Jump to content

FortvilaFaenskap

Medlemmer
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)

Recent Profile Visitors

374 profile views
 1. Hmm lurer på om dette tyder på at de som har bestilt før mest sannsynlig får sine innen 3. april. Eller kanskje dette bare er for å få folk til å tro at det kommer flere inn og egentlig er det samme situasjon som før.
 2. Ok bygde ny maskin for noen dager siden med MSI MAG x570 Tomahawk WIFI og Arctic Cooler Liquid Freezer 2. Alt fungerte fint, men la merke i går kveld at jeg syntes maskinene begynte å bråke en del når idle. Sjekket HWinfo og så at CPU fan stod på 1700 RPM selv om at CPU-en var 20 grader. Syntes dette var rart da jeg hadde satt en PWM smart fan curve i bios tidligere som fungerte toppers. Problemet nå er at uansett hva jeg endrer i denne smart cuven, så er hastigheten på viften (på Arctic freezer) stuck på 1700 RPM. Den leser av riktige hastigheter og riktige temperaturer. Lastet ned MSI Dragon Center, hørte noen mente det hjalp. Noen ganger når jeg starter opp dette programmet gjenkjenner den at CPU-Vifte går på 100%, men den går fort ned til 30-40% som den skal i følge Fan-curven satt i bios. Starter jeg opp cinebench ser jeg også at den følger fancurven riktig, men hastigheten på viften fremdeles stuck 1700 RPM uansett. Velger jeg i bios DC Smart Curve fungerer det som det skal. Har prøvd å boote om i linux - Samme problem Har prøvd å resette CMOS - Samme Problem Installere Eldre Bios - Samme Problem Prøvd alle fanheaderne på Hovedkortet - Samme problem Har også clearet CMOS før jeg endret bios - Samme problem Har jeg et defekt hovedkort eller kjøler ? Har ingen andre pcer med PWM muligheter til å teste dette med. (Blir helt gal her!)
 3. AutoOC i ryzen master eller autoOC ved å bruke Max CPU boost Clock Override i bios ? Når du sier lavest mulig curve offset, mener du å maksimere hvor negativt jeg kan gå ? Når jeg benytter Max CPU boost Clock Override i bios, uansett om jeg setter den til +25 eller +200 så gir det meg dårligere resultater i Cinebench. Til tross for at HWinfo viser at den får til å kjøre enkeltkjerne på 5.0ghz+ så er den effektive hastigheten mye lavere. Overall all core hastighet faller også litt da, fra ca. 4,6+ ghz til 4,5.
 4. Etter å ha tuklet litt med cinebench så ser jeg at økning av max core speed gir redusert score i forhold til kun negativ precision curve. Samme om jeg prøvde å øke pbo scalar. Negativ 15 på alle core virket relativ stabil og holder voltage verdiene en del lavere enn det de var ved stock. Men føler det er vanskelig å forstå hva man som påvirker hva. Gå fra negativ 15 til 17 ga lavere verdier i cinebench virker også som at autoOC øker SC verdiene men senker MC verdiene. Er det liksom bare å tukkle til man finner de magiske verdiene som funker sammen ?
 5. Så bygde pc med 5800x nylig og begynte å ta en titt på boosts og temperaturer. Startet med å ligge rundt 88-90 under cinebench benchmarking. Endte opp med å sette en litt mer aggressiv fan-curve på AiO-en og temperaturene ligger nå 77-79 ish, men prøver også å forstå meg på PBO og precision boost curve, nytt for meg som kun har tukklet med 10år gamle intel cpu-er. Er hovedsaklig ute etter å senke temperaturen hvis mulig og få litt mer ytelse om det også lar seg gjøre. Er det noe vits da å røre noe annet en negativ curve optimizer og muligens max cpu boost clock override ? Noen guides sier at best alt på auto mens man dytter disse verdiene til man ikke lengre får bootet, mens andre ser jeg endrer masse innstillinger så blir litt forvirret ? Er det bare å prøve seg fram, kan noe av dette være skadeligt for CPU’en ?
 6. I den sammenheng at jeg oppdaterer min Pc tenker jeg å selge min gamle pc og vurderer hva som kunne vært en grei pris. CPU: Intel i7 3770k (Har vist seg å kunne overclocke til 4.2-4.3 med undervolting, og 4,4 med relativ lave cvolt verdier, usikker på om dette hjelper) CPU kjøler: Noctua NH-D14 MB: Asus p8z77-v deluxe Ram: Corsair 16G DDR3 1600 mhz Kabinett: Fractal Define R4 Black Pearl Skjermkort: MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB + Optisk drive. PSU'en og lagrings diskene blir med over til den nye datamaskinen, har potensielt en gammel 800w PSU som kan slenges med, men den er noe ustabil. Noen ganger må den slås av og på før datamaskinen starter. Ved å sjekke finn så virker jo prisene på de maskinene som ligger ute alt for høye. Tenkte kanskje at denne var verdt 3500 kr Elens, men er jo bedre enn de som ligger ute til 4-5k og ser at skjermkortet alene ligger ute for 1200. Hva tenker dere kan være en god start pris ? Haster ikke å få solgt, så kan gjerne starte høy for å så gå nedover.
 7. Sendte mail i dag tidlig og fikk dette som svar fra proshop. "Beklager, men AMD Ryzen 5 5600X Wraith Stealth har nå status "Bestilt - ukjent leveringsdato", fordi ingen av våre leverandører har CPU-en på lager. At du har fått beskjed om "Forventet forsendelse mellom 15-02-2021 - 18-02-2021" skyldes en feil i leverandørs lagerstatus som får følger for lagerstatus på produktsidene våre. Produktansvarlig jobber mot leverandør for å utbedre feilen." Så da var den 5600x avbestillt
 8. Samme skjedde med min 5600x jeg bestilte, var sikkert en feil i systemet =(
 9. Blir mye billige 5800x på finn når 5900x etc endelig kommer
 10. 5800x nå er mer en bra nok for meg som hovedsakelig skal bare spille, men tenker tilbake til da jeg kjøpte min i7 3770k. Folk mente det var unødvendig og at det var hovedsakelig en server CPU. Ble fortalt det var bortkastet penger å kjøpe en slik en og at i5 var mye bedre for "gaiming". Min 3770k har holdt ut så mye lengre enn alle de andre anbefalingene på den tiden og tenker 5900x kan være det samme. Forskjellen på hvor lenge 5800x og 5900x holder ut kan kanskje være 2-5 år. Men har ørlite håp om at de får inn flere CPU'er en forventet nå i februar og at jeg er heldig. Bare fristet noe veldig med 5800x nå, da digitalimpuls har den og hovedkortet jeg har lyst på til salg.
 11. Må si det frister enormt å kjøpe 5800x isteden, men tviler den blir lett å selge i etterkant. I så fall må jeg være ok med å selge med bra tap. Så er det jo det psykologiske av å vite at man har kjøpt noe man føler er overpriset =( Men leste at man ikke kan forvente noe særlig 5900x eller 5950x i første halvdel 2021, så selv om det står april kan det hende det blir enda senere. What a dilemma =(
 12. Slik jeg forstår det har nesten ingen butikker fått in noen ekstra parti etter den første leveransen.
 13. Hmm da ble min også flyttet til forventet 3. april Kanskje man bare skal heller vente en generasjon eller to =( Hva er sannsynligheten at komplett bare satt forventet lang fram i tid for å være på den sikre siden ?
 14. Hvordan er folk så komfortable med å utnytte åpent kjøp ? Gjelder åpent kjøp for brukt elektronikk ? Trodde når man puttet den i PCen og benyttet kjøle pasta etc. at åpent kjøp ikke lengre gjelder.
×
×
 • Create New...