Gå til innhold

Tårnvifte


Anbefalte innlegg

Har kikket en del på youtube må på Tårnvifter, best i test og X vs Y, men jeg blir ikke særlig klokere. Jeg vil ha ei tårnvifte intil sengen min som også har støvfilter. Jeg såg på den dyson vifta som visstbok skulle være best i test en plass før neste mann med vitenskapen i hånd enkelt beviser at vifta til 3500kr ikke er bedre eller mer stillegående enn ei vifte fea biltema til 199kr. Så dette ervikke lett.:p lyd er viktig, Timer/app er en bonus. Ett annet problem er at Norge selger jo ikke engang noe av det testene/VS skryter av, men her virker det som om jeg bare får sponoffs. Ihertfall online.Har noen noen ideer om hva som er bra på tårnvifter? Eller butikker som spesialiserer seg litt på det?

Endret av Dolg_313
Lenke til kommentar
  • Dolg_313 endret tittelen til Tårnvifte
Videoannonse
Annonse

Har en sånn litt dyrere tårnvifte.(Sandstrøm-et-eller-annet til 2500,-)

Sammenlignet med en enkel rimelig bordvifte flytter den mye mer luft. Selv om maks støynivå er ganske høyt, så kan man stille hastigheten helt ned nå 2-3 av 12 og flytter fremdeles greit med luft. Da bråker det ikke noe særlig heller. På fullt bråker den nok omtrent som en billig-vifte, men da blåser det ganske frisk i et ganske greit område foran den også. Lyden er sus og litt motordur på høy hastighet, ingen skrangel og knirk som dominerer lydbildet til typiske Biltema og Clash Ohlson-produkter.

Funker bra for oss, men vi har ikke sammenlignet med annet enn billig Clash Ohlson-ræl. Den er ihverfall milevis bedre enn det.

Om noe sånt er verdt 2500,- for deg, eller om Dyson-varianten er verdt enda en tusenlapp på toppen av det kan jeg ikke si noe om.

Endret av MailMan13
Lenke til kommentar

Jeg husker å ha sett navnet Sandstrøm (tror du har rett i navnet) ett par ganger her og der, så jeg skal gi det merket litt mer oppmerksomhet og lese om det. Takk for tipset. Mulig jeg bare betaler den ekstra tusenlappen for å fåcstøvfilteret. For vi sliter en del med støvpartikler i denne kjellerleliligheten.

 

Er man allerede oppe i 2500 uten filter, så vil jeg si 1000kr ekstra for en funksjon som angiveligvis skal rense lufta med 99.99% er liten pris å betale;)

Lenke til kommentar

Er ikke så glad i tårnvifter. Er jo bare mange små vifter. Større sjans for at noe går galt, og vanskeligere å fikse. Like greit å kjøpe de store viftene, som flytter store volum, og la dem gå på et lavt hakk. De er også åpne og lettere å rengjøre. Billigere er det og. Med en tårnvifte til flere tusen kroner kan du like gjerne kjøpe en billig air condition. Og er du ute etter å flytte store volum og du har god lufting, så er en 'swamp cooler' eller evaporativ vifte også en greie å vurdere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...