Gå til innhold

ASUS Z790 Hero - Får ikke velge "boot priority"


MG10

Anbefalte innlegg

Nettopp byttet hovedkort og koblet til SDD med Windows 10. Alt ser greit ut i bios bortsett fra at jeg ikke får valgt "boot priority"..( De kommer ikke opp på venstre side, der jeg skal kunne velge prioritet).

Noen som vet hva som kan være galt?

SDD med windows er nå satt tilbake i gammelt HK slik at jeg kunne skrive dette (så, ja den virker).

IMG_3476.jpg

IMG_3475.jpg

IMG_3477.jpg

IMG_3474.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du blir nok nødt til å instalere fresh windows, mulig det går ann å formatere en av ssd discene til å gjøre det, nå kjenner ikke jeg systemet ditt, men er ikke den knigston nvme raskere, burde ha opperativ systemet på den kjappeste discen, har du minnepenn stor nok, så kan du google instalere win10 fra minnepen. nb. tøm driven for viktige filer, sånn att du kan formatere den under instalasjon.

 

Lenke til kommentar

Takk for forslag/hjelp så langt.

 

Tenkte også at jeg måtte velge CSM i "advance mode", men det valget var grået ut, så ikke mulig å velge. Tenkte også at jeg skulle prøve å konvertere disken, men før jeg fikk prøvd det fikk jeg svar fra Asus som sa at RAM brikkene (Kingston Fury) ikke var støttet og at det var årsaken.. Har bestilt nye brikker så får jeg prøve igjen når de dukker opp i posten..

 

Lenke til kommentar

CSM er antagelig grå fordi ReSize BAR er aktiv, prøv å skru av den.

Ang minne så ser det jo ut som de blir lest, i iallfall i standard setting. Mulig du ikke får aktivert XMP men det skal ikke ha noe å si for Windows (unntatt litt tregere). hadde det vær totalt u kompatible hadde du antagelig ikke en gang fått se bios. (kjører selv Kingston fury, med Intel xmp profil, på mitt asus z790)

Lenke til kommentar

Ja, synes også det var litt rart at Asus sa at det Kingston brikkene som var årsaken. Bios startet, minne ble lest og jeg kjørte også Memtest86 uten problemer. Men nå er brikkene uansett sendt i retur og jeg har bestilt nye brikker (som var dyrere..grrrr...) så jeg får ikke testet noe mer før jeg får de nye i posten.

Lenke til kommentar

bruker du integrert grafikk? da er csm ikke mulig, ref manualen

alternativt kan du konvertere disken til uefi på den gamle maskinen. Elle ta en ren ny installasjon av windows.

selv skrudde jeg bare av ReSize BAR og enablet CSM, og ting virka. (kjører csm pga midlertidig eldre grafikkort, men ssd'n min er satt opp i "uefi" fra gammelt hk). Hadde dog litt knot med drivere etc, men ingen store problemer.  

 

Endret av 50z
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
50z skrev (5 timer siden):

bruker du integrert grafikk? da er csm ikke mulig, ref manualen
 

 

Wow! 🥳😃🎉Ja, det var problemet 👍 Jeg satte i grafikkkortet og da funket det.

Fant ingenting om det i manualen og Asus support nevnte heller ingenting om det. De mente jeg måtte sende kortet i retur...

Tusen takk for hjelpen!!! 😃👍

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...