Gå til innhold

Relativt stille mekanisk tastatur


Anbefalte innlegg

Hei er på utkikk etter et mer stille mekanisk tastatur. Har per dagsdato en eldre Razer Blackwidow med grønne clicky switches. Husker jeg syntes de var behagelige, og lyden irriterte meg lite da jeg oftest hadde høy musikk på hodetelefonene. 

Nå bor jeg ikke alene lengre og har fått høre mye klager fra madammen på at lyden kan være ganske irriterende til tider når jeg skriver mye eller har en Gaming session. Nå har jeg også nylig kjøpt meg nye hodetelefoner med open back og hører selv hva hun mener. 

Kan veldig lite om tastaturer og veit at dette er blitt en stor hobby greie de siste årene. Leste meg litt opp på disse forskjellige typene switcher, og leste om noe som heter silent red / silent black. Problemet er altså at jeg sliter med å finne noe sted her i Norge man kan kjøpe et tastatur med disse.

Tenker at noen her har kanskje litt mer erfaring kanskje har noen forslag til hvordan man får tak i sånt eller hvor jeg burde starte. 


Har tatt en titt på www.tastatur.no, å bygge selv virker jo litt vell dyrt. Tenkte en mulighet er å kjøpe et tastatur og kanskje bytte ut switchene med silent red jeg kan kjøpe herifra, hvis det lar seg gjøre ? 

 

Også funnet en side som heter maxgaiming.no som ser ut som de selger mekaniske tastaturer med forskjellige switches, men der virker alle tastaturene så gimicky. Ønsker bare et helt nøytralt tastatur (helst sort, med hvit bakbelysning). Noe som denne kanskje: dette: https://www.maxgaming.no/no/gaming-tastatur/vea109-ink-rhyme-v2-tastatur-mx-silent-red eller https://www.dustinhome.no/product/5011278590/vea109-charcoal-v2-mx-silent-red

Endret av FortvilaFaenskap
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv bruker jeg Cherry MX Silent Red switcher på mitt tastatur. Men det problemet jeg opplever er at tastene er alt for lette å trykke ned, ikke optimalt når en spiller spill som fks bruker shift mye, lillefingeren har en lei tendens til å hvile på tasten slik at den blir aktivert.

https://www.cherrymx.de/en/cherry-mx/mx-original/mx-silent-red.html

Silent Red trenger bare 45 cN for å trykkes inn

Har du mulighet så gå for silent blacks, de trenger 60cN for å trykkes inn

Lenke til kommentar

Ja lest litt mer og ser at flere nevner litt det samme som deg, at røde taster blir noen ganger nesten så lette at de kan føles ubehagelige i starten.

Ser nå at tastaturet mitt Razer grønne clicky-ies har 80 cN

Og fra å se på YouTube virker det nesten som de mest høylytte tastene man kan få.

Vurder kanskje å heller gå for Cherry mx Brown, til tross for at de fremdeles lager lyd så er de nok en del mindre bråkete enn mine Razer green.

I tillegg tenker jeg at å gå over til tactile fra clicky er kanskje lettere enn å gå direkte fra linear.

 

Så nå tenker jeg om jeg skal kjøpe Varmilo med cherry mx brown eller noen Ducky hot-swapable slik at jeg potensielt i fremtiden kan bytte switches om det ønskes.

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...