Gå til innhold

FortvilaFaenskap

Medlemmer
 • Innlegg

  149
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

1 005 profilvisninger

FortvilaFaenskap sine prestasjoner

32

Nettsamfunnsomdømme

 1. Nei, når jeg leser testene som https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-7900-xtx-nitro/37.html så er det ingen steder de sier at det er med +15% power limit i adrenalin. Og Sapphire egen nettside sier 420W Total Board Power (som jeg også antar skal være uten +15% power limit) Kortet booster fint over 2680 Mhz med 400W da, så kanskje det er slik som @ExcaliBuR sier og jeg har vært heldig. Faktisk sett det booste opp til 2900-3000 MHz under spilling uten å gå over 405W ^ Slik ser det ut når jeg spiller Starfield med makset ut og i native 1440p Tenkte bare å spørre da jeg var redd at det kunne være noe feil med strømkablene (noe som kanskje kunne skape et stort problem senere)
 2. Hadde et XFX 6900 XT som jeg reklamerte på og fikk 7900 xtx nitro+ som erstatning + noe penger tilbake
 3. Går ikke over 405W i gpu benchmarks heller (sjekket kablene for å være sikker den fikk riktig med strøm) Testet alle 3 bios’ene og fremdeles det samme. Er bare redd for at det er noe som ikke er riktig, og kan skade pcen senere Men usikker på om det påvirker resultatene for 3D mark ga GPU score 29 990 som var litt over avg for 7900 xtx
 4. Da er Sapphire Nitro+ 7900 xtx installert og prøvd det ut litt. Kan ikke si at jeg merker noe ekstrem bedre ytelse i spillene jeg har testet (Spiller ikke så veldig GPU krevende spill). Kortet er MYE mer stillegående og har mindre spikes i Junction temps. Pluss at alle de rare feilene virker som er blitt helt løst. Når jeg leste rundt virket det som om kortet vanligvis drar rundt 420-440W under spilling/benchmarking, men når jeg spiller ser jeg at kortet drar mellom 390-405W. Trodde kanskje kortet var i 2nd bios, men det var det ikke. Er dette noe som har blitt løst/fikset i nyere Drivere ?
 5. Da er 1 stk 7900 xtx sapphire nitro+ på vei (fikk rett og slett bare pengene tilbake for mitt 6900 xt slik at jeg kunne bestille nytt kort). Endte opp med å bestille fra netonnet igjen og fikk prismatchet mot multicom som har kortet til 14 671kr. selv om det er en nytt amd kort burde jeg benytte ddu og fjerne driveren føe jeg installerer på nytt. noen andre ting jeg burde også gjøre ? Reinstallerte windows nylig for å se om det løste problemet mitt med 6900 xt har også funnet frem og koblet opp en ekstra 8pin kabel så jeg kan kjøre 3 individuelle kabler til kortet ( xfx 6900 xt brukte bare 2)
 6. Takk for linken, må nok bli et kort netonnet fører siden der kortet orginalt er i fra. sapphite nitro + ser da ut som en god kandidat. Noen grader varmere men samme støynivå antar at amd kort fremdeles er best bang for buck om man ikke bryr seg om raytracing eller dlss
 7. Lest litt og virker som xtx mer verdi for pengene enn xt versjonene ? hvilke 7900 xtx kort er antatt best ang støy/temperaturer ?
 8. Har et XFX Merc 319 6900xt kort som oppfører seg veldig ufint og selger mener må erstattes. Jeg trodde mye av problemene bare var AMD, men nyere feilmeldinger peker direkte på HW feil Nå har jeg ikke fulgt med på GPUs siden 2021 og lurer på hva som anbefales? 7900 xt, 7900 xtx, 7800 etc. Har ikke vært så skuffet over ytelsen til kortet når det har fungert, men synes det kan være litt høylytt til tider og kanskje litt varmt (mitt første High end GPU vell og merke)
 9. Ja lest litt mer og ser at flere nevner litt det samme som deg, at røde taster blir noen ganger nesten så lette at de kan føles ubehagelige i starten. Ser nå at tastaturet mitt Razer grønne clicky-ies har 80 cN Og fra å se på YouTube virker det nesten som de mest høylytte tastene man kan få. Vurder kanskje å heller gå for Cherry mx Brown, til tross for at de fremdeles lager lyd så er de nok en del mindre bråkete enn mine Razer green. I tillegg tenker jeg at å gå over til tactile fra clicky er kanskje lettere enn å gå direkte fra linear. Så nå tenker jeg om jeg skal kjøpe Varmilo med cherry mx brown eller noen Ducky hot-swapable slik at jeg potensielt i fremtiden kan bytte switches om det ønskes.
 10. Hei er på utkikk etter et mer stille mekanisk tastatur. Har per dagsdato en eldre Razer Blackwidow med grønne clicky switches. Husker jeg syntes de var behagelige, og lyden irriterte meg lite da jeg oftest hadde høy musikk på hodetelefonene. Nå bor jeg ikke alene lengre og har fått høre mye klager fra madammen på at lyden kan være ganske irriterende til tider når jeg skriver mye eller har en Gaming session. Nå har jeg også nylig kjøpt meg nye hodetelefoner med open back og hører selv hva hun mener. Kan veldig lite om tastaturer og veit at dette er blitt en stor hobby greie de siste årene. Leste meg litt opp på disse forskjellige typene switcher, og leste om noe som heter silent red / silent black. Problemet er altså at jeg sliter med å finne noe sted her i Norge man kan kjøpe et tastatur med disse. Tenker at noen her har kanskje litt mer erfaring kanskje har noen forslag til hvordan man får tak i sånt eller hvor jeg burde starte. Har tatt en titt på www.tastatur.no, å bygge selv virker jo litt vell dyrt. Tenkte en mulighet er å kjøpe et tastatur og kanskje bytte ut switchene med silent red jeg kan kjøpe herifra, hvis det lar seg gjøre ? Også funnet en side som heter maxgaiming.no som ser ut som de selger mekaniske tastaturer med forskjellige switches, men der virker alle tastaturene så gimicky. Ønsker bare et helt nøytralt tastatur (helst sort, med hvit bakbelysning). Noe som denne kanskje: dette: https://www.maxgaming.no/no/gaming-tastatur/vea109-ink-rhyme-v2-tastatur-mx-silent-red eller https://www.dustinhome.no/product/5011278590/vea109-charcoal-v2-mx-silent-red
 11. Så oppgraderte for en stund siden biosen på min x570 MSI unify X, glemte å lagre PBO/Curve innstillingene mine. Prøvde nylig å teste meg litt frem, men la merke til veldig forskjellig resultater i forhold til det jeg husker fra tidligere. Prøvde mild PBO/Curve tweak, men ga veldig lite ytelse. PPT: 142 TDC 95 EDC: 140 -20 All core +25 mhz Fra det jeg kan se nå, merker det som at temperaturen også er mye lavere enn det den var tidligere. Er det slik at med disse nyere biosene så er tweaking av powerlimits en større del ? Føler meg litt usikker på hvordan jeg skal gå fram nå. Gått ned fra 22k til 20k i Cinebench R23 med disse instillingene (også nesten 10 grader lavere temperaturer også)
 12. Dessverre tror jeg det er for sent, det ryktes om at de allerede fokuserer på neste Battlefield. nye mappet var en klar oppgradering fra tidligere, men «too little, too late» og at de nå prøver å selge bfcoins, battle pass etc ? Ser ikke hvordan det kan hjelpe, hadde vært bedre om alt slik bare ble gitt gratis til alle som logger inn atm. Fremdeles flere updates som må til før spillet føles verdt 500kr + evt battlepass monies Etter å ha spilt flere runder i dag (nå som serverne endelig fungerer) merker jeg at jeg bare blir trist. 9/10 runder campet mer en halvparten av begge lagene i fjellveggene og langt fra obj. Er jo ingen PFTO i spillet lengre og ingen insentiv heller. Før i gamle dager hadde noen objektiver tanks og andre strategiske resurser. Folk bryr seg ikke om å vinne, virker som KDR er det eneste som gjelder. Tror man må spille med premade squad for å hele tatt ha det gøy i bf2042
 13. Oisann den får jo min til å se vakker ut 😅
 14. Googlet litt "6900xt gpu sag & temperatures" Ser ut som flere som viser til det samme. Tipper GPUen sliter å få god kontakt med kjølestripene om det er betydelig sag. Antok at de fleste 6900xt kom med support bracket, men ser også at min XFX modell er det største 6900 xt kortet (34cm langt). Veldig fornøyd med denne, til tross for at den ikke er den mest estetiske.
 15. Har du laget deg en egen fan-curve ? Satt min til 75% ved 85 grader og 55% ved 75 grader. Med XFX Radeon RX6900XT MERC 319 Limited Black har jeg Junction ofte rundt 75-80 grader ca 10-20 grader høyere enn "current temperature" Men kommer også ann på selve spillet. I menyen til bf2042 eller visse steder i new world, merker jeg at temperaturen på kortet øker med 5-7 grader mer en vanlig uten at den drar mer strøm eller clocker høyere.
×
×
 • Opprett ny...