Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

EL tilsyn: Kan de kreve tilgang til alle rom?


Gjest aa92d...a2b

Anbefalte innlegg

Gjest aa92d...a2b

Nettleverandøren i området foretar tilsyn rundt i boliger for tiden.
Spørsmålet er enkelt: Krever de å sjekke absolutt alle rom i boligen?

Hvis du har et privat rom der du helst ikke ønsker at de skal inn, for å se/sjekke de to kontaktene som er i veggen der, kan du nekte det da uten at det gjør noe, eller kan det medføre problemer?
Ikke at det er er noe galt eller spesielt med det elektriske, eller noe ulovlig. Det er bare et hobbyrom der jeg har en privat sfære jeg ikke ønsker å slippe utenforstående mennesker inn. :hm:

Om jeg blir nødt for at de skal kunne godkjenne, eller at de ikke stenger strømmen( vet ikke hva som kan skje?) så vil jeg forberede en midlertidig omorganisering der inne så snart som mulig. Eventuelt vite så sikkert så mulig om jeg slipper gjøre det. Blir mye stress.  

Noen som har peiling?

Anonymous poster hash: aa92d...a2b

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest aa92d...a2b skrev (16 timer siden):

Spørsmålet er enkelt: Krever de å sjekke absolutt alle rom i boligen?

Svaret er ikkje fullt så enkelt, men etter el-tilsynsloven så skal tilsynsmyndigheita ha uhindra tilgang til det elektriske anlegget. Det betyr forsåvidt at det ikkje er heimel til å kontrollere rom som ikkje har elektrisk anlegg, men samtidig så er det vel underforstått at ein del av tilsynsheimelen er også å kontrollere om det stemmer at det ikkje er elektrisk anlegg på det aktuelle rommet.

Ein kan få pålegg, og deretter bot for å ikkje gi el-tilsynet adgang til å kontrollere det dei skal kontrollere.

Korleis kontrolløren i praksis forheld seg til at ein ikkje får kome inn i alle rom vil nok variere frå kontrollør til kontrollør.
Eg vil gjette på at ettersom det i vanlege hus oftast er snakk om å stikkprøvekontroll så er det nok mest fokus på å dei viktigaste tinga som sikringsskap, jordfeil på kjøkken og bad, osv.
Dersom det er mistanke om at eit eller anna ikkje er i orden så er det nok meir nærliggande å gi pålegg om at huseigar må få ein elektrikar til å gjennomføre ein fullstendig el-kontroll og ettersender ein kontrollrapport enn det er at tilsynsmyndigheita bruker tid på denne jobben.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...