for kaldt (er det under - 10 kanskje)? Har vel med å gjøre at blir mer skade på utstyr da og vanskelig å starte? Med tanke på å unngå skader vei er det vel lurt å brøyte når det har vært kaldt noen dager , men hvor lang tid tar det for tæla å sette seg skikkelig i bakken? Hvor høye kanter kan man ta ned og flytte med freseren? Og når lønner det seg å bruke traktor-freseren? Når lønner det seg evt. å bruke traktorens skuffe?
  6. Takk så mye for at du tok deg til til å forklare mekanismene rundt dette med brøyting, det setter jeg pris på! Det som er litt rart er at akkurat det partiet som vanligvis blir skadet på veien som er ca. 4 meter langt på samme sted, der er det ganske flatt, bare litt gradvis helling oppover. Jeg skal se om jeg har noen bilder av dette......
  7. Det er grusvei med blanding av litt små-steiner, men litt ned i veien, er det store steiner. Disse store og mindre steinene blir dratt opp når det brøytes på samme stedet i mildvær.
  8. Takk for inspirasjon til å formulerer meg tydligere. Jeg skal se på hovedinnlegget mitt over og omformulerer litt.
  9. Bildet over var før siste snømengde kom. Nå er det kommet ytterligere 70 cm før jeg tok dette bildet:
  10. Bor på et lite sted. Bare en som brøyter her og han liker ikke å snakke så mye, eller å huske på om man har spesielle hensyn rundt brøyting, så om man sier "noe galt" til han , så har man plutselig ikke noe mer brøyte-hjelp. Har opplevd endel skader på veien og garasjen grunnet brøyting (spesielt naturlig nok når det ikke er så kaldt da tæla ikke er så hard). Skadene på veien er fra traktoren og det er på samme sted hvert år, noe som har medført at jeg har valgt å ta jobben selv via måking og freser. Klarte det greit i fjor vinter, men i år er snømengdene dobbelt så jeg er litt bekymret nå siden freseren ikke greier å kaste snøen så høyt, har jeg da måttet spa snøen høyt over kantene, men nå er kantene så høye at den jobben er blitt mye tid som går med. Vurderer å leie inn en som brøyter litt lenger unna for akutt hjelp, men jeg er usikker på hva de kan gjøre med slike høye kanter da jeg aldri selv har brøytet med traktor. Kunne vel trengt litt hjelp til å åpne opp veien, nå er den ca. 2,20 meter bred. Jeg har mye å gå på spesielt på høyre side, da jeg tok bort kvist og kvast med gode marginer før snøen kom. Grunnen til at veien blir skadet med traktor er vel kanskje fordi de skal ta såla så det kjører på ekstra hardt nedover og da blir veien skadet? Kan man be de som brøyter om å ikke kjøre på så hardt nedover slik at de tar mer løs snø i overflaten? Forslag ellers?
  11. Det er med tanke på evt. isklumper som faller ned rett på vindu sammen med hardpakket snø som gjør at jeg tenker følgende: Legge bobleplast på utsiden av vinduet tett inntil vinduet (så slipper også inn lys som er hyggelig + isolerer vel endel samtidig)? + et tykk plastfolie på yttersiden av vinduet som skrues fast i vinduskarmene som da blir det ytre laget som får tåle is og snø-klumper. Eneste som bekymrer meg er da kondensasjon. Det må kanskje stå et par måneder, ettersom jeg bor i et område med mye snø og sjelden er det under null grader, snitttemperatur er ca. - 7 grader ). Har sett via en youtube video at mange fester bobleplast riktignok på innside av vinduet så kanskje det er best med tanke på strømsparingen?
  12. Finnes det noe man kan kjøpe og montere på for å få lengre håndtak til en snøskuffe? Det er konkret dette produktet, det er til?
  13. Hei Frank 😊: - Alder på bolig = 22 år ca. - Type bolig = Enebolig - Areal på yttervegger (og antall vegger som er yttervegger), det er 3 yttervegger, yttervegger er 2,40 meter høye innvendig målt og Vegg A (ØST-stue) = 5,4 m + Vegg B (SYD-stue) = 5,7 m så kommer det en lettvegg til kjøkken som er delvis åpen og ytterveggen forsetter da i kjøkken VEGG C (Syd- kjøkken) = 3 M (ergo yttervegg syd = 8,7 M og vegg D (vest.kjøkken) = 3,2 M. Vegg D ender i en lettvegg mot et annet innendørs rom (teknisk rom) - Areal på vinduer og ytterdører = Det er 2 vinduer på kjøkken som er 87*97 cm i sin glassåpning og så 2 slike vinduer ved siden av hverandre i stue på vegg B (opptil lettvegg) og 3 større vinduer på Vegg A som står tett inntil hverandre på 105 cm x 150 cm. - Er gulv på bakken eller mot oppvarmet rom = Gulv er på bakken, men det er en slags isolerende "såle" vet ikke helt hva av - Er tak mot friluft, mot kaldt loft eller mot oppvarmet rom = Tak er mot kaldt loft - Hva slags type ventilasjon er det = Mekanisk ventilasjon med vifte og et varme-element som jeg har skrudd på min.
  14. Ja de er fine, jeg har allarede en slik og og er godt fordnøyd med den.
  15. Kanskje infrarøde ovner kunne vært noe? Da opplever varmen mer umiddelbart og på en litt annen måte, da ikke det er luft-temperaturen som øker direkte, men det er strålingsvarme på et vis som kroppen føler umiddelbart så vidt jeg forstår.
  16. Ja bra tips, takk. Tenkte på å legge astrofoil i vinduene, det er greit for meg, tenkte å beholde litt dagslys via toppen på vinduene så ikke dekke til hele i såfall.
  17. Ja, godt tips, men så var det vel prisen på propan da? Ellers er jegfølsom for propanlukt ser du, har former for kjemisk allergi som en utfordring helsemessig.
  18. Jeg er usikker på om jeg skal investere i en varmepumpe og jeg liker å bruker mye ved uansett 🔥! Utfordringen er når man står opp og det er 14 grader på hjemmekontoret og i stue kjøkken som er åpen felles løsning. Finnes det da f.eks. noen "super vifte ovner" som sprer lufta i fler retninger på 2-3000 KW effekt som raskt kan ta en oppvarming av et rom på 45 kvadrat fra 12 grader til 20 grader? Jeg jeg har sjekket finn.no bl.a. det finnes mange vifteovner, men de syntes å være låst i en retning med vifta. Kanskje en løsning med en plate som dreier rundt av seg selv som vifta står på. Altså at vifta roterer 360 grader rundt i rommet slik at blir spredd maksimalt? La oss si den står på full guffe 2000 KW i en time? Ja da bruker man jo 2 KW strøm så det blir ganske dyrt, men så slipper en varmepumpe investering som også er i størrelsen 23-30 K og kan ta ta over med vedfyring når er oppe i 20 grader? Finnes det noen utregninger på dette hvor lang tid det tar å komme opp fra 14-20 grader f.eks.? , TILEGG 👃🏻💚 Ellers er jeg følsom for propanlukt, bensin og diesel, har former for kjemisk allergi som en utfordring helsemessig. Har også utfordringer med stoffskifte som medfører at jeg trives best i temperaturer over 23 grader innendørs 🧡! 🛑 Kanskje infrarøde ovner kunne vært noe? Da opplever varmen mer umiddelbart og på en litt annen måte, da ikke det er luft-temperaturen som øker direkte, men det er strålingsvarme på et vis som kroppen føler umiddelbart så vidt jeg forstår.
  19. Jeg bor i en klimasone der det er snitt på 5- 10 kuldegrader store deler av vinteren, periodevis ned til - 25 og - 30, men heldigvis da sjelden. I løpet av en vinter kanskje det er til sammen ca. 20-30 dager ekstrem kulde (max - 35). Vurderer å kjøpe varmepumpe. Fyrer mest med ved, men det er litt styrete også å fyre hele tiden. 1.) Er det best å ha 6 KW effekt kontra 4KW effekt om det er ei uke med - 25 kuldegrader? Vi snakker her om hovedrom jeg oppholder meg som er ca. 50 kvadrat med stue, kontor og hjemmekontor i åpen løsning. Vil pumpa da yte mer effekt selv om beinkaldt, for det er vel det som er poenget med å ha større effekt på varmepumpa? 2.) Når slutter det å være lønnsomt å bruke varmepumpe? Hvor kaldt snakker vi da om i minusgrader? Vil det være mer lønnsomt å bruke ei varmepumpe med høyere KW / ytelse på da f.eks 6KW når det er beinkaldt eller har det ikke noe å si ang, strømforbruket selve KW ytelsen på pumpa? 3.) Om en skal varme opp 50 kvadrat åpen løsning (som skissert over) med varmepumpe, da er det vel og gunstigst med høyere KW effekt på pumpa? La oss si en kommer hjem etter å ha vært på tur og har skrudd av pumpa og det er 12 grader i stua. Sparer man da noe strøm egentlig med høyere effekt siden det da varmer seg opp fortere? Eller er det mest for komfort og hygge at det går kjappere med pumpe som har høyere varme-effekt?
  20. Hvis man i mildvær ikke blir ferdig med snømåkingen fordi det er så tung og kram snø og utsetter et par dager da det slår om til minusgrader , blir da "tung-snøen" lettere å jobbe med bokstavelig talt eller blir den like tung og vanskelig eller verre? LAGT TIL I ETTERTID ❄️: Skulle kanskje ha tatt med at jeg kom hjem etter å vært 7 dager bortreist og at veien jeg måker er nesten 100 meter grusvei og at det ble litt for mye å ta på de tre timene jeg var i stand til å jobbe da jeg var ganske utkjørt da jeg kom hjem.
  21. Noe å bruke for å lukke / åpne hovedkran, et verktøy med grep som passer? Den er for tung for mine hender. Og er redd for at skal knekke. Med rørleggertang får jeg bare tak i den ene "vingen" på hovedkrana...... Så føles ikke bra om knekker. Jeg går for heller å la panelovner stå på 7 grader på kjøkken og andre rom med vannrør så jeg skrur ikke av all strøm. Har endret litt strategi her, se over 0-1.......
×
×
  • Opprett ny...