Gå til innhold

Kan denne maskinen oppgraderes?


muummi

Anbefalte innlegg

Sønnen min har en Lenovo stasjonær pc. Vi har oppgradert ram til 16gb og satt i større ssd. Spørsmålet er om det er mulig å oppgradere til større strømforsyning, ny CPU og større skjermkort på denne, eller om disse maskinene bruker "sære" deler som ikke lar seg bytte ut?

Den har et forholdvis lite kabinett.

Det er snakk om denne maskinen:

https://www.elkjop.no/product/outlet/lenovo-ideacentre-gaming-5-i585121650s-stasjonar-gaming-pc/379004

 

 

Legger ved bilde av maskinen innvendig. 20230803_185855.thumb.jpg.9454f3d451ee3e930465e62aee9117f6.jpg20230803_185900.thumb.jpg.c17ea8a0500713a3223640562e0f0c99.jpg

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mr. A skrev (46 minutter siden):

Ser ut som en ATX12VO strømforsyning. Har ikke sett disse for salg noen steder enda. Brukes vel bare til disse ferdigbygde maskinene fra de store produsentene. 

Det vil si at det er vanskelig å finne en større PSU som passer? Har forstått at ATX12VO PSU kun gir 12v,og hovedkortet må ta seg av jobben med å konvertere til lavere volt til andre komponenter?

Lenke til kommentar
31 minutes ago, muummi said:

Det vil si at det er vanskelig å finne en større PSU som passer? Har forstått at ATX12VO PSU kun gir 12v,og hovedkortet må ta seg av jobben med å konvertere til lavere volt til andre komponenter?

Det stemmer. Som du kan se på merkelappen på PSU så Har du 3stk 12v rails som tilsammen gir 310watt. 

Vet ikke om du har nok effekt å gå på til å oppgradere noe særlig mer. Kan muligens gå for en i5-10600(ikke K eller KF) som også har en tdp på 65watt, å få noe bedre ytelse. 

Vil anbefale å bare bruke den som den er så lenge det går, og heller kjøpe en ny som bruker vanlige komponenter når den gamle ikke klarer å henge med lenger. Komplett sine ferdigbygde er jo et greit alternativ om man ikke ønsker å bygge selv. 

Lenke til kommentar

Er nok ikke ATX12VO uten at jeg har studert og konkludert med 100% sikkerhet. Lenovo har brukt denne løsningen i en årrekke. Du får kjøpt adapter fra ATX til Lenovo sin 12pin (mulig andre produsenter også gjør dette, men husk å sjekk pinout/ polaritet etc). 

Endret av Soulitaire
Lenke til kommentar

Har selv en oppgradert Lenovo. PSU fantes men måtte lete litt. Festene til HK var standard men måtte pinne om pluggene  til PWR_LED, HDD_LED, PWR_ON og RESET.

Edit: Jeg ville også bare kjøpt alt nytt. Skal du ha ny CPU må du også ha nytt HK og da sitter du bare igjen med et knotete kabinett.

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Er ofte høy kvalittet på disse fra Dell/HP/Lenovo-forsyningene. Ser forsåvidt der at det er en 80+ Platinum.

Har en eldre Lenovo arbeidstasjon stående på loftet som server/homelab-boks av den grunn. Veldig lavt strømtrekk på tomgang, og stoler egentlig mer på at Lenovo sine PSU'er kan stå på 24/7 uten å brenne ned huset, enn at en tilfdeldig eldre brukt generisk en ikke gjør det.

Maskinen kan være en god kandidat til noe sånt når den ikke duger som desktop lenger.

Endret av MailMan13
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...