Gå til innhold

Spm vedr boligkjøp til megler/selger


Gjest 1bb6c...94b

Anbefalte innlegg

Gjest 1bb6c...94b

Hatt noen diskusjoner om dette med vennegjengen, og noen er enige, andre ikke.. Men hva mener du ? O store diskusjonsforum deltagere.

Jeg graver veldig når jeg har tenkt å kjøpe meg bolig.  Jeg kan fint spørre megler om hva den egentlige grunnen til at selger faktisk selger. Er det brudd ?  Er det pga naboer, var det ingen tidligere bud?

9/10 tilfeller får jeg selvfølgelig tilført en liten hvit løgn, men med tanke på at eiendomsmeglere flest ikke er gode løgnere ( hvertfall for meg ) så skjønner jeg om det er noe mer og kan derfor justere meg deretter.

Skal sies at jeg aldri går i budrunde, jeg venter til første visning og budrunde er over.. Også begynner jeg å grave for å se om jeg har leverage, spesielt mtp at budrunden som ikke gikk som forventet for selger kan ha tatt en liten knekk på selvtilliten.

 

Men noen venner mener dette er fryktelig dårlig oppførsel ( skal sies at jeg driter i min oppførsel hvis det sparer meg 500.000.-)   Men ja.

Hva tenker dere?

Er jo blitt en ukultur at unge ikke tørr å spørre om noe syntes nå jeg.. De bare byr maks av det de kan og kjøper hvis de får det.. og lever i god tro om alt.

Anonymous poster hash: 1bb6c...94b

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er bare å spørre. Alt som kan ha betydning for deg, må du bare spørre om. Dermed sikrer du deg også seinere, selv om selger/megler er forplikta til også å informere om forhold som kan ha betydning (bråkete nabo, mye trafikk, planlagt bygging osv). 

Meglere får sleipt mye betalt for å være mellomledd, så virkelig ingen hensyn å ta der (altså, ikke gå på person). Megler kan også ansvarliggjøres om hen ikke informerer om forhold som selger har informert megler om og som viser seg å være av betydning.

Undersøker heller ikke kjøper godt nok, så har kjøper en svakere sak.

Mao. - kjør på :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Folk generelt gjør mer research før dem kjøper seg en oppvaskmaskin til 4.000 før dem kjøper bolig til flere millioner. Spørre og grave om alt mulig rart er en mulighet alle kjøpere har og bør benytte seg av.

29 minutes ago, Guest 1bb6c...94b said:

Skal sies at jeg aldri går i budrunde, jeg venter til første visning og budrunde er over.. Også begynner jeg å grave for å se om jeg har leverage, spesielt mtp at budrunden som ikke gikk som forventet for selger kan ha tatt en liten knekk på selvtilliten.

Denne taktikken forutsetter jo at det er ingen som byr prisantydning på boligen. Om kun du er ute etter å finne en bolig hvor du potensielt spare noen kroner på kjøpesummen, så ser ikke jeg problemet her heller. Det verste som skjer er at selger sier "nei".

Lenke til kommentar

Å forsøke å ta megler i løgn forutsetter jo at megleren vet svaret. I mange tilfeller husker gjerne ikke megleren hva som var grunnen, eller blander med andre kunder han har.

Hvis du i tillegg går etter de objektene som er minst attraktive på markedet så er det gjerne lenge siden megleren tok saken og da er detaljene gjerne i tillegg litt diffuse fra tidligere oppdrag.

Veldig ofte når boliger ikke blir solgt så skyldes det meglere som har satt for høy pris. Enten det er selger eller megler som har solgt seg inn for å få oppdraget.

Oppførselen din er på ingen måte dårlig, men man kan gjerne ikke velge fra øverste hylle når det kommer til objektene.
Så lenge man ikke er kresen på hvor man bor så kan det lønne seg..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...