Gå til innhold

18v Batterier til el-verktøy, hvilke merker passer omhverandre?


Anbefalte innlegg

Lurer på hvilke merker som bruker samme batteri, fant tilfeldigvis ut at Wurth sine 12v småbatterier er samme som blå bosch 10,8v og 12v og da ble hverdagen noe enklere.

Litt googling så ser jeg at at disse billigbatteriene skal passe hverandre: Meec, Gear, Work, Flexx og Dextra

Har noe 18v Kellen, disse var litt snarlik bosch i innfesting men passer ikke. Lurer på om biltema er lik? Noen som vet om flere som er lik?

Ja jeg vet det finnes adaptere....

 

Endret av aandre-j
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bosch har dratt i gang AMPShare som et forsøk på å få flere til å bruke samme batteri men når man ser hvem som (så langt) er med så finner man ingen av de direkte konkurrentene.

image.thumb.png.c6dc8189801cee17664b46fac0e1f285.png

Ulik batteriinnfesting er en fin måte å låse oss som kunder til å fortsette å kjøpe fra samme produsent men om eks. EU kommer på banen og lager regler for standardisering likt det som er gjort ift. krav om USB-C som standard for mobiltelefoner så kan det være håp.

Hikoki (tidligere Hitachi) er litt i gråsonen da de i Nord-Amerika går under navnet Metabo ('Metabo HPT') og der skal visstnok Hikoki sine (japanske/asiatiske) 18 (36) volts batterier passe på Metabo batteriverktøy (og  motsatt) men tror at det ikke er tilfelle i Europa, Metabo i Norge.

Når man ser hvem som faktisk eier de ulike merkene så blir det fort klart at en viss konsolidering av batterifestet burde vært mulig men samtidig så vil det kunne medføre at eksisterende kunder blir pissed hvis ikke man introduserer overganger/adaptre som fungerer godt.

image.png.c989d93e3f1d8dadc9b5eed09fb5d88d.png

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...