Gå til innhold

Kritisk profetier som kan gå i oppfyllelse i løpet av 2 år.


Jobs

Anbefalte innlegg

Wall Dorf skrev (På 9.12.2023 den 9:29 PM):

Vel, hvis du vil prøve å finne ut i hvilken tid vi befinner oss i nå, og i forhold til Bibelen, så tror jeg du må justere søkene dine noe. Den røde hesten nevnes på nytt i Sak.1.8 f. Og antyder i v11 at jorden på den tid forholder seg helt rolig, hvilket kan bety fredelig og uten krig. Det kan man ikke si om den tid vi nå lever i?

Historienet.no: Har det noen gang i menneskehetens historie vært fred overalt samtidig?

SVAR: Det hevdes iblant at det har vært fred på jorden i totalt 268 av de siste 3000 årene, men denne typen opplysninger må tas med en stor klype salt. Spørsmålet avhenger for eksempel av hva som menes med fred. Tar man med lokale konflikter og lavintensitetskriger, har det knapt vært helt fredelig noen gang i historien.

Man kan med andre ord fraskrive seg at vi befinner oss i nærheten av denne tiden. Prøv heller å finne ut hvilken betydning slike lignelser har. Rekkefølgen på hestene finnes i Åp.6.1-8 hvor den hvite hesten er nevnt som den første, men i Sak.6.1-5 er rekkefølgen annerledes og blir også kalt himmelens fire vinder som farer ut etter å ha trådt frem for ham som er herre over hele jorden.

Og her er man ved en korsvei når også Babel nevnes i denne sammenhengen...og en mann ved navnet Spire kommer og skal bygge Herrens tempel...da skal dere kjenne at Herren over hærskarene har sendt meg til dere. (Sak.6.9-15)

 

Forklaringene til hestene finnes i Sak.1.8 -17)  - Sak.1.10 se også Job 2.1-2)

De 4 vinder, se Jer.49.36* / Dan.7.2 / Sak.2.1-10

*Elam, se Persia Dan.10.18-20

Sak.1.12 Herrens ord om Jerusalem / se også Dan.9.1-2

Sammendrag om endetiden Dan. 11

 


Dette var tynne greier,du er nok i mindretall .

https://no.wikipedia.org/wiki/Apokalypsens_fire_ryttere

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jobs skrev (22 timer siden):

Dette var tynne greier,du er nok i mindretall .

https://no.wikipedia.org/wiki/Apokalypsens_fire_ryttere

Det kan nok stemme det ja, men det er ikke så farlig, for når alt kommer til alt har ikke Wikipedia eller de fleste som jeg er i mindretall mot, tatt høyde for bibeltekster hvor Jesus sier om seg selv i nettopp apokalypseboken - Åp.22.13 Jeg er Alfa og Omega, begynnelsen og enden. Begynnelsen på hva da? kan man jo spørre seg selv om, men svaret får du gjennom bibeltekstene som du kaller tynne greier. Bare les om det i Jes.46.10: Fra begynnelsen forteller jeg slutten .... i Tomas evangeliet kan man lese at der begynnelsen er, der er også slutten. Du vil også kunne se begynnelse og slutt en rekke andre steder i Bibelen (NT: Luk21.22 Straffens tid er kommet da alt som står skrevet skal oppfylles - GT: Esek.12.27-28: Menneske, hør! Israels hus sier: «Synet han ser, gjelder langt fram, det er fjerne tider han profeterer om.» 28 Derfor skal du si til dem: Så sier Herren Gud: Ingenting av det jeg har sagt, skal utsettes lenger. Når jeg taler et ord, skal det skje, sier Herren Gud.

Ta for sikkerhets skyld rede på når Gud vil ytre seg? Jeg viser deg hvor du finner svarene: Jes.42.14 og den fødende kvinne i Åp.12.1 f. Lykke til!

Så jeg vet nå ikke om dette er så veldig tynt, men det kommer an på hvilke tekster du legger til grunn for din påstand. Jesus er jo ikke engang født etter de premisser Bibelen stiller krav om. (Se Matt.1.17)

Endret av Wall Dorf
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Ser ut til at det ser litt bedre ut en først antatt ,fikke ikke dette til og stemme da krigen skulle vare i 27 år,så med andre ord profetien til den gamle damen går ikke i oppfyllelse før ca 2045 i følge Nostradamus.

https://www.cesarnostradame.com/nostradamus-2045-3-eme-guerre-mondi

Men det kan være at russland vil bruke taktisk atomvåpen i Ukraina .

https://www.stripes.com/theaters/europe/2024-01-26/russia-nuclear-bomb-nato-12799867.html
 

 

74 Man ei kan hindre krigens brann, man tilkaller: død slår i kraterhull som himlen dem spyr og paven dør, når han elendigheten skuer - skibbrudnes hær til klippens havsskjær flyr.

Det ser også ut som at Norge kan bli rammet de neste årene.

 

79 Norge, Britannia, Dacien skal av neven hos de forente brødrene lide nok: Romas overhode til og med har gallisk blod - hærene slås tilbake til sin skog.

Lenke til kommentar
Jobs skrev (På 27.1.2024 den 9:21 PM):

Ser ut til at det ser litt bedre ut en først antatt ,fikke ikke dette til og stemme da krigen skulle vare i 27 år,så med andre ord profetien til den gamle damen går ikke i oppfyllelse før ca 2045 i følge Nostradamus.

https://www.cesarnostradame.com/nostradamus-2045-3-eme-guerre-mondi

Pga at profetiene gjentas innenfor alle Centauraene vil ordlyden hele tiden forandres slik at teksten er selvoppklarende, så ingen vits i å tolke teksten ut av egen forståelse. Men godt at du har funnet at noe av det påståtte ikke stemmer. Dette var det eneste vers som du viser til som går an å finne igjen, jeg har originaltekst uten å bli distrahert over overivrige oversettere.

Etter et stort menneskelig oppbud (innkalling?) forberedes et ennå større

Den store drivkraft fornyer seklene (århundrene/ man er i et århundreskifte/ refer.: C11)

Regn (Sporet tilC3.Q42), blod, melk, jern og pest (Pest er sporet til C4.Q48)

På himmelen blir det sett ild i form av en lang løpende gnist (Sporet til C1.Q59)

Det som angis i parentes er mine tilføyelser og som jeg vil henvise til, men bare fra første henvisning:
2.46 :(Regn) har jeg funnet igjen i 3.42, gjengir bare tekst som vedrører regnet her:

Barnet vil bli født med to tenner i halsen (funnet igjen i 1.65/ 1.67/2.7 og 3.35) Steiner vil falle i Tuscia (Etruria i Italia) med regnet. (2.31/3.52)

Som du ser er tekstene innviklet og inneholder mer info enn du ved vanlig lesning ikke får opp. I 2.31 finner man dette: etter lang tids regn vil man ikke se annet grønt enn trærne – i 3.52 får man opp stedsangivelse for regnet: I Champagne blir det så langvarig regn, og i Apulien så stor tørke at Hanen* vil få se Ørnen** med ufullstendige vinger... (Bibelsk symbolikk, men henviser også til 3 store som har vunnet en usikker seier som har Ørn, Hane, Løve og Sol som merke i 1.31)

Pest er sporet til 4.48: Den frodige Ausona sletten vil frembringe (kveg) bremser og så mange gresshopper* (5.85/ Esaia 40.22) at sollyset blir tåket (5.84) De vil avgnage det hele (2.59) og en stor pest vil komme fra dem (3.23) *Gresshopper, bibelsk utrykk for et stort folkeslag, se Åp.9.3f.

Gnist på himmelen i 1.59: De landsforviste som er deportert til øyene (2.7) vil ved endringen til en grusommere monark bli myrdet og det vil bli sendt gnister fra dem dem som ikke har vært tilbakeholdene med å tale.

Refererer til 1.64:
De mente å ha sett Solen ved nattestid når man får se Grisen som halvt menneske å se. Støy, sang og slag blir observert utkjempe seg på himmelen (7.26) og man får brutale villdyr som taler å høre.

Man vil også finne frem til «stenen» (som faller med regnet) i 2.70: Himmelens dolk vil strekke seg langt ut og rammer med døden de som taler, en stor henrettelse. (1.7) Stenen i treet blir gitt tilbake til det barske folk, foretatt av den enormt store menneskelarm med en rensende utsondring. 

Alt dette + mye mer kommer fra det ene verset du henviste til, og jeg er uenig med årstallet. Det er ikke denne profeten sitt. Her er alt i sammenheng med alt. Så hvem driver med å kartlegge noe som ikke er forutsagt av ham?

Lenke til kommentar
Jobs skrev (På 27.1.2024 den 9:21 PM):

Ser ut til at det ser litt bedre ut en først antatt

 

Det er jo veldig optimistisk ved å innse at noe man har trodd på ikke stemmer og så gå videre for å gi det en ny sjanse 21 år senere? Det ser dessuten ut for at du baserer din interesse på andres utleggelser om profeten og har ingen kontroll over oversettelser og utregninger som gjøres, eller andre bidrag til utgivers originaltekst. Riom utgaven er et gjenopptrykk av originalversjonen. Jeg har den og har også studert tekstene nøye. Et av versene som har en tydelig beskjed, og som har sammenheng med teksten du fikk i går, og er også avgjørende for hvordan prøve å forstå profetien, og hvordan man gjerne vil undres over begrepet "tid". Det lyder slik:

Ved daggry, når Hanen galer andre gang
kommer de fra Tunis, fra Fés og fra Bajaia
Kongen av Marokko er tatt til fange av
Araberne i år 1607 innenfor liturgien.

Det som gjør dette spennende er at det finnes fortsettelser og som er oppklarende. Liturgisk tidsregning er et vanskelig tema dersom man vil ha rede på bevisførsel. Man har satt Jesu fødsel til år 0, men det er vel neppe riktig. Ergo har man et problem da skriften selv antyder hans fødsel/ tilblivelse "i tidens fylde" - men i denne tiden ligger også oppfyllelsen av Guds frelsesplan. Tidens fylde er nok forenelig med der hvor vår tidsregning som er feil slutter. Dette går igjen i f.eks Åp.10.5-7: Tiden er ute. Når den 7.basun lyder, i de dager skal Guds mysterium være fullført. Altså, man har en tidskonflikt med vår kalender. Den stemmer ikke. Nøyaktig tidsangivelse er gitt i Matt.1.7 - 14 ættledd (490 år) etter bortføringen til Babylon, også kalt kremmerlandet i Esek.17.1-11 - i Åp.18 er den enten kalt handelsstaden, eller staden der kjøpmennene kjøpte sine skipslaster. I Jes.46.11 handler det om en rovfugl som blir kalt ut fra øst, den er også nevnt som Ørn i Esek.17.7 Den er en del av Babylon, et nytt storrike sim vil komme, det er også kalt for treet som når opp til himmelen.

Dette hører inn under fremtiden slik at man ikke har noen nøyaktig tidsregning til å kompensere for "innenfor liturgien" Meningen er at ingen skal kunne vite hva som skjer før det skjer.

En annen regnemetode er basert på skapelsesdager som profeten vi omtaler har nevnt som 7 tusen år (i 1.48)

Etter at det gått 20 år av månens styre
vil en annen sitte inne med dens/ sitt monarki
i/til 7 tusen år da så solen overtar dens trette liv
da vil min profeti gå i oppfyllelse.

Ideen min er å regne baklengs da man jo har profetiens varighet til år 3797 som slettes ikke begynte etter hans død etter vår tidsregning, men fra et sted i fremtiden.

Endret av Wall Dorf
Lenke til kommentar
Wall Dorf skrev (21 minutter siden):

Åhh... det kan nok ta sin tid det.

Ja, tviler ikke. Det har jo gått noen hundre år uten at noen har klart å tolke fram en eneste konkret spådom til nå, så det er tydeligvis ikke enkelt. Det er nesten så en kunne begynne å mistenke at det faktisk ikke er noen ekte profetier skjult der i det hele tatt. 😉

Jeg skjønner allikevel at det kan være en interessant hobby (sagt helt uten ironi). 😃

Sitat

 Hadde jo håpet at du kunne bidra med noe?😄

Hyggelig det. Jeg liker jo absolutt fantasy, så det er ikke helt fjernt for meg, men jeg har nok ikke helt troen på dette her.  😊

Lenke til kommentar
Capitan Fracassa skrev (23 minutter siden):

Ja, tviler ikke. Det har jo gått noen hundre år uten at noen har klart å tolke fram en eneste konkret spådom til nå, så det er tydeligvis ikke enkelt. Det er nesten så en kunne begynne å mistenke at det faktisk ikke er noen ekte profetier skjult der i det hele tatt. 😉

Jeg skjønner allikevel at det kan være en interessant hobby (sagt helt uten ironi). 😃

Ja, det er store sprang vi snakker om, ikke rart noen blir utålmodige og gjerne vil ha rett og at det som forutsagt skal skje i sin egen tid. Her er det mange som har bommet. Men som hobby er det veldig interessant å finne biter til puslespillet, for man kan bruke det til det også hvis man mister troen! :lol:

 

Capitan Fracassa skrev (35 minutter siden):

Hyggelig det. Jeg liker jo absolutt fantasy, så det er ikke helt fjernt for meg, men jeg har nok ikke helt troen på dette her.  😊

Ja, Julius Verne hadde noen knallgode fantasihistorier. Om han var synsk eller bare hadde flaks er det ingen som kan si noe om. Han var til stor inspirasjon da han skrev om måeraketten hvor nesten alle data omkring startsted, og landingssted på månen. Til og med reisetid stemte omtrent på timen - helet forbløffende! Nesten som å lese likhetene mellom J.F. Kennedy og Abraham Licoln. Noe for deg å grunne på! "Mystiske" likheter mellom Lincoln og Kennedy (amerikanskpolitikk.no)  😉

Lenke til kommentar
Wall Dorf skrev (26 minutter siden):

Ja, det er store sprang vi snakker om, ikke rart noen blir utålmodige og gjerne vil ha rett og at det som forutsagt skal skje i sin egen tid. Her er det mange som har bommet. Men som hobby er det veldig interessant å finne biter til puslespillet, for man kan bruke det til det også hvis man mister troen! :lol:

Du vet jo fra før at jeg har absolutt null tro på at det finnes noe som helst ekte spådommer å finne, men du får ha lykke til. Jeg har flere hobbyer som ikke er noe nyttigere, men allikevel givende for meg…

Sitat

 Ja, Julius Verne hadde noen knallgode fantasihistorier. Om han var synsk eller bare hadde flaks er det ingen som kan si noe om.

Jeg tror vel at et tredje alternativ er mer sannsynlig. Nemlig at han var kunnskapsrik, og dyktig til å forutse framtidige industrielle og teknologiske nyvinninger - helt uten at man trenger synskhet eller noe annet overnaturlig som forklaring.

Sitat

Han var til stor inspirasjon da han skrev om måeraketten hvor nesten alle data omkring startsted, og landingssted på månen. Til og med reisetid stemte omtrent på timen - helet forbløffende!

Samtidig som han traff ganske godt på noe (og du overdriver hvor godt han traff), så bommet han jo totalt på andre ting, slik som måten raketten ble skutt ut fra jorda på. For meg ser dette ut som vanlig «counting the hits and forgetting the misses»..

Sitat

 Nesten som å lese likhetene mellom J.F. Kennedy og Abraham Licoln. Noe for deg å grunne på! "Mystiske" likheter mellom Lincoln og Kennedy (amerikanskpolitikk.no)  😉

Jeg husker fortsatt hvor fascinert jeg ble av «bevisene» for at Paul McCartney døde 1966 som barn. Etterhvert har jeg lært meg litt om sannsynligheter og hvor lett det er for mennesker å finne mønstre der det kun er tilfeldigheter, slik som på siden du lenket til. Men det er artige eventyr, «dessverre» helt uten bevis.

Lenke til kommentar
Capitan Fracassa skrev (38 minutter siden):

Du vet jo fra før at jeg har absolutt null tro på at det finnes noe som helst ekte spådommer å finne, men du får ha lykke til. Jeg har flere hobbyer som ikke er noe nyttigere, men allikevel givende for meg…

Jeg tror vel at et tredje alternativ er mer sannsynlig. Nemlig at han var kunnskapsrik, og dyktig til å forutse framtidige industrielle og teknologiske nyvinninger - helt uten at man trenger synskhet eller noe annet overnaturlig som forklaring.

Samtidig som han traff ganske godt på noe (og du overdriver hvor godt han traff), så bommet han jo totalt på andre ting, slik som måten raketten ble skutt ut fra jorda på. For meg ser dette ut som vanlig «counting the hits and forgetting the misses»..

Jeg husker fortsatt hvor fascinert jeg ble av «bevisene» for at Paul McCartney døde 1966 som barn. Etterhvert har jeg lært meg litt om sannsynligheter og hvor lett det er for mennesker å finne mønstre der det kun er tilfeldigheter, slik som på siden du lenket til. Men det er artige eventyr, «dessverre» helt uten bevis.

Vel, likhetene mellom de to presidentene er ekte og helt beviselige og bemerkelsesverdige fakta, men sier ikke mer om det uansett. Vet jo at du ikke tror på spådommer eller noe som ligner på det. Hyggelig å vite at du følger med på tråden. Syns det er fint å utveksle noen ord. I 66 var jeg ute på blåmyra som førstereis mellom USA og Vest Afrika og lærte litt om å kjenne på verden.

Lenke til kommentar
Wall Dorf skrev (27 minutter siden):

Vel, likhetene mellom de to presidentene er ekte og helt beviselige og bemerkelsesverdige fakta,

At likhetene ekte, kan jeg tro på (selv om jeg ikke har faktasjekket dem), men jeg ser absolutt ingen grunn til å tro at de er mer enn tilfeldigheter. Menneskehjernen er en mester i mønstergjenkjenning selv der det ikke finnes faktiske mønstre, men bare tilfeldigheter. Dette er vel kjente og dokumenterte fakta, men det virker som om forfatterne av tekster som den om de to presidentene ikke aner noe om dette, noe som gjør at den mangler all kritisk sans, og derfor ikke fortjener å tas seriøst.

Jeg sier ikke at det nødevendigvis er feil at det er noe mer enn tilfeldigheter, men at det ikke ser ut som det er gjort noe forsøk på å skille mellom tilfeldigheter og en dypere sammenheng. Og når metodikken er totalt feil, er det ingen grunn til å stole på konklusjonen.

Sitat

Vet jo at du ikke tror på spådommer eller noe som ligner på det.

Tja, si ikke det. Problemet er jo at ingen klarer å komme med noen faktiske spådommer som kan vurderes og verifiseres.  Jeg starter jo dagens diskusjon med (noe sarkastisk) å be dere si fra når dere klarte å tolke dere fram til en faktisk spådom, som du jo skadet helt enig i at dere ikke hadde, eller?

Sitat

Hyggelig å vite at du følger med på tråden. Syns det er fint å utveksle noen ord.

Takk for det, og jeg setter pris på at du ikke tar det ille opp at jeg kommer med kritiske innsigelser - og jeg beklager at jeg innimellom blir litt for krass. Uansett så er jeg enig i at det er fint å utveksle noen ord. Det utvider horisonten min å snakkende folk som tenker veldig annerledes enn meg selv. 😃

Lenke til kommentar
Jobs skrev (På 27.1.2024 den 9:21 PM):

krigen skulle vare i 27 år, så med andre ord profetien til den gamle damen går ikke i oppfyllelse før ca 2045 i følge Nostradamus.

Hørt om Lebesbymannen? Han så at Russland sammen med Frankrike ville angripe Norge og Sverige samt noen land til. Beskrivelsen av dette var i en bok jeg kjøpte, men etter at internett kom undersøkte jeg saken nærmere, og da viste dette mer enn hva som stod i boken, og at jernbanen til Ishavsbyen Tromsø hadde da kommet. samt en jernbane som gikk opp Passvikdalen som kom fra Russland og med et spor som også var hektet på til Finland. Årstallet når angrepet skulle komme var også med men stemmer ikke - så man har faktisk en kalender som er i utakt med liturgien. 

Lebesbymannens syner 2 her: Profetiene og profetisk gave, åndelige opplevelser og sannheten (finnmarkshilsen.no)

Lebesbymannen - Anton Johansen - Profet - O.T.Riis Forlag (tripod.com)

Lenke til kommentar
Wall Dorf skrev (22 timer siden):

Årstallet når angrepet skulle komme var også med men stemmer ikke - så man har faktisk en kalender som er i utakt med liturgien. 

Når den spådde krigen ikke skjedde og årstallet for lengst har passert, så kan det jo hende at det simpelthen ikke var noen ekte profeti.

Noen ganger er faktisk den enkleste forklaringen best. 😉

Lenke til kommentar

Dersom årstall for min sist nevnte profeti er riktig, ligger den på nest siste plass i forhold til oversikten av nevnte årstall til profeten N, og som har den siste profeti oppgitt i verssammenheng i det berømmelige verset angående 1999 og 7. måneder, hvor det skal foregå en gjenopplivning av den store kongen av Angoumois (i Frankrike. )

Angoumois – Store norske leksikon (snl.no)

Heller ikke dette årstall stemmer overens med vår beregning av tid. Tiden han beregnet tilsvarer 2240 år med sammenhengende forutsigelser. Man kan derfor ikke begynne å beregne tid før man finner verset som starter forutsigelsene, fordi de er gjort usammenhengende med vilje.

Mulig den kan begynne med C 1.1(Det som ikke må formodes unyttig blomstrer...)+ C 1.63
De fordums blomster* forminsker verden, lenge vil freden på de ubebodde jorder ha overtaket i Himmelen, på jorden, på havet og på bølgen. Men deretter blir krigen gjenoppvakt. (* Jes.27.6f.)

 

Capitan Fracassa skrev (19 timer siden):

Når den spådde krigen ikke skjedde og årstallet for lengst har passert, så kan det jo hende at det simpelthen ikke var noen ekte profeti.

Noen ganger er faktisk den enkleste forklaringen best. 😉

Hvordan kan du tro at man har riktig årstall på vår kalender når man er usikker på hva den skal indikere - (min tur nå) - av bevis? 

Endret av Wall Dorf
Lenke til kommentar
Wall Dorf skrev (2 timer siden):

Hvordan kan du tro at man har riktig årstall på vår kalender når man er usikker på hva den skal indikere - (min tur nå) - av bevis? 

Vi er da ikke usikker på hva våt kalender skal indikere, nemlig årstallet for Jesu fødsel. 

Nå er det vel sannsynlig at vår kalendre bommet på Jesu fødsel med +- 5-10 år, men en "spåmann" som spådde en hendelse på 1950-tallet har da uansett bommet - særlig siden han vel brukte vår kalender til å angi år. 

Men jeg skjønner jo at det er mer spennende å anta slike hypoteser som at kalenderen er ute av synk, enn å innrømme at han simpelthen tok feil. 😊

Lenke til kommentar
Capitan Fracassa skrev (1 time siden):

Vi er da ikke usikker på hva våt kalender skal indikere, nemlig årstallet for Jesu fødsel. 

Nå er det vel sannsynlig at vår kalendre bommet på Jesu fødsel med +- 5-10 år, men en "spåmann" som spådde en hendelse på 1950-tallet har da uansett bommet - særlig siden han vel brukte vår kalender til å angi år. 

Men jeg skjønner jo at det er mer spennende å anta slike hypoteser som at kalenderen er ute av synk, enn å innrømme at han simpelthen tok feil. 😊

+/ - 5- 10 år? Hvorfor det?  Dette er ikke noe bevis i det hele tatt! Les heller Joh.14.29-31 ( v29: Nå har jeg sagt dere dette før det skjer, for at dere skal tro når det skjer.) Det er slike tekster man må forholde seg til om når det skal skje (Luk.21.22: For straffens tid er kommet, da alt som står skrevet, skal oppfylles.) + Historien om  Immanuel & Menneskesønnen som måtte reises opp på samme måte som Moses reiste slangen opp fra ørkenen... osv... Neida, vi har fått en kalender som er blitt til på udokumenterte indisier - han skulle vel være den første og siste, men ikke etter vår kalender vel? 🙃 Joh.8.58: Jesus svarte: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Før Abraham var, er jeg... 

Jeg er mer innstilt på at profetiene tilhører den kalenderen som bygger på "de hellige skrifter" Da stemmer tiden helt perfekt! (Salm.104.19) Men her gir jeg ikke videre informasjon, dette tilhører jo liturgien? Hypotesen av det jeg finner interessant er: Først er det noen planetkonstellasjoner som skal vise et tidsrom gjennom astronomiske prinsipper - Del av profetien: Og dette vil bli begynnelsen til det som man vil oppfatte som noe som skal bli varig, det begynner samme år som det iverksettes en større forfølgelse av den kristne kirke enn den som skjedde i Afrika, og dette skal vare fra da av og til 1792 som man skal tro blir Fornyelse av Århundrer. - Sitat slutt! Men man har jo Luk.21.22 med henvisning å gå etter? 

Så godt Nytt År til deg!☺️

Endret av Wall Dorf
Lenke til kommentar
Jobs skrev (På 27.1.2024 den 9:21 PM):

74 Man ei kan hindre krigens brann, man tilkaller: død slår i kraterhull som himlen dem spyr og paven dør, når han elendigheten skuer - skibbrudnes hær til klippens havsskjær flyr.

 

Dette verset er endret kraftig. Fant frem til verset ved hjelp av pavelig død, fordi verset har skiftet plassering. Det kan skje etter hvilken oversetter/ utgiver som formidler profetiene. Noen av dem endrer teksten selv etter forgodtbefinnende, som f.eks den svenske Åke Ohlmark som har brukt diktning i svensk oversettelse, det blir helt feil. Men det får man ta høyde for, men det er slettes ikke bra. Jeg kan forstå verset da jeg har kjennskap til sammenhengene. (Skipsbruddet (havari) og havsskjæret (som = klippen) Flere vers å velge mellom

C 2.97: Romersk Pontifex (pave) ta deg i vare
for å nærme deg i den by som skylles av to floder.
Det vil komme til å tappe ditt blod tett ved det sted
av deg og dine når Rosen Blomstrer (se vers ovenfor i C 1.1) Dette +

C.2.56: Hva pest og sverd ikke har klart å få bukt med 
får døden rammet på himmelens tind. Abbeden vil dø når 
han ser de fra forliset går under
Da vil de gripe fatt i skjæret. ( Det vil si klippen/ tekstene er i tråd med de hellige skrifter)

 

Lenke til kommentar
Wall Dorf skrev (20 timer siden):

+/ - 5- 10 år? Hvorfor det? 

Fordi du skrev "Hvordan kan du tro at man har riktig årstall på vår kalender når man er usikker på hva den skal indikere?"

Vår kalender skal indikere året for Jesu fødsel, og den har en feilmargin på 5-10 år.

Wall Dorf skrev (20 timer siden):

Les heller Joh.14.29-31 ( v29: Nå har jeg sagt dere dette før det skjer, for at dere skal tro når det skjer.)

Hvorfor skal jeg lese noe som ble skrevet rundt 70 år etter at det skjedde, som tegn på profeti?

Wall Dorf skrev (20 timer siden):

Neida, vi har fått en kalender som er blitt til på udokumenterte indisier - han skulle vel være den første og siste, men ikke etter vår kalender vel?

Jeg er helt enig i at vi har en kalender med årstall som er blitt til på indisier - i form av de fire evangeliene. Lukas og Matteus setter jo Jesu fødsel inn i en direkte historisk kontekst, og selv om de to fødselshistoriene har direkte motsetninger og historiske feil, så er det ikke tvil om at hendelsen de beskriver kan knyttes til virkelig årstall med en feilmargin på +/- 5-10 år, selv om hendelsen ikke nødvendigvis er sann.

At det finnes en del andre utsagn i Bibelen som kan tolkes vidt, endrer da ikke på dette.

For øvrig ramlet jeg nok av, så jeg får vel gjenta ønsket mitt om at du sier fra når du har kommet fram til en spådom som er så konkret at den kan brukes som spådom 😃

Endret av Capitan Fracassa
Lenke til kommentar
Capitan Fracassa skrev (14 minutter siden):

Jeg er helt enig i at vi har en kalender med årstall som er blitt til på indisier - i form av de fire evangeliene. Lukas og Matteus setter jo Jesu fødsel inn i en direkte historisk kontekst, og selv om de to fødselshistoriene har direkte motsetninger og historiske feil, så er det ikke tvil om at hendelsen de beskriver kan knyttes til virkelig årstall med en feilmargin på +/- 5-10 år, selv om hendelsen ikke nødvendigvis er sann.

 

:lol:  🤪 😁 :lol:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...